Liefde over grenzen heen – Verteltheater met diner Koksvisie

Een maaltijd die met liefde is bereid; dat proef je. 

Liefdevolle aandacht; dat voel je. 

Liefde voor theater; dat heb je. 

Tijdens het Verteldiner staan verhalen centraal waarin de liefde een rol speelt. Er staan twee verhalen op het menu, maar wie weet wordt u nog verrast met een amuse naast deze twee verhalen over liefde.

Wat te denken van het verhaal van een jongeman die al van kleins af aan verliefd is op een meisje uit zijn dorp. Maar zij moet niets van hem hebben, wil niet met hem spelen als ze klein zijn en als ze ouder worden, ziet ze hem al helemaal niet staan. Ten einde raad wendt de jongeman zich tot de medicijnman, die meestal wel raad weet. Of dat nu ook zo is, dat is de vraag.
En wie heeft er last van al die tranen, al dat liefdesverdriet? Een onverwachte helper dient zich aan. Als dat maar goed afloopt.

Van de vlaktes van Amerika, waar het eerste verhaal zich afspeelt naar het oude Engeland. “Veldslag der vogels” is een oud Keltisch verhaal over een koningszoon die een belofte doet aan een reus, waar hij later spijt van krijgt. Maar beloofd is beloofd en de koningszoon kan niet anders dan zijn woord houden.
Hoewel de titel anders doet vermoeden en ook het verhaal zelf soms een andere kant op lijkt te gaan, is het wel degelijk een liefdesverhaal. Een liefdesverhaal vol onverwachte wendingen.

De verhalen van het verteldiner worden geserveerd door Eric Borrias. Al meer dan 30 jaar reist hij de wereld rond met zijn verhalen. Van voorstellingen rond bekende boeken tot indrukwekkende oorlogsverhalen. Niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Onderscheiden met de Rachel Borzykowski-penning en in 2016 unaniem gekozen tot Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen.

DONDERDAG 28 DECEMBER 2023

TONEEL

AANVANG 17:30 UUR

ENTREE € 47,50 incl. diner door Koksvisie (beperkt aantal plaatsen)

Beeld: Eric Borrias

Informatie

Datum28 december 2023

Locatie: Bodegraven

Impressie

eVERTSHUIS

Contactgegevens

  • JULIANASTRAAT 4
  • 2411CV, BODEGRAVEN
  • 0172-618484
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk