High Tea en kruiden fietsroute

Na aankomst bij de Sup en Watershop in Reeuwijk krijgt iedereen een fiets en de fietsroute. Jullie fietsen een prachtige tocht van ongeveer 16 a 18 km door de polders van onze streek over boerenwegen en langs mooie tuinen. Tijdens de fietsroute is er een mogelijkheid voor de lunch op een leuke picknick plek.
arr4arr2arr1
Halverwege de fietsroute kom je bij Schouten’s Kruiden in Boskoop. 
Hier word je ontvangen met koffie en thee met een plak huisgebakken kruidencake. Daarna krijg je een rondleiding waarbij verteld wordt over het kweken, de verschillende kruiden, de werking van sommige kruiden en uiteraard wordt er geroken en hier en daar geproefd. 
Ze hebben 26 soorten munt waaronder: Chocolade munt, Citroen munt, Grapefruit munt, Aardbei munt, Appel munt. Daarnaast hebben ze nog 140 soorten andere kruiden, waaronder hele leuke zoals: Champagneblad (batterijbloempje), dit kruid geeft een tinteling in de mond en neutraliseert de smaak, Citroen verbana, heerlijk in de thee en in het water, Cola kruid, deze plant geurt naar cola etc. Voor je weer op de fiets stapt, mag iedereen 2 kruidenplanten uitzoeken, die je kunt gebruiken voor in de thee bij de high tea workshop.

Na de sportieve tocht worden jullie ontvangen bij Patissiers Femke en Sander in Reeuwijk met koffie, thee en fris met wat lekkers uit de eigen patisserie. Daarna ga je in de bakkerij aan de slag met het maken van een high tea. Je maakt o.a.: scones met jam en room, chocolade trifle, amandel cakejes, appelsleetje, geitenkaas schuitje, sandwiches, makreel mousse hapje, etc. Wanneer het klaar is, eet je aan een gezellig gedekte tafel de verse high tea. Uiteraard met heerlijke verse kruiden thee van de meegenomen kruidenplanten. Je krijgt de receptuur  en de kruidenplanten mee naar huis.
highteaarr3

Vanaf de patisserie is het nog 5 a 10 minuten fietsen naar de Sup en Watershop waar je bent gestart. 

Start arrangement om: 11.30 uur 
Totale tijdsduur +/- 7 uur 
Tijdsduur fietsen 1,5 uur
Lunch (20 a 30 min)
Tijdsduur rondleiding 1,5 uur
Tijdsduur workshop 3 a 3,5  uur

Kosten kruiden en high tea workshop arrangement € 58,50 p.p.* 
(fiets huur € 11,00,  rondleiding met kruiden € 10,00 , high tea workshop € 37,50) 
*(prijzen zijn incl. btw. en excl. de lunch.)


Lunch: 
– Extra optie lunch om mee te nemen op de fiets bestaat uit; flesje verse jus – roomboter croissant – muffin – pistolet gezond (ook vegetarisch mogelijk) prijs; € 9,95 
– Een eigen meegenomen lunch ook mogelijk.

Groepen vanaf 10 tot  +/- 30 pers.
Dit arrangement is mogelijk vanaf  begin mei tot oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag (zondag in overleg).

Voor meer informatie
Patissiers Femke & Sander: www.patissiers.nl
Sup en Watershop: www.supenwatershop.nl
Schouten’s Kruiden: http://www.schoutenskruiden.nl/

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page