Operabus – Carmen, George Bizet

CARMEN, Georges Bizet (1838 – 1875)

De Operabus zal DONDERDAG 21 MEI 2020 (Hemelvaartsdag) de opera CARMEN bezoeken. 

Elk seizoen  staat, in alle hoeken van de wereld, de populaire opera Carmen van George Bizet op het toneel. Met haar onverholen sensualiteit spreekt Carmen tot de verbeelding.

Achtergrond
Bizet creëerde met Carmen een femme fatale van bijna mythische allure. Het was het exotische element dat zij als ‘zigeunerin’ personifieerde waaraan dit werk zijn succes dankt. Als vrijgevochten vrouw belichaamde Carmen het verborgen verlangen van de oerdegelijke 19de-eeuwse burger en vertegenwoordigde zij de vrijheid in leven en liefde die in hun bekrompen moraal ontbrak.

Passie en verlangen naar de dood
In feite is Carmen een vrouwelijke tegenhanger van de grote verleider Don Giovanni. Ook al is haar ‘slachtoffer’ Don José veel sympathieker dan zijzelf, toch blijft zij fascineren. De gloedvolle opera is dan wel vrij van pathos, intussen koerst het verhaal onvermijdelijk op het tragische einde af. Onder alle passie schuilt een diep verlangen naar de dood.

Meer informatie en kaartverkoop via de website van het Evertshuis

Informatie

Datum: 21 mei 2020

Locatie: Bodegraven

Impressie

Programma

zie website Evertshuis
zie website Evertshuis

eVERTSHUIS

Contactgegevens

  • JULIANASTRAAT 4
  • 2411CV, BODEGRAVEN
  • 0172-618484
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk