Kaasmuseum & Kaasboerderij

Kaasmuseum

Leer tijdens dit arrangement alles over kaasmaken van vroeger tot nu.

Kaasboerderij De Graaf in Bodegraven is al sinds 1928 in bezit van de familie en wordt inmiddels bewoond door de derde generatie. De vijfenzestig melkkoeien leveren de grondstof voor de Goudse boerenkaas, die daar al ruim vijftig jaar gemaakt wordt. De boerenkaas is te koop in de boerderijwinkel. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor het organiseren van een leuke dag, waarbij je boerderijbeleving kan combineren met kaas proeven. Tijdens het arrangement gaan we met elkaar door de kaasmakerij, de opslag en de boerderijwinkel en natuurlijk kijken we ook bij de kippen en in de koeienstal. Adres: Kaasboerderij de Graaf, Buitenkerk 56, 2411 PC Bodegraven. 

In het Kaasmuseum Bodegraven komt u aan de hand van honderden voorwerpen, foto’s en oude documenten alles te weten over het maken van boerenkaas. In films wordt een levensecht beeld gegeven van de kaasmakerij en wat daarmee verband houdt. Zo krijgt u een beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasmarkt, de kaashandel en de kaasopslag. Speciaal voor de kinderen is er een tabletcomputer met puzzel en een fotospeurtocht. Adres: Kaasmuseum Bodegraven, Bij Everts/Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven.

Boek nu het arrangement
Het arrangement is te boeken vanaf 6 personen (max. 20 personen), vanaf € 9,00 per persoon. Aanmelden kan via: www.kaasboerderijdegraaf.nl of telefonisch op 0172 614 704.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op http://kaasmuseum.org/arrangementen

U kunt het arrangement afsluiten met een lekker kopje koffie of thee of een heerlijke lunch Bij Everts in Grand Café Everts. Bij Everts is de prachtige locatie in het Evertshuis. Bij Everts, leent zich voor allerhande evenementen. Het hart van de locatie wordt gevormd door het Grand Café. Hier is altijd ruimte voor een drankje en wat lekkers. Adres: Bij Everts, Julianastraat 4, 2411CV Bodegraven.

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page