Draadsculpturen – Lezing door Karin Kortenhorst

Karin Kortenhorst vertelt hoe zij zich ontwikkelde van edelsmid naar beeldend kunstenaar.

In de 30 jaar dat zij actief is, ontwikkelde haar werk zich van sieraden en accessoires naar sculpturale objecten en installaties. De technische opleiding tot edelsmid in Schoonhoven en de 3-D design opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht hebben haar kunstenaarschap vorm gegeven.

Het recente werk van Karin Kortenhorst bestaat uit sculpturen gemaakt van metaaldraad, zoals zilver, koper, ijzer, alpaca en aluminium. Dit materiaal draait, buigt, hamert, haakt en wikkelt zij op zo’n manier dat er transparante volumes ontstaan. De lucht wordt omkaderd zodat ruimte zichtbaar wordt. Deze krijgt betekenis: het kan een opening zijn, een pauze of een plek om in te vertoeven.

 

VRIJDAG 8 DECEMBER 2023

LEZING

AANVANG 20:00 UUR

ENTREE € 10,00 incl. drankje

Informatie

Datum8 december 2023

Locatie: Bodegraven

Impressie

eVERTSHUIS

Contactgegevens

  • JULIANASTRAAT 4
  • 2411CV, BODEGRAVEN
  • 0172-618484
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk