Open Water Zwemmen in de Oude Rijn

De datum is bevestigd: het openwaterzwemevenement in de Oude Rijn bij Bodegraven vindt komend seizoen plaats op zaterdag 19 juni. De organisatie van de Bodegraafse Zwem & Polo Club BZ&PC staat alweer in de startblokken voor het waterspektakel voor wedstrijd- en recreatieve zwemmers, voor triatleten en alle andere geïnteresseerden.

“Vorig seizoen kon onze happening, zoals zoveel andere evenementen, vanwege corona niet doorgaan,” aldus Henk Labordus, coördinator van de organisatie. “We hopen dat het komend jaar wel gaat lukken en gaan daar in elk geval alles voor in stelling zetten.”

Vanwege de coronacrisis heeft het openwaterzwemmen afgelopen zomer een extra boost gekregen. Voor individuele zwemmers die niet in het zwembad terecht konden, lonkte het open water, want daar heb je de ruimte! In de Reeuwijkse Surfplas wordt nog steeds bijna dagelijks gezwommen, al dan niet met een wetsuit. Labordus: ”Ik hoop dat veel mensen blijven zwemmen in open water. En dat we dat terugzien in het aantal mensen dat mee gaat doen aan ons openwaterzwemfeest.”

Open water zwemmen is voor iedereen. Er zijn wedstrijdzwemmers die zwemmen voor de punten. Dat zijn jongeren en ouderen. Zo is er een aparte masterscategorie waarbij de 1 km vrije slag en 1 km schoolslag gezwommen kan worden. De wedstrijden vinden allemaal plaats aan de Rijnkade, bij de sluis van Bodegraven. Maar er zijn ook twee prestatietochten. De tocht van 2,5 km start bij de Wierickerschans en de tocht van 5 km start in Nieuwerbrug. Vandaaruit voeren de prestatietochten naar de sluis in Bodegraven. Aan de prestatietochten mag iedereen deelnemen, dus ook als je géén lid bent van een zwemvereniging.

Om een indruk te krijgen van de omgeving van het Bodegraafse Openwaterzwemevenement vaar je in deze video met ons mee voor een mooie parcoursverkenning. Je ziet hier de route vanaf de Wierickerschans, waar de 2,5 km prestatietocht start.

Labordus sluit af: “De inschrijving gaat dit voorjaar open, maar het staat iedereen natuurlijk vrij om nu alvast te beginnen met de training. Buiten is de komende maanden voor de meeste mensen nog wat fris, maar in het binnenbad trainen voor ons openwaterevenement kan natuurlijk wel. Zet in elk geval 19 juni in je agenda, kom meedoen, en bekijk ons mooie dorp eens vanuit een ander perspectief!”

 

Informatie

Datum19 juni 2021

Locatie: Bodegraven

Impressie

BZPC, Bodegraven

Open Water Zwemmen in de Oude Rijn

Contactgegevens

  • Rijnkade
  • Bodegraven
  • 06 - 15011988
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk