Joop Zoetemelk Classic

De Joop Zoetemelk Classic wordt al voor de 14e keer georganiseerd door de Leidse Ren en Toer Vereniging Swift. Het wordt ook de Hollandse Primavera genoemd, de eerste echte Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers. Hopelijk wordt het weer een gezellige lentedag met heerlijk fietsweer. De Joop Zoetemelk Classic is inmiddels een beproefd begin van het toerfietsseizoen die je als fietsliefhebber gereden moet hebben. EN: Joop is er zelf ook weer bij!
Deelnemers kunnen kiezen voor verschillende afstanden en routes: 150 km – 100 km – 75 km – 50 km. Elke toerfietser van elk niveau kan de Joop Zoetemelk Classic rijden. In deze toertocht kiezen de ervaren en fanatieke toerfietsers voor de langste routes, de toertochtliefhebbers kunnen ook een kortere variant van de tocht rijden. De routes gaan door het Groene Hart: het prachtige veenweidegebied in de Randstad. In deze weidse omgeving reed Joop Zoetemelk in zijn juniorentijd bij Swift zijn trainingsritten over de fietspaden langs vaarten, door dorpen en polders waar de wind altijd een rol speelt. Alle routes zijn volledig uitgepijld en onderweg zijn er verzorgingsposten waar je iets te eten en te drinken krijgt.

Kijk voor meer informatie op de website.

Informatie

Datum: 21 maart 2020

Locatie: Reeuwijk-Dorp

Impressie

Johan Kranenburg

Programma

08:30 uur

Joop Zoetemelk Classic

Contactgegevens

  • Willem van der Madeweg 1
  • 2314 ZA Leiden
  • 071 - 5414317
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk