Eerlijk eten bij de horeca

In de week van 8  t/m 16 mei zullen 18 horecagelegenheden in Bodegraven-Reeuwijk  fairtrade producten  gebruiken, bij hun Coffee-to-go of Take-away menu’s.  Eerlijk eten staat die week in het hele land centraal. De Stichting Fairtrade roept iedereen op om deze Fairtrade-producten te proeven, waarmee je ook de horeca steunt nu zij deze de klandizie zo goed kunnen gebruiken.  Zo kan je ook moederdag extra feestelijk maken.

Er is steeds meer ‘food’ met een fairtrade-keurmerk, te herkennen aan het groenblauwe logo, waaronder rijst, tomaten, noten, oliën, kokosmelk, ijs of chocola. Door een eerlijke inkoopprijs en een fairtrade-bonus verdienen de leveranciers een leefbaar inkomen en kunnen zij produceren met respect voor milieu en mensenrechten.

De Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk stimuleert het gebruik van deze producten, als bijdrage aan een eerlijke wereld. Fairtrade kan samen met lokale, biologische en/of diervriendelijk voedselproductie de voedselketen veranderen, zodat deze maatschappelijk verantwoord wordt.

Er werd een grote bereidheid aangetroffen bij horecagelegenheden om te laten zien dat zij eerlijk eten belangrijk vinden.  Je kan op de volgende 18 adressen terecht; (H)eerlijk eten, Délifrance, Keep Smiling, Reeuwijks wijnhuis, Nonsolovino, Hapzz, Zoete Inval, De Munt, Amigo’s, Baas Bodegraven, Restaurant Anders, In Het Bonte Varken, Restaurantje aan de Rijn, Eetcafé De Halve Maan, ’t Zwaantje, Bonjour Deli Plaza, Brouwerij De Molen, De Buren. Kijk hier voor meer informatie.

Je kan langs gaan en eventueel een terrasje pakken voor fairtrade-koffie of een broodje. Maar je kan bij een aantal restaurants ook een fairtrade-maaltijd bestellen, komen ophalen of laten bezorgen. Zo laat je zien dat je dit initiatief waardeert en het gebruik in de toekomst kan bevorderen.

Wethouders Oskam en Nieuwenhuizen zullen ook elk in deze week een paar horecagelegenheden bezoeken om hen op deze manier te prijzen voor dit initiatief.

 

 

 

 

Informatie

Datum09/05/2021 10/05/2021 11/05/2021 12/05/2021 13/05/2021 14/05/2021 15/05/2021 16/05/2021

Locatie: Bodegraven

Impressie

Stichting Fairtrade Bodegraven-Reeuwijk

Eerlijk eten bij de horeca

Contactgegevens

  • Raadhuisplein 1
  • 2411 BD Bodegraven
  • 06 - 53934372
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk