Workshop Werken met Eigen Goud

Ben je in het bezit van één of meer gouden sieraden die je niet meer draagt? Vaak zijn sieraden verbonden met mooie herinneringen. Het is mogelijk om deze sieraden te verwerken in een nieuw zelf gemaakt sieraad, bijv. een ring of hanger. Hierbij kan het “oude” goud worden omgesmolten, maar indien gewenst is het ook mogelijk om een sieraad te veranderen en een gedeelte hiervan herkenbaar te laten in de nieuwe creatie.

Uiteraard wordt er gestart met koffie of thee met iets lekkers erbij. Daarna wordt besproken wat je die dag gaat doen. Aan de hand van het beschikbare materiaal en je eigen wensen en ideeën ga je een ontwerp maken.

Je maakt kennis met vele facetten van het goudsmidsvak, zoals smelten, walsen, zagen, vijlen, slijpen, solderen, polijsten en afwerken. De deelnemers mogen deze werkzaamheden zo veel mogelijk zelf uitvoeren. Uiteraard wordt er hulp geboden en deskundige begeleiding.

Rond 12:30 uur wordt er voor een lekkere lunch gezorgd.

Eventueel is het mogelijk om één of meer steentjes in het nieuwe sieraad te zetten, in sommige gevallen kunnen “oude” steentjes ook opnieuw worden gebruikt. De middag wordt besteed aan het afwerken van de sieraden. Deze worden na afloop van de workshop verpakt in een mooi doosje en mogen met de trotse eigena(a)r(es) mee naar huis!

Kijk voor meer informatie en tijden op de website van Uniek Sieraad.

 

 

Informatie

Datum03/08/2021 10/08/2021 17/08/2021 20/08/2021 31/08/2021

Locatie: Reeuwijk-Brug

Impressie

Uniek Sieraad, Reeuwijk

Programma

Workshop werken met eigen goud

Contactgegevens

  • 't Kerkestuk 95
  • 2811 BE Reeuwijk
  • 06 - 19610979
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk