Excursie – Ontdek Polder Oukoop en Hoeve Stein

Ga mee de polder in! Duik in de wereld van de weidevogels tijdens een bezoek aan Polder Oukoop en natuurboerderij Hoeve Stein. De boer van Hoeve Stein leidt je rond op zijn boerderij en vertelt over zijn bedrijfsvoering gericht op de weidevogels. Vervolgens wandel je met de gids van Staatsbosbeheer door Polder Oudekoop en dwaal je tussen plassen en weilanden. Een mooie route dwars door het oer-Hollandse landschap. Halverwege de wandeling stapt je in een fluisterboot en vaar je richting de Oukoopse molen en de Prinsendijk aan de Enkele Wiericke. Vanaf hier wandel je weer verder over de Prinsendijk met prachtig uitzicht op de Put van Kruijt. Met zijn prachtige legakkers en petgaten is de geschiedenis van dit gebied hier goed te zien.

Startpunt: Natuurboerderij Hoeve Stein, Oukoopsedijk 20, 2811 NG Reeuwijk.

Kijk hier voor meer informatie.

Informatie

Datum3 juni 2023

Locatie: Reeuwijk-Brug

Impressie

Staatsbosbeheer

Excursie - Ontdek Polder Oukoop en Hoeve Stein

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk