Bodegraven

Het historische centrum van Bodegraven heeft een rijk aanbod aan authentieke winkels, gezellige terrasjes en verrassende restaurants. Cultureel Centrum Evertshuis biedt films, theatervoorstellingen en exposities. Door de ligging aan de A12 en aan de spoorlijn van Utrecht naar Leiden heeft Bodegraven een uitstekende bereikbaarheid. Bovendien stroomt de Oude Rijn dwars door Bodegraven; een belangrijke verbinding voor zowel de beroepsvaart als recreatievaart.

Kaas en bier

De handel in kaas speelt een belangrijke rol in het ondernemende dorp. Op de bedrijventerreinen aan de rand van Bodegraven ligt naar schatting 20 miljoen kilo kaas opgeslagen en zijn verschillende andere grote ondernemingen gevestigd. De speciaalbieren van de ambachtelijke Brouwerij de Molen zijn inmiddels wereldberoemd.  

Romeinen in Bodegraven

Bijzonder is dat de geschiedenis van Bodegraven teruggaat tot de Romeinse tijd. De Romeinse grens (Limes) liep langs de Oude Rijn en in Bodegraven heeft een klein castellum gestaan. Later in de geschiedenis speelde Bodegraven opnieuw een belangrijke rol. Na rampjaar 1672 werd Fort Wierickerschans gebouwd als onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het fort is een bijzonder verdedigingswerk dat nu geheel wordt gerenoveerd en regelmatig is geopend voor publiek.

bodegraven03

 

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Praktische informatie

Bereikbaarheid:

Via de A12 afrit 12a (vanuit Utrecht) of afrit 12 (vanuit Den Haag) is Bodegraven gemakkelijk bereikbaar. Via de N11 is Bodegraven vanuit Leiden en Alphen aan den Rijn snel bereikbaar.

Parkeren:

Met een parkeerschijf kan iedereen in het centrum van Bodegraven 1,5 uur gratis parkeren. Een parkeerroute wijst de weg naar beschikbare parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer:

De trein tussen Utrecht en Leiden stopt ieder half uur in Bodegraven. Verder rijdt bus 178 tussen Bodegraven en Gouda. Buurtbussen 722 en 724 zorgen ervoor dat ook alle kleine kernen en buurtschappen per bus bereikbaar zijn.

Toeristische informatie:

Bij Everts is een informatiezuil te vinden met toeristische folders. En ook bij AC restaurant en Tulip Inn hotel is een folderrek.

 

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page