Jeugdtheaterhuis – Zomertheaterkamp

Het Jeugdtheaterhuis organiseert deze zomer voor de allereerste keer een zomertheaterkamp! En dat terwijl het JTH in oktober al dertig jaar wordt. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 wordt er gekampeerd op camping Streefland bij Gouda. Iedereen van 13 jaar en ouder kan mee, dus ook jongeren die niet op het Jeugdtheaterhuis zitten. Het worden vijf dagen vol theater- en musicalworkshops en speciale avondprogramma’s, maar vergeet ook het campinggevoel niet!

In vijf dagen gaan de deelnemers één of meerdere straattheater-acts maken onder leiding van twee docenten. Als je je opgeeft, heb je de keus tussen het Theater- of Musicalprogramma. Aan het eind van de week voer je de straattheateracts op in de binnenstad van Gouda. Bij minder mooi weer hebben we onderdak in Cultuurhuis Garenspinnerij. Overdag wordt er gerepeteerd, ’s avonds gerecreëerd & ’s nachts geslapen op de camping. Het Jeugdtheaterhuis verzorgt niet alleen de workshopprogramma’s Theater of Musical, maar ook speciale avondprogramma’s door (gast)docenten en oud-leerlingen. Bij het deelnamegeld van € 400,- per persoon zijn ook kampeerplaats, ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes inbegrepen. Zelf neem je een tent, slaapspullen en een fiets mee.

De Musical Workshops
Je werkt aan verschillende nummers en choreografieën onder leiding van musicaldocenten Matthijs Rijsdijk en Lucas Schilperoort. Alle losse stukken worden vervolgens verwerkt tot een korte montagevoorstelling. Heb je zin om in één intensieve week vol plezier een musicalvoorstelling in elkaar te knallen met dit gouden duo? Geef je dan op!

De Theater Workshops
Onder leiding van theaterdocenten Daniël van Duijvenbooden en Roos Zwigtman werk je toe naar een korte voorstelling die wordt gepresenteerd op een speciale locatie. Geen tribune of coulissen, maar bomen en beton als decor, zonlicht als spotlight en toevallige passanten als figuranten of publiek. Straattheater vraagt om groot fysiek spel, (live)muziek en weinig tekst. Ga jij de uitdaging aan?

Alles over het programma, de docenten en verdere informatie over het zomertheaterkamp is te vinden op de website van het Jeugdtheaterhuis.

Over het Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis stimuleert kinderen en jongeren om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken, door het geven van lessen, het maken van voorstellingen en het ontwikkelen en organiseren van kunst-educatieve projecten. Er zijn lessen in Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Capelle aan den IJssel, Gouda, Krimpenerwaard, Leiden en Maassluis.

Informatie

Datum24/08/2021 25/08/2021 26/08/2021 27/08/2021

Locatie: Bodegraven

Impressie

Jeugdtheaterhuis, Gouda

Jeugdtheaterhuis Zomertheaterkamp

Contactgegevens

  • Turfsingel 34
  • 2802 BC Gouda
  • 085 - 7820982
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk