Kunstbus Den Haag/ Scheveningen

De kunstbus maakt deze keer een speciale reis naar het Nationaal Archief in Den Haag en het ‘Oranjehotel’ in Scheveningen.

In de ochtend gaat de reis naar het Nationaal Archief in Den Haag waar een tentoonstelling is ingericht over 75 jaar vrijheid.

Het Oranjehotel, de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, is onlangs geopend als herinneringscentrum. De gevangenis, waar tussen 1940 en 1945 ruim 25.000 Nederlanders werden opgesloten, veelal omdat ze in verzet kwamen tegen de Duitsers, was altijd onderdeel van de Penitentiaire Inrichting Haaglanden. Om die reden was het alleen toegankelijk tijdens de jaarlijkse herdenking. Bezoekers zijn nu welkom in het gerestaureerde cellencomplex. Een vaste tentoonstelling, dodencel 601, films en voorwerpen geven een beeld van de geschiedenis, de verschillende groepen gevangenen en het gevangenisleven in deze belangrijkste Duitse gevangenis op Nederlands grondgebied.

Kaartverkoop via de website

Informatie

Datum: 19 maart 2020

Locatie: Bodegraven

Impressie

Programma

Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven
Kosten: €37,50/ €26,50 met museumkaart, inclusief vervoer, entree en rondleidingen

eVERTSHUIS

Contactgegevens

  • JULIANASTRAAT 4
  • 2411CV, BODEGRAVEN
  • 0172-618484
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk