Patissiers Femke en Sander
Patissiers Femke en Sander zijn twee banketbakkers en werken ambachtelijk en met pure grondstoffen (veel uit het Groene Hart). Zij hebben een lekker assortiment met verschillende taarten, zoals Marsepeintaart, Stapeltaart, Groene Hart Appeltaart, Slagroomtaart, Citroen Meringuetaart, Chocolade truffeltaart, Frambozen-aardbeien tartelet en Mango passie tartelet. Daarnaast hebben zij heerlijke bonbons, borrelhapjes en amuses. Zij staan regelmatig op streek markten, ladies night, fairs, kerstmarkten etc.
Femke en Sander geven diverse workshops zoals Bonbon-, high tea-, borrelhapjes amuse/(tapas workshop), patisserie-, en taartenworkshop. Seizoensworkshops worden ook gegeven zoals chocolade kerstal workshop en chocolade stoomboot workshop.
Patisserie XL Workshop – Thema Franse Patisserie
Naar aanleiding van programma’s als “heel Holland bakt” en “24 kitchen” was er steeds meer vraag naar dit idee voor workshops met pure ingrediënten, ambachtelijk gemaakt en met veel tips en trucks.
De Patisserie XL workshop is wisselend van thema met daarbij passende producten.
De producten worden van grondstof tot eindproduct behandeld. Je kunt denken aan: charlotte russe, profiterolle, amandelkrullen, bavaroise, sierwerk, brioche, noga, chocoladewerk ect.
De workshop is geschikt beginnende en gevorderde thuis bakkers. De gemaakte producten mogen mee naar huis worden genomen samen met de receptuur.
Een aantal producten zullen gemaakt worden van de verfijnde patisserie uit Frankrijk, zoals:
• Tarte tatin met je eigen twist.
• Florentine plak met chocolade (krokante noten karamel)
• Zachte witte noga met recept uit montelimar
• Brioche brood (heerlijk zoet zacht brood)
Bij alle producten kan je zien hoe ze worden gemaakt en uiteraard worden hierbij pure basis ingrediënten gebruikt. Vooraf wordt je ontvangen met koffie, thee en wat lekkers uit eigen patisserie en tijdens de workshop serveren we een drankje. De eigen gemaakte producten mogen mee naar huis samen met de receptuur.
De workshop duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur.
Datum08/07/2023 09/09/2023
Locatie: Reeuwijk-Brug
Patissiers Femke en Sander, Reeuwijk