Vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis

Het Jeugdtheaterhuis lanceert dit voorjaar een uniek project: de JTH Vooropleiding. Tijdens deze parttime vooropleiding krijgen talentvolle jongeren professionele theaterlessen en maken zij gezamenlijk een theaterproductie, die zij door heel Zuid-Holland gaan spelen. Zo doen zij veel kennis en ervaring op, waardoor zij beter zijn voorbereid op de doorstroom naar het kunstvakonderwijs. Ambitieuze jongeren kunnen tijdens de voorjaarsvakantie 2021 deelnemen aan de selectie van de Vooropleiding.

Met de Vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis, gehuisvest in Cultuurhuis Garenspinnerij in Gouda, kunnen jongeren van 14 tot en met 21 jaar hun talenten maximaal ontplooien. De professionele acteer-, dans- en zanglessen worden niet alleen gegeven door de hoofddocenten van het Jeugdtheaterhuis, maar ook door gastdocenten zoals professionele acteurs. Soms zijn deze acteurs zelf oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis. De focus in de lessen ligt op het ontwikkelen van vaardigheden en de vorming van ieders persoonlijkheid als podiumkunstenaar. Naast het lesaanbod zijn er vele extra’s zoals voorstellingbezoeken, masterclasses en excursies. Eén van de eerste extra activiteiten is een kennismakingsproject met Codarts Rotterdam.

Parallel aan de lessen werken de deelnemers gezamenlijk aan de voorstelling. Samen met een filosoof en regisseur worden onderwerpen en verhaallijnen verzameld en met een toneelschrijver verwerkt tot een script. Daarna start de repetitieperiode onder leiding van de regisseur, choreograaf en muzikaal leider. Eind november 2021 gaat de voorstelling in première. Met minimaal 20 voorstellingen in theaters, bibliotheken en cultuurhuizen door heel Zuid-Holland laten de talenten zich aan een breed publiek zien. Na de tournee is er opnieuw een boeiende lessenreeks vol workshops met gastdocenten van diverse theaterscholen en bekende theatergezelschappen. Tegen het einde van de Vooropleiding worden de deelnemers  begeleid richting de audities en selecties van het kunstvakonderwijs.

Geef jij je op voor de selectiedagen?
De Vooropleiding biedt plaats aan 20 deelnemers. Deze voorjaarsvakantie vinden er drie dagen lang workshops plaats, op basis waarvan de selectie plaatsvindt. Opgeven voor de selectie is mogelijk voor jongeren die les hebben bij het Jeugdtheaterhuis of een verwante (jeugd-)theaterschool, of op een andere manier ervaring hebben opgedaan op het gebied van podiumkunsten.

De start van de Vooropleiding is verplaatst van 25 februari naar april 2021. Alle informatie over de Vooropleiding is te vinden op de website van het Jeugdtheaterhuis.

Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve projecten. Het JTH is actief in Alphen a/d Rijn, Bodegraven, Capelle a/d IJssel, Gouda, Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis.

 

 

Informatie

Datum02/04/2021 03/04/2021

Locatie: Bodegraven

Impressie

Jeugdtheaterhuis, Gouda

Vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis

Contactgegevens

  • Turfsingel 34
  • 2802 BC Gouda
  • 085 - 7820982
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk