Basisworkshop edelsmeden (zilveren)

DOE IETS UNIEKS, GA EDELSMEDEN!
Altijd al eens een kijkje bij de edelsmid willen nemen? Ga dan een workshop doen bij Uniek Sieraad in Reeuwijk en maak zelf een zilveren sieraad!

In het gezellige  atelier aan het water krijgen alle deelnemers zelf een werkbank met professioneel gereedschap. Daarmee kun je aan de slag om zelf een mooi sieraad te gaan maken, natuurlijk onder deskundige begeleiding. Je krijgt uitleg over de verschillende technieken, bijv. hoe je moet zagen, schuren, vijlen, polijsten, hameren en afwerken. Je mag alle werkzaamheden zelf uitvoeren, maar uiteraard zijn Ron Rijgersberg en Marle Vahsen er om je te helpen.

Er worden verschillende workshops gegeven. Naast het maken van een zilveren sieraad kun je ook terecht voor een Mini-cursus van een hele dag. Paren kunnen zelf relatie- of trouwringen maken. En heb je zelf nog wat “oud” goud in een laatje liggen? Maak er dan een nieuw sieraad van!

De workshops worden gegeven door meester-goudsmid Ron Rijgersberg en/of door gediplomeerd collega Nicky Hettich. Ervaring of voorkennis zijn niet nodig, zij zorgen er voor dat iedereen met een mooi sieraad naar huis gaat! Daarnaast zorgen zij natuurlijk ook voor koffie, thee, fris en iets te snoepen.

Basisworkshop zilveren ring
Tijdens deze workshop maak je zelf een zilveren ring of een tekstring. Bij deze workshop wordt uitgegaan van één strak model. Omdat je zelf de afwerking kunt bepalen krijg je een hele persoonlijke ring. Deze workshop is ook heel geschikt voor het maken van vriendschapsringen.

Je begint met een strip zilver en gaat deze op maat afzagen. Je gaat vijlen, slijpen en rond zetten. Daarna wordt de ring gesoldeerd. Hierna wordt de bewerking aangebracht. Er is keuze tussen hoogglans gepolijst, geschuurd, geborsteld of hamerslag. Je kunt deze bewerkingen ook combineren. Tenslotte ga je de ring afwerken. Na uitleg mag je alle handelingen onder begeleiding zelf uitvoeren.

Je kunt ook kiezen voor het maken van een tekstring. Je kunt een mooie tekst, spreuk, of de naam van een geliefde in de buitenzijde van de ring graveren met slagletters.

Kijk voor meer informatie op de website van Uniek Sieraad.

Informatie

Datum25/11/2023 02/12/2023 08/12/2023

Locatie: Reeuwijk-Brug

Impressie

Uniek Sieraad, Reeuwijk

Basisworkshop zilveren ring

Contactgegevens

  • 't Kerkestuk
  • 2811 BE Reeuwijk
  • 06 - 19610979
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk