Kruiden met choco fietsroute

Op de fiets naar een kwekerij met onbespoten kruiden en na de rondleiding met de uitgekozen verse kruiden heerlijke bonbons maken in de chocolaterie.

Na aankomst bij de Sup en Watershop in Reeuwijk krijgt iedereen een fiets en de fietsroute. 
Jullie fietsen een prachtige tocht door de polders van onze streek over boeren wegen langs mooie tuinen van ongeveer 16 a 18 km. Tijdens de fiets route is er een mogelijkheid voor de lunch op een leuke picknick plek. 
Halverwege de fietsroute kom je bij Schouten’s Kruiden in Boskoop.
arr4   arr2arr1

Hier wordt je ontvangen met koffie en thee met een plak huisgebakken kruiden cake.
Daarna krijg je een rondleiding waarbij verteld wordt over het kweken, de verschillende kruiden, de werking van sommige kruiden en uiteraard wordt er geroken en hier en daar geproefd.  
Ze hebben 26 soorten munt waaronder: Chocolade munt, Citroen munt, Grapefruit munt, Aardbei munt, Appel munt. Daarnaast hebben ze nog 140 soorten andere kruiden. Waaronder hele leuke zoals: Champagneblad (batterijbloempje), dit kruid geeft een tinteling in de mond en neutraliseert de smaak, Citroen verbana, heerlijk in de thee en in het water, Cola kruid, deze plant geurt naar cola etc. Voor je weer op de fietsen stapt mag iedereen 2 kruidenplanten uitzoeken die bij het bonbons maken worden gebruikt.

Na het vervolg van de fietsroute worden jullie ontvangen bij Patissiers Femke en Sander in Reeuwijk met een koffie, thee, fris met wat lekkers uit de eigen patisserie.
Je gaat met elkaar aan de slag in de chocolaterie waarbij je onder professionele begeleiding diverse bonbon’s  maakt, met elkaar verzin je de smaken van de bonbons, uiteraard gebruiken we daarbij de verse uitgekozen kruiden.
We starten met een korte uitleg hoe chocolade gemaakt wordt en waar het vandaan komt met daarbij een chocoladeproeverij. Daarna ga je zelf aan de slag met : room truffels, giandua bonbons (een krokante praline), marsepein bonbons, en flikken. Tijdens de workshop serveren we een drankje. Aan het einde van de workshop mogen de verse bonbons en de receptuur mee en uiteraard mogen ook de kruidenplanten mee naar huis.

arra3arra1

Vanaf de patisserie is het nog 5 a 10 minuten fietsen naar de Sup en Watershop waar je bent gestart.

Start arrangement om : 11.30 uur
Totale tijdsduur +/- 6,5 uur
Tijdsduur fietsen 1,5 uur
Lunch (20 a 30 min)
Tijdsduur rondleiding 1,5 uur
Tijdsduur workshop 3 uur

Kosten kruiden met choco fietsroute arrangement € 55,50 p.p. *
(fiets huur € 11,00, rondleiding met kruiden € 10,00 , bonbon workshop € 34,50)
*(prijzen zijn incl. btw. en excl. de lunch.)


Lunch:
– Extra optie lunch om mee te nemen op de fiets bestaat uit; flesje verse jus-roomboter croissant-muffin- pistolet gezond (ook vegetarisch mogelijk). Prijs; € 9,95
– Een eigen meegenomen lunch ook mogelijk.

Groepen vanaf 10 tot  +/- 30 pers.
Dit arrangement is mogelijk vanaf  begin mei tot oktober op do, vrij, zaterdag (zondag in overleg)

Voor meer informatie
Patissiers Femke & Sander: www.patissiers.nl
Sup en Watershop: www.supenwatershop.nl
Schouten’s Kruiden: http://www.schoutenskruiden.nl/

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page