Cheese Valley

Ruimte om kaas te ontdekken: Cheese Valley / Het gele hart van Holland

Het gele goud. Zo noemen we het hier in de streek: onze Goudse kaas.
Goudse kaas is niet alleen vol van smaak, maar ook rijk aan historie. Eeuwenlang werden de kazen verhandeld in de stad waaraan ze hun naam danken: Gouda. Maar gemáákt, dat werden ze in de polders eromheen: Cheese Valley. Een oase van rust en ruimte te midden van de vier grootste steden van Nederland. Nog altijd wordt in dit oer-Hollandse landschap van grazende koeien, sloten en knotwilgen, kaas gemaakt van melk van eigen koeien. Van jonge kaas tot oude kaas, van kruidenkaas tot truffelkaas. De smaak varieert per boerderij en zelfs per seizoen.

Cheese Valley is een unieke combinatie van oud-Hollandse steden, dorpen en platteland. Het is een kleine, charmante streek van vier gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden. Elk met haar eigen kaasgeschiedenis en -tradities. En alle even gastvrij.

In onze gemeente vallen ieder jaar wel halfharde kazen in de prijzen. Regelmatig sleept een boerderij de Boerenkaas Cum Laude-trofee in de wacht.

In Cheese Valley is het agrarische verleden nog voelbaar. Je kunt er van kaasboerderij naar kaasboerderij fietsen, de kaasmakerij meemaken, kaas proeven en je eigen kaas maken.
Kaas uit het gele hart van Holland: je moet het hebben geproefd. Proef ook van de sfeer van onze streek. Stap naar binnen bij gastvrije boeren en beleef de kaasmakerij zelf. Van Koe tot Kaas: Cheese Valley!

Kom proeven van Cheese Valley! Ga naar de site voor alle leuke tips!

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page