Vrijdag 20 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Kennismaken met Vrij – uit zingen in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 20-10-2017 t/m Fri. 20-10-2017

Bodegraven -  Kom kennis maken met vrijuit zingen in het huis van alles. Manja Kuipers geeft een reeks van 8 lessen, startende op 13 oktober. Acht uur waarin we aan de slag gaan om je eigen geluid vorm en ruimte te geven. Werken met klank, samenspel en plezier staan hierbij voorop. Geen muzikale scholing nodig, geen koor. Jij met je eigen geluid, samen met anderen  VRIJ UIT ZINGEN. Even helemaal weg van het dagelijks bestaan "los "gaan met klank en zang. Immers iedereen kan zingen. Vrij-uit zingen start op 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur in het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1B.
Per les wordt er een bijdrage van €2,50 gevraagd. Opgeven kan via mail.


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 20-10-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 20-10-2017 t/m Fri. 20-10-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Nieuw agendabericht

Fri. 20-10-2017

Op vrijdagavond 20 oktober om 20:00 uur De bioscoopfilm van de bekende televisieserie "Toen Was Geluk Heel Gewoon" Het is 1974, het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe televisie uit het raam. Deze gebeurtenis is de opmaat voor de rest van de film. Alle avonden zijn vrij entree, en in de pauze is er voor iedereen een kopje koffie of thee. Graag even reserveren om zeker te zijn van een plekje via novabioscoop@kpnmail.nl of per telefoon 0172 650010.


Henk Poort – Ik ben mijn lied

Fri. 20-10-2017 t/m Fri. 20-10-2017

Een avond met Henk Poort in aria’s, verhalen en songs. Henk Poort is bij de een bekend als musicalacteur, bij de ander als operazanger. Eén ding staat vast: weinigen in de wereld maken de overstap van musicalsong naar opera-aria met zo’n gemak. In Ik ben mijn lied zingt hij nummers uit zijn omvangrijke repertoire (musical, operette, opera en pop) en kruipt hij in de huid van kleurrijke personen uit zijn verleden. Hij vertelt van het leven in de Jordaan, waar de opera’s luidkeels werden meegezongen, laat ons kennismaken met de Jordaanse ‘omes’ die ongevraagd hun levenslessen aanboden en gunt het publiek een kijkje achter de schermen van de wereld van de musical en de opera. 

Maak er een volledige avond uit van en boek een theatermenu à € 26,00 per persoon.

Datum: vrijdag 20 oktober 2017
Aanvang: 20.30 uur (theatermenu 18.00 uur)
Entree: € 21,00 (incl. consumptie)

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/henk-poort


Zaterdag 21 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sat. 21-10-2017 t/m Sat. 21-10-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie terug op de website van het Streekmuseum.


Expositie botervloten in Kaasmuseum Bodegraven

Sat. 21-10-2017 t/m Sat. 21-10-2017

Naast het maken van boerenkaas werd vaak op de boerderij ook de boterbereiding ter hand genomen. Deze "losse" boter kwam via de handel uiteindelijk thuis in de keuken en bij de broodmaaltijd veelal in botervloten op tafel. Vaak was het een voorwerp dat gebruikt werd bij speciale gelegenheden, zoals bij voorbeeld tijdens de zondagse maaltijd of als er gasten kwamen eten.  Het Kaasmuseum Boegraven heeft daardoor in de reguliere opstelling een  beperkt aantal botervloten zichtbaar gemaakt. Omdat in het depot een brede collectie hiervan aanwezig is, wil het Kaasmuseum dit de bezoeker niet onthouden.  Daarom is een extra expositie ingericht waarin een brede variëteit aan botervloten zichtbaar  wordt gemaakt. Deze expositie is vanaf zaterdag 2 september tijdens de openingstijden te bezichtigen.
In het Kaasmuseum krijgt  u verder aan de hand van honderden voorwerpen, foto's, oude documenten en films een levensecht beeld van de kaasmakerij en boterbereiding  en wat daarmee verband houdt te zien. Denkt hierbij aan een beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasmarkt, de kaashandel en de kaasopslag. Met authentieke materialen zijn onder meer een stal en een vooroorlogse Goudse en Leidse kaasmakerij ingericht. 
Het Kaasmuseum is iedere zaterdag open van 10.00-16.00 uur en voor groepen op afspraak. Zie website Kaasmuseum voor meer informatie.


MiniboekJES EN PARKETVLOERTJES

Sat. 21-10-2017 t/m Sat. 21-10-2017

Streekmuseum Reeuwijk: De heer Teun van Mourik luit Bodegraven laat zien hoe miniboekjes en parketvloertjes voor poppenhuizen gemaakt worden. Ga voor meer informatie naar de website van het Streekmuseum. 


AmicitiAlive

Sat. 21-10-2017

Wie kent ze nog? De legendarische feesten in Amicitia Reeuwijk?! Gasterij Vergeer, Startistic Entertainment en Music and Gig slaan de handen ineen voor een ouderwets avondje knallen tijdens AmicitiAlive! In de Line up: Revolutions - Jonge frisse poprockers uit de regio. Skapiche - Feestelijke Ska en partyband. Hoofd-act The Pinheads - Clash of the coverbands finalestrijders in Paradiso, en Woerdense VakantieWeek act.
Knallende rockclassics, meebrullers en een avond vol live entertainment. Deze avond wordt omlijst en energiek afgesloten met de getalenteerde DJ Mc Costa! 
DINE AND PARTY ARRANGEMENT!
Vooraf heerlijk dineren bij inpandig restaurant Happz en aansluitend feesten? Voor €37,50 geniet je van een heerlijk 3 gangen diner onder genot van livemuziek van akoestisch duo BETER music en aansluitend toegang tot het feest met een welkomstdrankje. Dit arrangement dient gereserveerd te worden. Meer info? Ga naar onze facebookpagina


Patrick Nederkoorn – Het komt nu wel heel dichtbij

Sat. 21-10-2017 t/m Sat. 21-10-2017

In Het komt nu wel heel dichtbij verweeft Patrick zijn persoonlijk leven met de actualiteit. Opgegroeid tussen afrikanenperkjes en zwarte kousen, vraagt hij zich nu af waarom zoveel mensen bang zijn voor de buitenwereld. Die vraag leidt tot een aanstekelijke en grappige voorstelling. Volgens NRC Handelsblad overtuigt Patrick “met zijn warme pleidooi voor hoop en vertrouwen. Met zijn tweede programma laat hij zien dat hij een cabaretier is om rekening mee te gaan houden.”

Datum: zaterdag 21 oktober 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 19,50
Locatie: Evertshuis 

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/patrick-nederkoorn


Zondag 22 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sun. 22-10-2017 t/m Sun. 22-10-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie op de website van het streekmuseum


Maandag 23 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 23-10-2017 t/m Mon. 23-10-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 23-10-2017 t/m Mon. 23-10-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 23-10-2017 t/m Mon. 23-10-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Do-in Yoga

Mon. 23-10-2017 t/m Mon. 23-10-2017

Do-IN Yoga is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan. Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Door stil te staan bij jezelf, de processen die zich in je lichaam afspelen, en door het observeren van je gedachten en gevoelens tijdens de oefeningen, kom je stukjes van je "ware zelf" tegen. Een gevoel van thuiskomen bij jezelf. Voor aanmelden en meer informatie: zie website De Witte Roos.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 23-10-2017 t/m Mon. 23-10-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 24 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 24-10-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Qi gong lessen

Tue. 24-10-2017 t/m Tue. 24-10-2017

Qigong betekent: oefenen met energie. Met deze zachte meditatieve vorm van bewegen openen onze energiebanen zich en wordt de uitwisseling van energie tussen ons lichaam en de natuur mogelijk. Regelmatig oefenen brengt lichaam en geest in balans en versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Als je zelf deze subtiele manier van bewegen beoefent, voel je dat er in je lichaam warmte ontstaat en een gevoel van vitaliteit en blijdschap.  
Voor aanmelden en meer info: zie website De Witte Roos.

 


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 24-10-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 24-10-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 24-10-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 24-10-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 25 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 25-10-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 25-10-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 25-10-2017 t/m Wed. 25-10-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 25-10-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 25-10-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 25-10-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Workshopserie Schrijf! Een authentiek verhaal door Jet Hoogerwaard

Wed. 25-10-2017 t/m Wed. 25-10-2017

1. De vonk van de inspiratie door Jacqueline Zirkzee op woensdag 27 september 2017
Je droomt van een boek, geïnspireerd door je professionele expertise, door gebeurtenissen uit jouw (familie)geschiedenis of misschien je rijke fantasie. Maar hoe houd je de vonk van de inspiratie levend en maak je er een gestaag brandend vuurtje van? In deze praktische workshop staat de vraag centraal hoe jij jouw boekidee kunt realiseren.

2. Een authentiek verhaal door Jet Hoogerwaard op woensdag 25 oktober 2017
Het is een kunst om de schrijftechnieken te hanteren die je verhaal beter maken, maar tegelijkertijd je eigen stem erin te laten doorklinken. In de workshop Een authentiek verhaal krijg je inzicht in diverse schrijftechnieken die je kunt toepassen om jouw (levens)verhaal naar een hoger niveau te tillen en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Je leert wat je kunt doen (of juist moet laten) om je verhaal zo authentiek mogelijk te houden.

3. Schrijven vanuit je hart door Michelle Shanti op woensdag 22 november 2017
Tegenwoordig leeft iedereen 'vanuit zijn hart'. Het is een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar wat is leven vanuit je hart? Wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? En hoe maak je de vertaalslag naar schrijven vanuit je hart? Michelle vertelt je er alles over in de workshop Schrijven vanuit je hart. Door doelgerichte oefeningen leer je hoe je de creatiekracht in je hart kunt aanboren en inzetten tijdens je schrijfproces. Open je hart en laat het stromen op papier.

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven
Tijd: 19.00-22.00 uur, kosten: € 20,-- per workshop
Vooraf reserveren is noodzakelijk, mail susanbrown@parisbooks.eu
Bij inschrijving voor alle drie workshops ineens, ontvang je een korting van € 5,-- op de Schrijfkalender 2018.

Met veel liefde voor elk mooi verhaal dat verteld wil worden, ondersteunt romanschrijver Jacqueline Zirkzee anderen als schrijfcoach. Journalist, schrijver van levensverhalen en redacteur Jet Hoogerwaard herkent wat een verhaal nodig heeft om de lezer te raken. Uitgever Michelle Shanti begeleidt auteurs van droom naar werkelijkheid, van manuscript tot boek.
Samen schreven zij de Schrijfkalender, een scheurkalender vol motiverende, inspirerende en praktische tips, om van 2018 het jaar van jouw boek te maken. 


Film in het Evertshuis - Breakfast at Tiffany's

Wed. 25-10-2017 t/m Wed. 25-10-2017

In de maand van de geschiedenis mag een oude film, een klassieker, zeker niet ontbreken! De keuze is gevallen op Breakfast at Tiffany’s, waarin Audrey Hepburn en George Peppard de sterren van de hemel spelen. Voor velen van u jeugdsentiment, voor anderen een kennismaking met deze topacteurs uit vroeger tijden.

Holly, een jonge vrouw uit New York, ontmoet Paul wanneer hij naar haar appartementencomplex verhuist. Hij wordt onderhouden door een rijke, oudere vrouw, en heeft de ambitie om het te maken als schrijver. Holly werkt als een dure callgirl, en is op zoek naar een rijke, oudere man om te kunnen trouwen.

Woensdag 25 oktober 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 8.50(inclusief consumptie)

Meer informatie en tickets:zie website Evertshuis


Donderdag 26 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 26-10-2017 t/m Thu. 26-10-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 26-10-2017 t/m Thu. 26-10-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Presentatie boek: Kaas, verhalen over Kaas en Bodegraafse Kaashandelaren

Thu. 26-10-2017

Presentatie van ons nieuwste boek : Kaas, verhalen over Kaas en Bodegraafse Kaashandelaren. Donateurs kunnen hier ook het boek verkrijgen. 
Locatie: in 't Anker bij de Dorpskerk.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      


Interactieve lezing over De Kracht van Gedachten

Thu. 26-10-2017

Op 26 oktober komt Marja Ruijterman en geeft een interactieve lezing over De Kracht van Gedachten. Sinds 1993 geef Marja trainingen. Daarnaast is zij coach, spreekster en al weer enkele jaren schrijfster van vele columns. Vanuit zelfvertrouwen leven met een rustig hoofd en hart. Gelijkwaardig aan anderen en ontspannen doen wat je te doen hebt. Deze lezing inspireert je kracht en rust te hervinden ook in moeilijke situaties. Je zult verstelt staan te ontdekken wat we allemaal nog meer in ons mars hebben als we onder de oppervlakte duiken. Het is eenvoudiger te vinden dan we denken en praktisch in ons leven en werk te gebruiken. Voor meer info en aanmelden: zie website De Witte Roos.


Marc de Hond – Wie bang is, krijgt ook klappen

Thu. 26-10-2017 t/m Thu. 26-10-2017

Het leven van Marc de Hond werd overheerst door angsten. … In zijn tweede theaterprogramma Wie Bang Is, Krijgt Ook Klappen legt Marc de Hond uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde.

Datum: donderdag 26 oktober 2017
Aanvang: 20.30 uur 
Entree: € 18,50 (incl. consumptie) 
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/marc-de-hond


Vrijdag 27 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Wintertijd Challenge voor Stichting Spieren voor Spieren

Fri. 27-10-2017 t/m Sat. 28-10-2017

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober wordt er bij Sportcentrum De Kuil in Bodegraven een Wintertijd Challenge voor Stichting Spieren voor Spieren georganiseerd. Doel van deze activiteit is om met zoveel mogelijk deelnemers te sporten en zo geld op te halen voor kinderen met een spierziekte.Inschrijven en sponsoren kan via de pagina 'Sportcentrum De Kuil voor Spieren voor Spieren' via de website www.wintertijdchallenge.nl. De deelnemers kunnen hier een eigen pagina aanmaken waarmee ze zichzelf kunnen promoten via social media. Ook kunnen sponsoren hier eenvoudig online een donatie doen.


Kennismaken met Vrij – uit zingen in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 27-10-2017 t/m Fri. 27-10-2017

Bodegraven -  Kom kennis maken met vrijuit zingen in het huis van alles. Manja Kuipers geeft een reeks van 8 lessen, startende op 13 oktober. Acht uur waarin we aan de slag gaan om je eigen geluid vorm en ruimte te geven. Werken met klank, samenspel en plezier staan hierbij voorop. Geen muzikale scholing nodig, geen koor. Jij met je eigen geluid, samen met anderen  VRIJ UIT ZINGEN. Even helemaal weg van het dagelijks bestaan "los "gaan met klank en zang. Immers iedereen kan zingen. Vrij-uit zingen start op 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur in het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1B.
Per les wordt er een bijdrage van €2,50 gevraagd. Opgeven kan via mail.


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 27-10-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 27-10-2017 t/m Fri. 27-10-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Halloweendisco zwemmen voor het goede doel Spieren voor Spieren

Fri. 27-10-2017 t/m Fri. 27-10-2017

Op vrijdag 27 oktober wordt er van 19:00 tot 21:30 uur het Halloweendisco zwemmen in het recreatiebad van Sportcentrum De Kuil georganiseerd. Deze avond zal ook DJ Pascal aanwezig zijn en mag je verkleed komen zwemmen, wel geheel in het thema Halloween. Voor het Halloweendisco zwemmen is er een voorverkoop. Het toegangskaartje kan je halen bij de kassa van Sportcentrum De Kuil. De entree bedraagt € 4,- waarbij er € 1,- naar Stichting Spieren voor Spieren gaat, vanwege de Wintertijd Challenge. Doel van de Wintertijd Challenge is om met zoveel mogelijk deelnemers te sporten/zwemmen en zo geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Voor meer informatie over de Wintertijd Challenge bij Sportcentrum De Kuil ga je naar www.wintertijdchallenge.nl.


De kunst van mediteren.

Fri. 27-10-2017

Op 27 oktober komt Tijn Touber om 19.30 uur een workshop geven over de kunst van mediteren. Tijn is muzikant, schrijver, inspirator en meditatieleraar. Tijn is ook oprichter van Lois Lane. Na dit muzikale avontuur legt hij zich toe op bewustzijnsontwikkeling en leeft veertien jaar als yogi in Amsterdam. In deze periode geeft hij trainingen aan onder meer de Amsterdamse politie, drugsdelinquenten in de Bijlmerbajes, verplegend personeel in academische ziekenhuizen. In deze workshop de kunst van meditatie, leert Tijn u de vier belangrijkste oefeningen om uw geest tot rust te brengen, emotionele trauma's uit het verleden te integreren, u open te stellen voor inspiratie en flow en u weer te verbinden met de bron van liefde, vrede, kracht en geluk. Voor meer info en aanmelden: zie website De Witte Roos.


Autismecafé in het Huis van Alles Bodegraven

Fri. 27-10-2017 t/m Fri. 27-10-2017

Vanaf 19:30 uur: het Spectrum Café in het Huis van Alles. Het Spectrum Café is een initiatief van een werkgroep, gevormd door een aantal vrijwilligers en beroepskrachten die met het Spectrum Café een leuke ontmoetingsmogelijkheid creëren voor mensen met Autisme (of een aanverwante aandoening). Het Spectrum Café is open voor iedereen met autisme (of aanverwante aandoening én voor mensen die dichtbij hen staan. Tijdens de Café avonden staat ontmoeting centraal. Bij de bar kun je terecht voor een kop koffie, thee, limonade of fris, maar ook voor een zakje chips. In het Huis van Alles zijn een aantal ruimtes die op verschillende activiteiten toegerust zijn. Het Spectrum Café is niet alleen voor mensen binnen het autistisch Ook ouders, vrienden en familie zijn van harte welkom, zo kun je samen komen en is de eerste keer misschien wat minder spannend. Meer info? Ga naar onze facebookpagina.


Recum concert Gvetadze

Fri. 27-10-2017

Nino Gvetadze is een toppianiste. Wanneer zij achter de vleugel plaatsneemt straalt ze een ongelooflijke kalmte uit, die volkomen samenvalt met haar spel. Technische perfectie gecombineerd met een grote innerlijke poëzie. Programma: R. Schumann, Kinderszenen op. 15, J. Brahms Klavierstücke Op. 118 en F. Chopin Preludes op.28. Voor meer informatie en kaartverkoop, gaat u naar de site van Recum.
 


Leonie Meijer – Hier.

Fri. 27-10-2017 t/m Fri. 27-10-2017

Leonie Meijer heeft in het theater de ideale plek gevonden voor haar liedjes. ‘Hier.’, haar derde theatertournee, gaat o.a. over een reis die zij in haar eentje maakte door het zuiden van de Verenigde Staten, de thuisbasis van veel van haar muzikale helden. Ze neemt u mee naar spontane optredens in achteraf cafeetjes van New Orleans en Memphis en via het heiligdom Nashville naar de blues in haar eigen ziel.

Datum: vrijdag 27 oktober 2017
Aanvang: 20:30 uur
Entree: €18,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/hier 


Zaterdag 28 oktober 2017

Activiteit aanmelden

REPAIR CAFÉ in Reeuwijk-Brug

Sat. 28-10-2017 t/m Sat. 28-10-2017

REPAIR CAFÉ in het Huis van Alles te Reeuwijk Brug, van Staverenstraat 39. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


Expositie botervloten in Kaasmuseum Bodegraven

Sat. 28-10-2017 t/m Sat. 28-10-2017

Naast het maken van boerenkaas werd vaak op de boerderij ook de boterbereiding ter hand genomen. Deze "losse" boter kwam via de handel uiteindelijk thuis in de keuken en bij de broodmaaltijd veelal in botervloten op tafel. Vaak was het een voorwerp dat gebruikt werd bij speciale gelegenheden, zoals bij voorbeeld tijdens de zondagse maaltijd of als er gasten kwamen eten.  Het Kaasmuseum Boegraven heeft daardoor in de reguliere opstelling een  beperkt aantal botervloten zichtbaar gemaakt. Omdat in het depot een brede collectie hiervan aanwezig is, wil het Kaasmuseum dit de bezoeker niet onthouden.  Daarom is een extra expositie ingericht waarin een brede variëteit aan botervloten zichtbaar  wordt gemaakt. Deze expositie is vanaf zaterdag 2 september tijdens de openingstijden te bezichtigen.
In het Kaasmuseum krijgt  u verder aan de hand van honderden voorwerpen, foto's, oude documenten en films een levensecht beeld van de kaasmakerij en boterbereiding  en wat daarmee verband houdt te zien. Denkt hierbij aan een beeld van de melkwinning, de boterbereiding, de kaasmarkt, de kaashandel en de kaasopslag. Met authentieke materialen zijn onder meer een stal en een vooroorlogse Goudse en Leidse kaasmakerij ingericht. 
Het Kaasmuseum is iedere zaterdag open van 10.00-16.00 uur en voor groepen op afspraak. Zie website Kaasmuseum voor meer informatie.


Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sat. 28-10-2017 t/m Sat. 28-10-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie terug op de website van het Streekmuseum.


Zondag 29 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Koffieconcert accordeon-ensemble De Trekzaag

Sun. 29-10-2017

Op zondag 29 oktober om 12.00 uur bent u van harte welkom bij het Koffieconcert. Locatie: Fam. Van Dam, Weiland 38 te Nieuwerbrug. Voor vragen kunt u een mail sturen.


Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sun. 29-10-2017 t/m Sun. 29-10-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie op de website van het streekmuseum


Opera Aria Gala

Sun. 29-10-2017 t/m Sun. 29-10-2017

Het Royal Welsh College of Music and Drama Opera School in Cardiff staat garant voor de opleiding van operazangers die tot de absolute wereldtop behoren. U kunt deze middag luisteren naar dé zangers van de toekomst tijdens dit Opera Aria Gala, georganiseerd in samenwerking met de Royal Welsh College of Music and Drama Opera School en de Dordtse Stichting Sursum Musica.

Maak er een volledige middag uit van en boek een theaterlunch à € 19,50 per persoon.

Datum: zondag 29 oktober 2017
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 25,00 (incl. glas prosecco)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: www.evertshuis.nl/opera-gala


Maandag 30 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 30-10-2017 t/m Mon. 30-10-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 30-10-2017 t/m Mon. 30-10-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 30-10-2017 t/m Mon. 30-10-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 30-10-2017 t/m Mon. 30-10-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 31 oktober 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 31-10-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 31-10-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 31-10-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 31-10-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 31-10-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 01 november 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 01-11-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 01-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 01-11-2017 t/m Wed. 01-11-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 01-11-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 01-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 01-11-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 02 november 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 02-11-2017 t/m Thu. 02-11-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 02-11-2017 t/m Thu. 02-11-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Rundfunk – Wachstumsschmerzen (try-out)

Thu. 02-11-2017 t/m Thu. 02-11-2017

In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn: “Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”

Datum: donderdag 2 november 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 19,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/rundfunk


Vrijdag 03 november 2017

Activiteit aanmelden

Kennismaken met Vrij – uit zingen in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 03-11-2017 t/m Fri. 03-11-2017

Bodegraven -  Kom kennis maken met vrijuit zingen in het huis van alles. Manja Kuipers geeft een reeks van 8 lessen, startende op 13 oktober. Acht uur waarin we aan de slag gaan om je eigen geluid vorm en ruimte te geven. Werken met klank, samenspel en plezier staan hierbij voorop. Geen muzikale scholing nodig, geen koor. Jij met je eigen geluid, samen met anderen  VRIJ UIT ZINGEN. Even helemaal weg van het dagelijks bestaan "los "gaan met klank en zang. Immers iedereen kan zingen. Vrij-uit zingen start op 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur in het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1B.
Per les wordt er een bijdrage van €2,50 gevraagd. Opgeven kan via mail.


Repair-Cafe in Huis van Alles te Waarder

Fri. 03-11-2017 t/m Fri. 03-11-2017

Vrijdagmiddag 6 oktober van 14:00 tot 16:00 uur, vindt weer de maandelijkse Repair–Cafe middag plaats. Een reparatie team zit klaar om defecte apparaten of kapotte dingen samen met u, onder het genot van een kopje koffie of thee, gratis  te repareren. U mag natuurlijk altijd een vrijwillige bijdrage geven. Evt. onderdelen moeten wel betaald worden. 


Digitaal (Inloop) Café: antwoord op al uw digitale vragen

Fri. 03-11-2017 t/m Fri. 03-11-2017

Heb je een digitaal apparaat, zoals een tablet, smartphone, laptop, routeplanner, e-reader en heb je er problemen mee? Kom dan langs in het Digitaal (Inloop) Café! In het Digitaal (Inloop) Café van de Bibliotheek in Bodegraven kan iedereen gewoon binnenlopen voor een korte vraag over zijn/haar tablet, iPad, smartphone of laptop. Het idee hierachter is dat gebruikers van digitale apparaten elkaar kunnen helpen met vragen en kennis met elkaar kunnen delen. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig, zij kunnen de deskundige ondersteuning aanbieden. Je kunt er terecht voor heel veel uiteenlopende zaken zoals het installeren van apps, vragen over de e-mail, het internet of de instellingen van je apparaat. 
In de Bibliotheek is Wi-Fi, maar het is wel handig om bepaalde accountinformatie zoals gebruikersnaam en wachtwoord mee te nemen.
Wanneer: iedere eerste vrijdagmiddag en derde dinsdagochtend van de maand
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur en dinsdagochtend van 09.30 – 12.00 uur  
Waar: De Bibliotheek De Groene Venen (Evertshuis), Julianastraat 2, Bodegraven
Aanmelden: is niet nodig en de toegang is gratis


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 03-11-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 03-11-2017 t/m Fri. 03-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Met de Mantel der Liefde

Fri. 03-11-2017 t/m Fri. 03-11-2017

In de theatermonoloog ‘Met de mantel der liefde’ maken we kennis met de 80-jarige Lowie, die veel zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. Die zorg verloopt met vallen en opstaan. Ze praten, ze mijmeren, ze lachen, ze ruziën. Over het leven. Over de dood. Over oude koeien. 

Een voorstelling waarbij de toeschouwer aan het bed plaatsneemt maar tevens een plek onder de lampen en in het décor van het theater. Een voorstelling die past in het huidige tijdsbeeld. Theater en een realiteit die raakt.

Vrijdag 3 november 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 18,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/kurt-defrancq
 


Zaterdag 04 november 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sat. 04-11-2017 t/m Sat. 04-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie terug op de website van het Streekmuseum.


Zondag 05 november 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sun. 05-11-2017 t/m Sun. 05-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie op de website van het streekmuseum


Bodegraafs Vocaal Ensemble – Waar blijft de tijd?

Sun. 05-11-2017 t/m Sun. 05-11-2017

Het BVE bestaat inmiddels al weer 30 jaar, waarvan 25 jaar onder leiding van de huidige dirigent John Bouwmans. “Waar blijft de tijd?” vragen wij ons af. En dat is dan ook meteen het thema van de feestelijke 25e editie van het Zondagmiddagconcert.

Zondag 5 november 2017 
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 10,00
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Evertshuis.


Maandag 06 november 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 06-11-2017 t/m Mon. 06-11-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 06-11-2017 t/m Mon. 06-11-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 06-11-2017 t/m Mon. 06-11-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 06-11-2017 t/m Mon. 06-11-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 07 november 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 07-11-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 07-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 07-11-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 07-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 07-11-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 08 november 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 08-11-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 08-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 08-11-2017 t/m Wed. 08-11-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 08-11-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 08-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 08-11-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 09 november 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 09-11-2017 t/m Thu. 09-11-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 09-11-2017 t/m Thu. 09-11-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag 10 november 2017

Activiteit aanmelden

Kennismaken met Vrij – uit zingen in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 10-11-2017 t/m Fri. 10-11-2017

Bodegraven -  Kom kennis maken met vrijuit zingen in het huis van alles. Manja Kuipers geeft een reeks van 8 lessen, startende op 13 oktober. Acht uur waarin we aan de slag gaan om je eigen geluid vorm en ruimte te geven. Werken met klank, samenspel en plezier staan hierbij voorop. Geen muzikale scholing nodig, geen koor. Jij met je eigen geluid, samen met anderen  VRIJ UIT ZINGEN. Even helemaal weg van het dagelijks bestaan "los "gaan met klank en zang. Immers iedereen kan zingen. Vrij-uit zingen start op 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur in het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1B.
Per les wordt er een bijdrage van €2,50 gevraagd. Opgeven kan via mail.


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 10-11-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 10-11-2017 t/m Fri. 10-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Zaterdag 11 november 2017

Activiteit aanmelden

REPAIR CAFÉ Reeuwijk-Brug

Sat. 11-11-2017 t/m Sat. 11-11-2017

Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Van platenspeler, koffiezetapparaat, lamp tot antieke klok. Koffie en thee staan klaar. 
Locatie: Huis van Alles Reeuwijk Brug, van Staverenstraat 39
Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


REPAIR CAFÉ

Sat. 11-11-2017 t/m Sat. 11-11-2017

Repair Café te Reeuwijk Brug in het Huis van Alles (van Staverenstraat 39). Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sat. 11-11-2017 t/m Sat. 11-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie terug op de website van het Streekmuseum.


Zondag 12 november 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sun. 12-11-2017 t/m Sun. 12-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie op de website van het streekmuseum


Lefkop – WC monster 5+

Sun. 12-11-2017 t/m Sun. 12-11-2017

De klanten van toiletjuffrouw Elène gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit… Een flitsende, humoristische voorstelling over je angsten overwinnen en je dromen najagen.

Zondag 12 november 2017
Aanvang: 14.00 uur
Entree: €11,50 (excl. consumptie)
locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Lefkop – WC monster 5+

Sun. 12-11-2017 t/m Sun. 12-11-2017

De klanten van toiletjuffrouw Elène gaan de WC in, maar komen er niet meer uit. Ze gaat op onderzoek uit… Een flitsende, humoristische voorstelling over je angsten overwinnen en je dromen najagen.

Zondag 12 november 2017
Aanvang: 14.00 uur
Entree: €11,50 (excl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Maandag 13 november 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 13-11-2017 t/m Mon. 13-11-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 13-11-2017 t/m Mon. 13-11-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 13-11-2017 t/m Mon. 13-11-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 13-11-2017 t/m Mon. 13-11-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 14 november 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 14-11-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 14-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 14-11-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 14-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 14-11-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 15 november 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 15-11-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 15-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 15-11-2017 t/m Wed. 15-11-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 15-11-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 15-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 15-11-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 16 november 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 16-11-2017 t/m Thu. 16-11-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 16-11-2017 t/m Thu. 16-11-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag en Sandifort – Vrijdag vs. Sandifort

Thu. 16-11-2017 t/m Thu. 16-11-2017

Hun typeringen zijn zo mogelijk nòg beroemder dan zijzelf. Wat wil je ook als je over zo’n genadeloos transformatietalent beschikt. Want La Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Hij van Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn!

Maak er een volledige avond uit van en boek een theaterdiner à € 25,00 per persoon

Donderdag 16 november 2017
Aanvang: 20.30 uur (theaterbuffet 18.30 uur)
Entree: € 21,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie zie website van Evertshuis: http://www.evertshuis.nl/vrijdag-sandifort


Vrijdag 17 november 2017

Activiteit aanmelden

Kennismaken met Vrij – uit zingen in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 17-11-2017 t/m Fri. 17-11-2017

Bodegraven -  Kom kennis maken met vrijuit zingen in het huis van alles. Manja Kuipers geeft een reeks van 8 lessen, startende op 13 oktober. Acht uur waarin we aan de slag gaan om je eigen geluid vorm en ruimte te geven. Werken met klank, samenspel en plezier staan hierbij voorop. Geen muzikale scholing nodig, geen koor. Jij met je eigen geluid, samen met anderen  VRIJ UIT ZINGEN. Even helemaal weg van het dagelijks bestaan "los "gaan met klank en zang. Immers iedereen kan zingen. Vrij-uit zingen start op 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur in het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1B.
Per les wordt er een bijdrage van €2,50 gevraagd. Opgeven kan via mail.


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 17-11-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 17-11-2017 t/m Fri. 17-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Zaterdag 18 november 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sat. 18-11-2017 t/m Sat. 18-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie terug op de website van het Streekmuseum.


Zondag 19 november 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sun. 19-11-2017 t/m Sun. 19-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie op de website van het streekmuseum


Cesar Zuiderwijk – Masterclass

Sun. 19-11-2017 t/m Sun. 19-11-2017

Masterclass is een intiem programma voor jong en oud en iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal van een bevlogen muzikant. Voor zowel beginnende als gevorderde drummers en natuurlijk voor de liefhebbers.

In het jaar dat Cesar 50 jaar op Zildjian bekkens, 40 jaar op Pearl drums en 45 jaar bij Golden Earring speelt, komt hij met een twee uur durende reis door de drumwereld. Hij deelt zijn tips & tricks. Er staat een akoestisch en een elektronisch drumstel klaar, misschien wil er wel iemand met hem meespelen?

Zondag 19 november 2017
Aanvang: 15.00 uur
Entree: €16,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Maandag 20 november 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 20-11-2017 t/m Mon. 20-11-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 20-11-2017 t/m Mon. 20-11-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 20-11-2017 t/m Mon. 20-11-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 20-11-2017 t/m Mon. 20-11-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Politiek Café op locatie Wierickehuis, Nieuwerbrug

Mon. 20-11-2017 t/m Mon. 20-11-2017

Voorafgaan aan de lokale verkiezingen op 21 maart 2018 organiseren we een serie politieke cafés, telkens op een andere locatie. Het worden levendige avonden met onderwerpen die de inwoners van de gemeente Bodegraven- Reeuwijk aan het hart gaan. Lokale politici gaan met elkaar en het publiek in gesprek, reageren op prikkelende stellingen, kijken terug en blikken vooruit.

Maandag 20 november 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis 

Aanmelden via de mail.


Dinsdag 21 november 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 21-11-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Digitaal (Inloop) Café: antwoord op al uw digitale vragen

Tue. 21-11-2017 t/m Tue. 21-11-2017

Heb je een digitaal apparaat, zoals een tablet, smartphone, laptop, routeplanner, e-reader en heb je er problemen mee? Kom dan langs in het Digitaal (Inloop) Café! In het Digitaal (Inloop) Café van de Bibliotheek in Bodegraven kan iedereen gewoon binnenlopen voor een korte vraag over zijn/haar tablet, iPad, smartphone of laptop. Het idee hierachter is dat gebruikers van digitale apparaten elkaar kunnen helpen met vragen en kennis met elkaar kunnen delen. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig, zij kunnen de deskundige ondersteuning aanbieden. Je kunt er terecht voor heel veel uiteenlopende zaken zoals het installeren van apps, vragen over de e-mail, het internet of de instellingen van je apparaat. In de Bibliotheek is Wi-Fi, maar het is wel handig om bepaalde accountinformatie zoals gebruikersnaam en wachtwoord mee te nemen.
Wanneer: iedere eerste vrijdagmiddag en derde dinsdagochtend van de maand
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur en dinsdagochtend van 09.30 – 12.00 uur  
Waar: De Bibliotheek De Groene Venen (Evertshuis), Julianastraat 2, Bodegraven
Aanmelden: is niet nodig en de toegang is gratis


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 21-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 21-11-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 21-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 21-11-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 22 november 2017

Activiteit aanmelden

Ukkieconcerten 2+

Wed. 22-11-2017 t/m Wed. 22-11-2017

Peuters gaan samen met hun (groot)ouders op muzikale ontdekkingsreis: samen zingen, spelen en bewegen. Kinderen leren en ontdekken nieuwe geluiden, verhalen en bewegingen. En de ouders blijven natuurlijk niet zitten! Het worden concerten waarbij de allerkleinsten zich helemaal kunnen uitleven. De Ukkieconcerten worden gegeven door Lucienne de Valk, een zeer kundig muziekdocente die van deze ochtend een feest maakt.

Woensdag 22 november 2017
Aanvang: 9.30 uur
Entree: € 5,00 per kind, 1 ouder of verzorger gratis.
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 22-11-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 22-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 22-11-2017 t/m Wed. 22-11-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 22-11-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 22-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 22-11-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Workshopserie Schrijf! Schrijven vanuit je hart door Michelle Shanti

Wed. 22-11-2017 t/m Wed. 22-11-2017

1. De vonk van de inspiratie door Jacqueline Zirkzee op woensdag 27 september 2017
Je droomt van een boek, geïnspireerd door je professionele expertise, door gebeurtenissen uit jouw (familie)geschiedenis of misschien je rijke fantasie. Maar hoe houd je de vonk van de inspiratie levend en maak je er een gestaag brandend vuurtje van? In deze praktische workshop staat de vraag centraal hoe jij jouw boekidee kunt realiseren.

2. Een authentiek verhaal door Jet Hoogerwaard op woensdag 25 oktober 2017
Het is een kunst om de schrijftechnieken te hanteren die je verhaal beter maken, maar tegelijkertijd je eigen stem erin te laten doorklinken. In de workshop Een authentiek verhaal krijg je inzicht in diverse schrijftechnieken die je kunt toepassen om jouw (levens)verhaal naar een hoger niveau te tillen en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Je leert wat je kunt doen (of juist moet laten) om je verhaal zo authentiek mogelijk te houden.

3. Schrijven vanuit je hart door Michelle Shanti op woensdag 22 november 2017
Tegenwoordig leeft iedereen 'vanuit zijn hart'. Het is een term die te pas en te onpas wordt gebruikt. Maar wat is leven vanuit je hart? Wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld? En hoe maak je de vertaalslag naar schrijven vanuit je hart? Michelle vertelt je er alles over in de workshop Schrijven vanuit je hart. Door doelgerichte oefeningen leer je hoe je de creatiekracht in je hart kunt aanboren en inzetten tijdens je schrijfproces. Open je hart en laat het stromen op papier.

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven
Tijd: 19.00-22.00 uur, kosten: € 20,-- per workshop
Vooraf reserveren is noodzakelijk, mail susanbrown@parisbooks.eu
Bij inschrijving voor alle drie workshops ineens, ontvang je een korting van € 5,-- op de Schrijfkalender 2018.

Met veel liefde voor elk mooi verhaal dat verteld wil worden, ondersteunt romanschrijver Jacqueline Zirkzee anderen als schrijfcoach. Journalist, schrijver van levensverhalen en redacteur Jet Hoogerwaard herkent wat een verhaal nodig heeft om de lezer te raken. Uitgever Michelle Shanti begeleidt auteurs van droom naar werkelijkheid, van manuscript tot boek.
Samen schreven zij de Schrijfkalender, een scheurkalender vol motiverende, inspirerende en praktische tips, om van 2018 het jaar van jouw boek te maken. 


Donderdag 23 november 2017

Activiteit aanmelden

Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 23-11-2017 t/m Thu. 23-11-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 23-11-2017 t/m Thu. 23-11-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Debby Petter – In mijn hoofd

Thu. 23-11-2017 t/m Thu. 23-11-2017

In haar vierde theatermonoloog speelt Debby Petter een vrouw die vertelt over haar man. Hij liegt. En dat doet hij niet zachtzinnig. Zijn halve leven is verzonnen. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Het gaat niet om leugentjes om bestwil. Nee, echt het grote werk. Zij wil dat hij hulp zoekt. Hij wil dat ook. Maar doet hij dat?

Donderdag 23 november 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €17,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Evertshuis.


Vrijdag 24 november 2017

Activiteit aanmelden

Kennismaken met Vrij – uit zingen in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 24-11-2017 t/m Fri. 24-11-2017

Bodegraven -  Kom kennis maken met vrijuit zingen in het huis van alles. Manja Kuipers geeft een reeks van 8 lessen, startende op 13 oktober. Acht uur waarin we aan de slag gaan om je eigen geluid vorm en ruimte te geven. Werken met klank, samenspel en plezier staan hierbij voorop. Geen muzikale scholing nodig, geen koor. Jij met je eigen geluid, samen met anderen  VRIJ UIT ZINGEN. Even helemaal weg van het dagelijks bestaan "los "gaan met klank en zang. Immers iedereen kan zingen. Vrij-uit zingen start op 13 oktober van 10:00 tot 11:00 uur in het Huis van Alles Bodegraven, Vromade 1B.
Per les wordt er een bijdrage van €2,50 gevraagd. Opgeven kan via mail.


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 24-11-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 24-11-2017 t/m Fri. 24-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Autismecafé in het Huis van Alles Bodegraven

Fri. 24-11-2017 t/m Fri. 24-11-2017

Vanaf 19:30 uur: het Spectrum Café in het Huis van Alles. Het Spectrum Café is een initiatief van een werkgroep, gevormd door een aantal vrijwilligers en beroepskrachten die met het Spectrum Café een leuke ontmoetingsmogelijkheid creëren voor mensen met Autisme (of een aanverwante aandoening). Het Spectrum Café is open voor iedereen met autisme (of aanverwante aandoening én voor mensen die dichtbij hen staan. Tijdens de Café avonden staat ontmoeting centraal. Bij de bar kun je terecht voor een kop koffie, thee, limonade of fris, maar ook voor een zakje chips. In het Huis van Alles zijn een aantal ruimtes die op verschillende activiteiten toegerust zijn. Het Spectrum Café is niet alleen voor mensen binnen het autistisch Ook ouders, vrienden en familie zijn van harte welkom, zo kun je samen komen en is de eerste keer misschien wat minder spannend. Meer info? Ga naar onze facebookpagina.


De Dansers – The Basement

Fri. 24-11-2017 t/m Fri. 24-11-2017

Zes jonge mensen die overduidelijk niet met elkaar om kunnen gaan. De één omhelst, de ander verstart; de één zingt, de ander duwt hem weg. Het volgende moment zijn de rollen weer omgedraaid. Verwarrend, frustrerend, op het punt om elk moment te escaleren — zo stapelen de ontmoetingen zich alsmaar op. Steeds intenser, steeds uitputtender, steeds verslagener.

Vrijdag 24 november 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €18,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Zaterdag 25 november 2017

Activiteit aanmelden

Tentoonstelling Poppenhuizen als pronkjuweeltjes

Sat. 25-11-2017 t/m Sat. 25-11-2017

Vanaf zaterdag 2 september zijn er in de tentoonstellingsruimte van het museum prachtige poppenhuizen te bewonderen. 

U vindt alle informatie terug op de website van het Streekmuseum.


REPAIR CAFÉ in Reeuwijk-Brug

Sat. 25-11-2017 t/m Sat. 25-11-2017

REPAIR CAFÉ in het Huis van Alles te Reeuwijk Brug, van Staverenstraat 39. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


Waterproof Shampoo

Sat. 25-11-2017 t/m Sat. 25-11-2017

Vorig jaar november ging het dak eraf in het Evertshuis en ook in 2017 geeft de band een show in Bodegraven waar de roots van deze partyband liggen. De vorige editie was van te voren stijf uitverkocht dus zorg dat je op tijd verzekerd bent van jouw toegang tot deze show!

Waterproof Shampoo treft geen halve maatregelen en dendert met een flinke dosis energie binnen om de boel op z’n kop te zetten. Comfortzones verdwijnen, dansmoves verschijnen. De mannen van Waterproof Shampoo brengen een ramvolle showen wisselt in hoog tempo zowel Engelstalige als Nederlandstalige hits af in een dansbare en energieke mix. 

Zaterdag 25 november 2017
Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 12,50
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis


Maandag 27 november 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 27-11-2017 t/m Mon. 27-11-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 27-11-2017 t/m Mon. 27-11-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 27-11-2017 t/m Mon. 27-11-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 27-11-2017 t/m Mon. 27-11-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 28 november 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 28-11-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 28-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 28-11-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 28-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 28-11-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 29 november 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 29-11-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 29-11-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 29-11-2017 t/m Wed. 29-11-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 29-11-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 29-11-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 29-11-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Opera op het witte doek: Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Wed. 29-11-2017 t/m Wed. 29-11-2017

Mozarts ‘Die Zauberflöte’ (de toverfluit) blijft het populairste en meest opgevoerde werk uit het operarepertoire. Het is een opera over een zoektocht in een wereld tussen duister en licht. 

Uitgevoerd door de Wiener Philharmoniker en het Wiener Staatsopernchor onder leiding van Riccardo Muti. Koningin van de nacht is Diana Damrau en Sarastro René Pape. Regisseur Pierre Audi en decors van Karel Appel.

Maak er een volledige avond uit van en boek een theaterdiner à € 26,00 per persoon

Woensdag 29 november 2017
Aanvang: 20.00 uur 
Entree: € 8,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis. 


Donderdag 30 november 2017

Activiteit aanmelden

Marjolijn van Kooten – Ik zie de bui al hangen

Thu. 30-11-2017

Psychiatrisch cabaret (ook voor normale mensen)
Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren deze avond de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt… Dit wordt een heerlijke avond vol zwarte humor. Je knapt er echt van op.

Donderdag 30 november 2017
Aanvang: 20.30 uur 
Entree: €19,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 30-11-2017 t/m Thu. 30-11-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 30-11-2017 t/m Thu. 30-11-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag 01 december 2017

Activiteit aanmelden

Digitaal (Inloop) Café: antwoord op al uw digitale vragen

Fri. 01-12-2017 t/m Fri. 01-12-2017

Heb je een digitaal apparaat, zoals een tablet, smartphone, laptop, routeplanner, e-reader en heb je er problemen mee? Kom dan langs in het Digitaal (Inloop) Café! In het Digitaal (Inloop) Café van de Bibliotheek in Bodegraven kan iedereen gewoon binnenlopen voor een korte vraag over zijn/haar tablet, iPad, smartphone of laptop. Het idee hierachter is dat gebruikers van digitale apparaten elkaar kunnen helpen met vragen en kennis met elkaar kunnen delen. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig, zij kunnen de deskundige ondersteuning aanbieden. Je kunt er terecht voor heel veel uiteenlopende zaken zoals het installeren van apps, vragen over de e-mail, het internet of de instellingen van je apparaat. 
In de Bibliotheek is Wi-Fi, maar het is wel handig om bepaalde accountinformatie zoals gebruikersnaam en wachtwoord mee te nemen.
Wanneer: iedere eerste vrijdagmiddag en derde dinsdagochtend van de maand
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur en dinsdagochtend van 09.30 – 12.00 uur  
Waar: De Bibliotheek De Groene Venen (Evertshuis), Julianastraat 2, Bodegraven
Aanmelden: is niet nodig en de toegang is gratis


Repair-Cafe in Huis van Alles te Waarder

Fri. 01-12-2017 t/m Fri. 01-12-2017

Vrijdagmiddag 6 oktober van 14:00 tot 16:00 uur, vindt weer de maandelijkse Repair–Cafe middag plaats. Een reparatie team zit klaar om defecte apparaten of kapotte dingen samen met u, onder het genot van een kopje koffie of thee, gratis  te repareren. U mag natuurlijk altijd een vrijwillige bijdrage geven. Evt. onderdelen moeten wel betaald worden. 


Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 01-12-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 01-12-2017 t/m Fri. 01-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Kunstcafé workshop Boventoonzang door Franc Janssen

Fri. 01-12-2017 t/m Fri. 01-12-2017

Boventonen kunnen worden gevormd vanuit iedere klank. De boventonen bepalen bij de gewone menselijke stem de klankkleur, de grondtoon de toonhoogte. Het zingen van boventonen heeft een kalmerende en ontspannende werking en vanuit die ontspanning komen de boventonen ook pas goed tot hun recht. Alle natuurvolken doen het.

Tijdens de workshop zal Franc je kennis laten maken met de grondbeginselen van het boventoonzingen. De rol van je lijf, de adem en de stem en vervolgens iedereen laten ervaren wat boventonen zijn. Een bijzondere ervaring. Voor- en zangkennis is niet vereist.

Vrijdag 1 december 2017 
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 9,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Everthuis.


Zaterdag 02 december 2017

Activiteit aanmelden

Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur op zoek naar…………..Sinterklaas

Sat. 02-12-2017 t/m Sat. 02-12-2017

Samen met zijn grote vriend de circusdirecteur is cowboy Billie Boem op reis geweest. Met de huifkar reden ze vanuit Nederland dwars door België en Frankrijk naar Spanje, waar opa maar ook Sinterklaas woont. Onderweg pikten ze Trui op, een Vlaamse dame die een heel handig tovertasje bleek te hebben. En of zij opa gaan vinden en Sinterklaas dat is maar de vraag.

Cowboy Billie Boem staat garant voor warme akoestische kinderliedjes. En het mooie is: ook voor de ouders valt er genoeg te genieten!

Zaterdag 2 december 2017 
Aanvang: 14.30 uur
Entree: €11,50 (excl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Evertshuis.


Zondag 03 december 2017

Activiteit aanmelden

Wildavond bij De Florijn Nieuwerbrug

Sun. 03-12-2017

Dit najaar organiseert De Florijn op vrijdag 3 november voor de echte wildliefhebbers weer een wildavond. Restaurant "de Florijn" is gelegen in het Groene Hart te midden van groene polders en plassen.
Dit betekent dat in de naaste omgeving een echte jachtcultuur bestaat. Warme geuren, prikkelende gerechten en een gezellig trio aan muzikanten zullen aan deze traditie invulling geven.  
Bent u niet in de gelegenheid om op 3 november aan deze avond deel te nemen? Vanaf 15 oktober is er een ruime keuze aan wildgerechten op de menukaart van de Florijn. Voor meer informatie en/of reserveren ga naar de site van De Florijn. 


Maandag 04 december 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 04-12-2017 t/m Mon. 04-12-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 04-12-2017 t/m Mon. 04-12-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 04-12-2017 t/m Mon. 04-12-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 04-12-2017 t/m Mon. 04-12-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 05 december 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 05-12-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 05-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 05-12-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 05-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 05-12-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 06 december 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 06-12-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 06-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 06-12-2017 t/m Wed. 06-12-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 06-12-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 06-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 06-12-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 07 december 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 07-12-2017 t/m Thu. 07-12-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 07-12-2017 t/m Thu. 07-12-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag 08 december 2017

Activiteit aanmelden

Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 08-12-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 08-12-2017 t/m Fri. 08-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Zaterdag 09 december 2017

Activiteit aanmelden

REPAIR CAFÉ

Sat. 09-12-2017 t/m Sat. 09-12-2017

Repair Café te Reeuwijk Brug in het Huis van Alles (van Staverenstraat 39). Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


REPAIR CAFÉ Reeuwijk-Brug

Sat. 09-12-2017 t/m Sat. 09-12-2017

Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Van platenspeler, koffiezetapparaat, lamp tot antieke klok. Koffie en thee staan klaar. 
Locatie: Huis van Alles Reeuwijk Brug, van Staverenstraat 39
Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


Workshop 'Kerstboom maken'

Sat. 09-12-2017 t/m Sat. 09-12-2017

Tijd voor de kerstvakantie! Samen lekker eten en genieten bij jullie eigen gemaakte kerstboom. Volg samen met je kind(eren) de workshop ‘’Kerstboom maken’’, georganiseerd door Karwei Bodegraven en cliënten van Ipse de Bruggen.

Op zaterdag 9 december worden twee workshops georganiseerd. De eerste begint om 11.00 uur en de tweede workshop start op 13.30 uur. Beide workshops duren een uur. Er is plek voor 10 deelnemers per workshop en de kosten zijn €10,00 per persoon. Uiteraard mag je het zelfgemaakte product mee naar huis nemen én krijg je een cadeaubon van Karwei twv €10,00 mee.

Wil jij erbij aanwezig zijn? Meld je dan via de website..   


Zondag 10 december 2017

Activiteit aanmelden

Vincent Bijlo – Oudejaarsshow

Sun. 10-12-2017 t/m Sun. 10-12-2017

Vincent Bijlo geeft met deze oudejaarsshow het jaar 2017 de plaats die het in de jaartelling verdient. Als er één jaar is dat schreeuwt om een eindejaarsshow, dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat? Bijlo natuurlijk, het wordt een te gekke show.

Zondag 10 december 2017
Aanvang: 15.00 uur
Entree: €19,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website Evertshuis.


Maandag 11 december 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 11-12-2017 t/m Mon. 11-12-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 11-12-2017 t/m Mon. 11-12-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 11-12-2017 t/m Mon. 11-12-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 11-12-2017 t/m Mon. 11-12-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 12 december 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 12-12-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 12-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 12-12-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 12-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 12-12-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 13 december 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 13-12-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 13-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 13-12-2017 t/m Wed. 13-12-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 13-12-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 13-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 13-12-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 14 december 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 14-12-2017 t/m Thu. 14-12-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 14-12-2017 t/m Thu. 14-12-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag 15 december 2017

Activiteit aanmelden

Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 15-12-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 15-12-2017 t/m Fri. 15-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Theo Nijland – Desalniettemin

Fri. 15-12-2017

In alle eenvoud aan de vleugel gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. In deze reprise van het enthousiast ontvangen Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Ze laten je voelen dat je niet alleen staat in alle ellende.

Vrijdag 15 december 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €20,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: Zie website Evertshuis.


Zaterdag 16 december 2017

Activiteit aanmelden

Fabulous! kerstconcert 2017

Sat. 16-12-2017 t/m Sat. 16-12-2017

Na een succesvolle 2e editie – met een al weken van tevoren uitverkochte zaal – kon een 3e voorstelling natuurlijk niet uitblijven. Koor Fabulous! geeft ook dit jaar weer een kerstconcert met sing-along. Kom luisteren naar de prachtige kerstsongs van het koor en zing daarna zelf mee tijdens de gezellige sing-along rondom de vleugel. Deze sfeervolle kerstmiddag mag u niet missen!

Zondag 17 december 2017
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 12,50 (incl. consumptie en hapjes)

Voor meer informatie zie website Evertshuis.


Top2000 Pubquiz

Sat. 16-12-2017 t/m Sat. 16-12-2017

De pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen. Teams van vrienden, collega ’s of familieleden nemen het tegen elkaar op. Welk team weet de meeste vragen goed te beantwoorden? Zijn jullie samen slimmer dan de rest? Bewijs het maar! Er kan van alles voorbij komen. Het team dat de meeste punten heeft verzameld, mag zich Pubquizkampioen noemen en gaan met een prijzenpakket naar huis.

Maak er een volledige avond uit van en boek een theaterbuffet à € 12,50 per persoon.

Zaterdag 16 december 2017
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 18,00 per tafel ( 4 – 6 personen)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: Zie website Evertshuis.


Maandag 18 december 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 18-12-2017 t/m Mon. 18-12-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 18-12-2017 t/m Mon. 18-12-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 18-12-2017 t/m Mon. 18-12-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 18-12-2017 t/m Mon. 18-12-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 19 december 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 19-12-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Digitaal (Inloop) Café: antwoord op al uw digitale vragen

Tue. 19-12-2017 t/m Tue. 19-12-2017

Heb je een digitaal apparaat, zoals een tablet, smartphone, laptop, routeplanner, e-reader en heb je er problemen mee? Kom dan langs in het Digitaal (Inloop) Café! In het Digitaal (Inloop) Café van de Bibliotheek in Bodegraven kan iedereen gewoon binnenlopen voor een korte vraag over zijn/haar tablet, iPad, smartphone of laptop. Het idee hierachter is dat gebruikers van digitale apparaten elkaar kunnen helpen met vragen en kennis met elkaar kunnen delen. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig, zij kunnen de deskundige ondersteuning aanbieden. Je kunt er terecht voor heel veel uiteenlopende zaken zoals het installeren van apps, vragen over de e-mail, het internet of de instellingen van je apparaat. In de Bibliotheek is Wi-Fi, maar het is wel handig om bepaalde accountinformatie zoals gebruikersnaam en wachtwoord mee te nemen.
Wanneer: iedere eerste vrijdagmiddag en derde dinsdagochtend van de maand
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur en dinsdagochtend van 09.30 – 12.00 uur  
Waar: De Bibliotheek De Groene Venen (Evertshuis), Julianastraat 2, Bodegraven
Aanmelden: is niet nodig en de toegang is gratis


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 19-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 19-12-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 19-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 19-12-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 20 december 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 20-12-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 20-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 20-12-2017 t/m Wed. 20-12-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 20-12-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 20-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 20-12-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 21 december 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 21-12-2017 t/m Thu. 21-12-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 21-12-2017 t/m Thu. 21-12-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag 22 december 2017

Activiteit aanmelden

Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 22-12-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 22-12-2017 t/m Fri. 22-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Maandag 25 december 2017

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 25-12-2017 t/m Mon. 25-12-2017

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Creatieve inloop in Huis van Alles Bodegraven

Mon. 25-12-2017 t/m Mon. 25-12-2017

Iedere maandag tussen 14.00 - 16.00 uur bent u van harte welkom bij de creatieve inloop. 


Creatieve inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Mon. 25-12-2017 t/m Mon. 25-12-2017

Iedere maandag van 14.00-16.00 uur bent u van harte welkom tijdens de creatieve inloop. Loop gerust eens binnen.


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 25-12-2017 t/m Mon. 25-12-2017

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Dinsdag 26 december 2017

Activiteit aanmelden

Senioren gym in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 26-12-2017

Iedere dinsdag van 9.00-10.00 uur kunt u deelnemen aan de senioren gym. Loop gerust eens binnen,


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Dorp

Tue. 26-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Reeuwijk-Dorp? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Warme maaltijd/De Soos in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Tue. 26-12-2017

Op de dinsdagen in de oneven weken tussen 12.00-14.00 uur kunt u genieten van een heerlijke warme maaltijd. Op de even dinsdagen is er van 14.00-17.00 De Soos. Vooraf aanmelden voor de maaltijd is gewenst. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Tue. 26-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, koffieleutjes tussen 13.30 en 16.00 uur. Loop gerust eens binnen!


Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Tue. 26-12-2017

In het Huis van Alles te Reeuwijk-Brug is er iedere dinsdagavond schilderles. Aanvang: 19:00 uur, eindtijd: 20:30 uur. Voor meer informatie, loop gerust eens binnen.


Woensdag 27 december 2017

Activiteit aanmelden

Schilderles in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 27-12-2017

Iedere woensdag bent u van 10.30-12.00 uur van harte welkom bij de schilderles. 


Koffieleutjes in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 27-12-2017

In het Huis van Alles te Bodegraven, iedere woensdag tussen 13.30 en 16.00 uur koffieleutjes. Loop gerust eens binnen!


Minibrigde in Huis van Alles Bodegraven

Wed. 27-12-2017 t/m Wed. 27-12-2017

Iedere woensdag kun je in het Huis van Alles te Bodegraven terecht voor de minibridge- woensdagmiddag. Elke minibridger die op de basisschool of bij Bravo 4 lessen Minibridge heeft gevolgd, mag meedoen met een open toernooitje van half 2 tot half 4, met een pauze, met iets te drinken en iets te snoepen. Het Huis van Alles zit aan de achterkant van de Sporthoeve. De inschrijving is voor 1 woensdagmiddag, maar natuurlijk kun je je elke woensdagmiddag opnieuw komen als het je bevalt, je geeft dat dan even via e-mail of whatsapp door. Vermeld je naam, emailadres en telefoonnummer (of dat van een ouder) en in welke groep je zit. Geef ook aan voor welke datum je je inschrijft. Deelname kost € 1,-.


Wandelen vanuit Nieuwerbrug

Wed. 27-12-2017

Het Huis van Alles Nieuwerbrug organiseert woensdagmiddagen wandelingen rond het dorp. Deelnemers bepalen de afstand en het tempo, iedereen kan meedoen. Lopen als work-out: hoe simpel kan het zijn… Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Bovendien is het veilig, gratis en je hebt er geen hulpmiddelen bij nodig. Door de natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.
Wandelen belast de gewrichten minimaal. Bovendien vindt er geen schoksgewijze belasting plaats, zoals bij rennen en springen. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben. 
Lijkt dit je wat? We beginnen vanaf woensdag 1 februari vanaf 14.00 uur in het Huis van Alles Nieuwerbrug (Wierickehuis). Alleen bij heel slecht weer gaat de wandeling niet door.  De wandelingen worden gemaakt onder begeleiding van een ervaren sportman. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. 
Meer informatie of berichten via facebookpagina huisvanallesnieuwerbrug  


Inloop in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Wed. 27-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles Reeuwijk-Brug? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur).


Biljarten in Huis van Alles te Reeuwijk-Dorp

Wed. 27-12-2017

Iedere woensdag tussen 14.00-16.00 bent u van harte welkom voor een partijtje biljart. Natuurlijk kunt u ook komen kijken. 


Donderdag 28 december 2017

Activiteit aanmelden

Do-in Yoga bij De Witte Roos

Thu. 28-12-2017 t/m Thu. 28-12-2017

De betekenis van DO-IN is de weg naar binnen. DO = weg en IN = naar binnen. Het is een zeer oude bewegingskunst die ongeveer 500 jaar v. Chr. in China is ontstaan. Deze kunst werd overgenomen en verder ontwikkeld in Japan.
Deze oefenvorm is vooral gericht op het voorkomen van ziekten door het lichaam te ontgiften. Het regelmatig doen van deze oefeningen, bevorderd de natuurlijke balans in het lichaam, versterkt de conditie, weerstand, concentratie en is preventief tegen allerlei ziekten en ongemakken. Het heeft een positief effect op je algehele welbevinden en geluksgevoel. Kosten bedragen €5,00. Meer info vind u op de website.


Inloopochtend bij De Witte Roos

Thu. 28-12-2017 t/m Thu. 28-12-2017

Elke donderdagochtend vanaf 9.30 tot 12.00 uur is het centrum open voor een kopje koffie, een gesprek, het lenen van een boek en/of het maken voor een afspraak van een behandeling, U bent van harte welkom!
De Witte Roos, Dronensingel 1, Bodegraven. Op de website treft u de informatie aan. 


Vrijdag 29 december 2017

Activiteit aanmelden

Brei café in Huis van Alles Reeuwijk-Brug

Fri. 29-12-2017

Neem uw breiwerkje/handwerkje mee en schuif gezellig aan. Heeft u geen eigen werkje, loop dan gerust eens binnen. Er is voldoende materiaal beschikbaar.


Inloop in Huis van Alles Bodegraven

Fri. 29-12-2017 t/m Fri. 29-12-2017

Komt u gezellig langs in het Huis van Alles in Bodegraven? De deur staat open vanaf 14.00 uur (tot 16.00 uur)


Autismecafé in het Huis van Alles Bodegraven

Fri. 29-12-2017 t/m Fri. 29-12-2017

Vanaf 19:30 uur: het Spectrum Café in het Huis van Alles. Het Spectrum Café is een initiatief van een werkgroep, gevormd door een aantal vrijwilligers en beroepskrachten die met het Spectrum Café een leuke ontmoetingsmogelijkheid creëren voor mensen met Autisme (of een aanverwante aandoening). Het Spectrum Café is open voor iedereen met autisme (of aanverwante aandoening én voor mensen die dichtbij hen staan. Tijdens de Café avonden staat ontmoeting centraal. Bij de bar kun je terecht voor een kop koffie, thee, limonade of fris, maar ook voor een zakje chips. In het Huis van Alles zijn een aantal ruimtes die op verschillende activiteiten toegerust zijn. Het Spectrum Café is niet alleen voor mensen binnen het autistisch Ook ouders, vrienden en familie zijn van harte welkom, zo kun je samen komen en is de eerste keer misschien wat minder spannend. Meer info? Ga naar onze facebookpagina.


Zaterdag 30 december 2017

Activiteit aanmelden

REPAIR CAFÉ in Reeuwijk-Brug

Sat. 30-12-2017 t/m Sat. 30-12-2017

REPAIR CAFÉ in het Huis van Alles te Reeuwijk Brug, van Staverenstraat 39. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om defecte apparatuur na te kijken en te repareren. Het Repair Café vindt 2x per maand plaats, iedere 2de en laatste zaterdag van de maand.


Maandag 01 januari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 01-01-2018 t/m Mon. 01-01-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 01-01-2018 t/m Mon. 01-01-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Vrijdag 05 januari 2018

Activiteit aanmelden

Repair-Cafe in Huis van Alles te Waarder

Fri. 05-01-2018 t/m Fri. 05-01-2018

Vrijdagmiddag 6 oktober van 14:00 tot 16:00 uur, vindt weer de maandelijkse Repair–Cafe middag plaats. Een reparatie team zit klaar om defecte apparaten of kapotte dingen samen met u, onder het genot van een kopje koffie of thee, gratis  te repareren. U mag natuurlijk altijd een vrijwillige bijdrage geven. Evt. onderdelen moeten wel betaald worden. 


Niet Schieten – Tijd voor een Trio (met Esmée van Kampen)

Fri. 05-01-2018 t/m Fri. 05-01-2018

‘Tijd voor een Trio’: een kwetsbaar, herkenbaar en vooral een hilarisch cabaretprogramma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.

Vrijdag 5 januari 2018
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 20,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website van Everthuis.


Zaterdag 06 januari 2018

Activiteit aanmelden

MATZER – Reuzenperzik 7+

Sat. 06-01-2018 t/m Sat. 06-01-2018

Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik is voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters! In De Reuzenperzik groeit de jonge en eenzame James, nadat zijn ouders zijn verslonden door een ontsnapte neushoorn, op bij zijn twee gemene tantes. Als hij van een vreemd oud mannetje een zakje magische groene krokodillentongen krijgt, verandert zijn leven radicaal. Hij komt terecht in een reuzenperzik en ontmoet daar allerlei levensgrote insecten. Met hen gaat James op reis in de reuzenperzik. Een verhaal over het overwinnen van je angst voor het onbekende en het kiezen voor jezelf.

Zaterdag 6 januari 2018
Aanvang: 14.00 uur
Entree: €13,50 kind 
              €17,50 volw.
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website van Evertshuis.


Maandag 08 januari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 08-01-2018 t/m Mon. 08-01-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 08-01-2018 t/m Mon. 08-01-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 15 januari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 15-01-2018 t/m Mon. 15-01-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 15-01-2018 t/m Mon. 15-01-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 22 januari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 22-01-2018 t/m Mon. 22-01-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 22-01-2018 t/m Mon. 22-01-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Politiek café locatie De Brug

Mon. 22-01-2018 t/m Mon. 22-01-2018

Voorafgaand aan de lokale verkiezingen op 21 maart 2018 organiseren we een serie politieke cafés, telkens op een andere locatie. Het worden levendige avonden met onderwerpen die de inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk aan het hart gaan. Lokale politici gaan met elkaar en het publiek in gesprek, reageren op prikkelende stellingen, kijken terug en blikken vooruit.

Datum: maandag 22 januari 2018 
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis 
Locatie: Zalencentrum de Brug, Dunantlaan 1, Reeuwijk

Aanmelden via info@evertshuis.nl

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/politiek-cafe-reeuwijk


Maandag 29 januari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 29-01-2018 t/m Mon. 29-01-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 29-01-2018 t/m Mon. 29-01-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Vrijdag 02 februari 2018

Activiteit aanmelden

Repair-Cafe in Huis van Alles te Waarder

Fri. 02-02-2018 t/m Fri. 02-02-2018

Vrijdagmiddag 6 oktober van 14:00 tot 16:00 uur, vindt weer de maandelijkse Repair–Cafe middag plaats. Een reparatie team zit klaar om defecte apparaten of kapotte dingen samen met u, onder het genot van een kopje koffie of thee, gratis  te repareren. U mag natuurlijk altijd een vrijwillige bijdrage geven. Evt. onderdelen moeten wel betaald worden. 


Maandag 05 februari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 05-02-2018 t/m Mon. 05-02-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 05-02-2018 t/m Mon. 05-02-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 12 februari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 12-02-2018 t/m Mon. 12-02-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 12-02-2018 t/m Mon. 12-02-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 19 februari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 19-02-2018 t/m Mon. 19-02-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 19-02-2018 t/m Mon. 19-02-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 26 februari 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 26-02-2018 t/m Mon. 26-02-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 26-02-2018 t/m Mon. 26-02-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 05 maart 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 05-03-2018 t/m Mon. 05-03-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 05-03-2018 t/m Mon. 05-03-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 12 maart 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 12-03-2018 t/m Mon. 12-03-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 12-03-2018 t/m Mon. 12-03-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 19 maart 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 19-03-2018 t/m Mon. 19-03-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 19-03-2018 t/m Mon. 19-03-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Maandag 26 maart 2018

Activiteit aanmelden

Taallessen in de Bibliotheek Bodegraven

Mon. 26-03-2018 t/m Mon. 26-03-2018

Vanaf maandag 2 oktober gaat men in de Bibliotheek starten met taallessen voor inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk die graag hun Nederlandse taal willen verbeteren. Dus ben je vanwege de liefde, werk of een andere reden naar Nederland gekomen en wil je (beter) Nederlands leren? Meld je dan aan voor de taallessen in de Bibliotheek. Deze lessen zijn niet voor inburgeraars maar ben je al ingeburgerd en wil je nog beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken dan ben je van harte welkom bij onze taallessen. Je kunt je voor de taallessen elke middag aanmelden in de Bibliotheek in Bodegraven. 24 weken lang krijg je les van een docente. Je krijgt oefeningen op je eigen niveau en er zijn taalcoaches aanwezig voor het beantwoorden van al je vragen. Materiaal is aanwezig en deelname is gratis. 
Startdatum: maandag 2 oktober 2017 
Tijd: 09.00 uur – 11.00 uur 
Locatie: Bibliotheek de Groene Venen, Julianastraat 2, Bodegraven

Je opgeven voor de taallessen kan: via een e-mail, telefonisch via  06-44280214 of in de Bibliotheek zelf. De taallessen worden georganiseerd door de Bibliotheek De Groene Venen. De Bibliotheek ziet het als een van haar taken om inwoners van de gemeente te ondersteunen in het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Daarom is er ook al enige tijd een leeskring voor laaggeletterden waar mensen samen (makkelijke) boeken lezen en er over praten. De taallessen worden gegeven door een NT2-docent, die wordt ondersteund door gecertificeerde taalcoaches. Deelname aan de taallessen is gratis.
 


Stijldansen in het Huis van Alles Bodegraven

Mon. 26-03-2018 t/m Mon. 26-03-2018

"Mag ik deze dans van u?" Onder leiding van Harry Swart. Moderne, Zuid-Amerikaanse en oude dansen. Iedere maandag van 20.00 - 22.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan deze activiteit.


Vrijdag 30 maart 2018

Activiteit aanmelden

Herman in een bakje Geitenkwark – Verplicht spelen

Fri. 30-03-2018 t/m Fri. 30-03-2018

Herman in een bakje Geitenkwark is een ervaring die je leven verandert: een podium gevuld met de eigenzinnige humor, samenzang en bedenksels van vier jongens, en, als belangrijkste van alles, met jouw fantasie. Want wat wil je nou eigenlijk? Knoeien met precisie, sterven van vreugde, een hond onder het ijs of een speeltuin na de Apocalyps? Bij Herman hoef je niet te kiezen, je krijgt het allemaal.

Vrijdag 30 maart 2018
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €18,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: http://www.evertshuis.nl/verplicht-spelen


Zaterdag 31 maart 2018

Activiteit aanmelden

Pater Moeskroen – Fiësta

Sat. 31-03-2018 t/m Sat. 31-03-2018

‘Fiësta’ belooft feest en een feest wordt het! Neerlands fijnste folkband, Pater Moeskroen, vertelt en speelt – in dé feelgood voorstelling van het jaar – op geheel eigen wijze de legende van The Pogues. Een avond vol karakteristieke feest-folk met een glansrol voor de thin whistle en accordeon te midden van het uitgebreide instrumentarium van de heren!

Maak er een volledige avond uit van en boek een theaterbuffet € 25,00

Zaterdag 31 maart 2018
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €22,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie zie website van het Evertshuis


Donderdag 05 april 2018

Activiteit aanmelden

Fred Delfgaauw – In de wachtkamer van de liefde

Thu. 05-04-2018 t/m Thu. 05-04-2018

‘De voorstellingen van Fred Delfgaauw laten zich moeilijk omschrijven. Simpelweg omdat je ze moet zien, moet meemaken. Zijn werk is uniek in Europa en misschien wel in de hele wereld’, schreef de pers over theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw. Na een aantal vruchtbare samenwerkingen met collega’s uit het vak, heeft Delfgaauw opnieuw een aantal bekende theaterpersoonlijkheden betrokken bij deze soloproductie In de wachtkamer van de liefde. Delfgaauw laat zijn personages wederom op onnavolgbare wijze tot leven komen.

Donderdag 5 april 2018
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €19,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie: zie website van het Evertshuis


Vrijdag 06 april 2018

Activiteit aanmelden

Gerhardt en Peter Faber – What Lovers Do

Fri. 06-04-2018 t/m Fri. 06-04-2018

Gerhardt vindt twee jaar geleden op een rommelmarkt gesproken dagboeken van een man die eenzaam terugblikt op het leven dat hij leefde:  zijn liefdes, zijn fouten. In de muziektheatervoorstelling ‘What Lovers Do’ laat acteur Peter Faber de man uit de dagboeken op het podium tot leven komen.

Vrijdag 6 april 2018
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €19,50 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie zie website van het Evertshuis


Esther Didden, filosofische lezing of workshop

Fri. 06-04-2018 t/m Fri. 06-04-2018

Esther is niet alleen coördinator culturele projecten bij het Evertshuis, ze is ook filosoof. 
Elk jaar is de maand april de Maand van de Filosofie. Afhankelijk van het centrale thema in 2018 geeft Esther een filosofische lezing of workshop.

Vrijdag 6 april 2018 
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 9,00 (incl. consumptie)
Locatie: Evertshuis

Meer informatie zie website van het Evertshuis


  • Algemeen
  • Theater Film
  • Vergadering
  • Lezing Expositie
  • Muziek
  • Buitenactiviteit
  • Kerk
  • Senioren
  • Jeugd
  • Zakelijk
Activiteit aanmelden