Zondag 17 februari 2019

Activiteit aanmelden

Kerkdienst "Drie maal recht!"

zo. 17-02-2019

Op 17 februari om 18.30 uur wordt een kerkdienst georganiseerd over het thema "Driemaal recht" in de PKN Gereformeerde kerk in Waarder in samenwerking met Medair. 
Medair is een organisatie die hulp brengt bij verwaarloosde gemeenschappen die getroffen zijn door natuurrampen, conflicten en andere crises. Het beloofd een mooie dienst te worden met de band Route77.
U wordt van harte uitgenodigd! 


Dinsdag 19 februari 2019

Activiteit aanmelden

Rode Kruis thema-avond Diabetes

di. 19-02-2019 t/m di. 19-02-2019

Op dinsdag 19 februari organiseert Rode Kruis Bodegraven een openbare thema-avond over diabetes. Diabetes, in de volksmond bekend als suikerziekte, is een ziekte waarbij het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden.
Tijdens deze thema-avond komt een gastspreker voorlichting geven over diabetes. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende vormen van diabetes, de symptomen, en hoe het leven van een diabetespatiënt eruit ziet. Ook het wordt er aandacht besteed aan eerste hulp bij diabetespatiënten.

Deze thema-avond is openbaar toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@rodekruisbodegraven.nl of via het contactformulier op www.rodekruisbodegraven.nl.


Woensdag 20 februari 2019

Activiteit aanmelden

Workshop "Edelsmeden"

wo. 20-02-2019 t/m wo. 20-02-2019

Op 20 februari 2019 is er een workshop Edelsmeden. Doe iets unieks, ga edelsmeden! Alle deelnemers mogen onder deskundige begeleiding aan de slag. Zij krijgen een eigen werkplek met professioneel gereedschap en mogen zelf een aantal werkzaamheden uitvoeren, zoals zagen, vijlen, slijpen, solderen, polijsten en afwerken. Geen inspiratie? Er zijn veel voorbeelden aanwezig. Iedereen wordt op weg geholpen naar de mooiste creaties. Er wordt natuurlijk ook gezorgd voor koffie, thee, fris en iets lekkers erbij. De workshop wordt gegeven in het gezellige atelier van Uniek Sieraad, 't Kerkestuk 95, 2811 BE Reeuwijk. Prijzen v.a. € 49,50 p.p.. Reserveren is verplicht. Kijk voor meer informatie op www.unieksieraad.nl  of bel 06-19610979.


ZinSpelen-lezing "Wat blijft. God na de kaalslag".

wo. 20-02-2019 t/m wo. 20-02-2019

De 4e  ZinSpelen-lezing in de serie “Ik geloof het wel” is op woensdag 20 februari door Ds. Werner Pieterse. 
Ds. Pieterse is predikant in Amstelveen en schrijver van het boek “Wat blijft. God na de kaalslag”. Werner Pieterse heeft een brede ervaring als pastor-filosoof. Hij voelt zich thuis in de scherpste discussies. Hij gebruikt het werk van Nietsche en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhalen en in zijn boeken. Hij is zeer veelzijdig want hij heeft ook als theologisch docent in Kameroen gewerkt, en veel studiereizen in Oost-Europa gemaakt. Hij creëert in “Wat blijft. God na de kaalslag” een hedendaagse context voor de christelijke belijdenis. Zo leest hij de twaalf artikelen van de geloofsbelijdenis als de regels van een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast. Zijn Godsbeeld is heel inspirerend: De god van Mozes  is anders dan alle andere goden, hoe almachtig die ook mogen lijken. Een God die je wegroept uit Egypte, uit gevangenschap, zul je steeds weer moeten veroveren op de realiteit en weer opdiepen uit de leegte van ons bestaan. Een God als alles is weggevaagd na de kaalslag!
Eeuwenoude Bijbelteksten vertellen een verrassend actueel verhaal. Over dood en leven, God en mens, liefde en bedrog, hoop en wanhoop - het leven zelf. Zo lang deze teksten bestaan, komen mensen bij elkaar om ze te horen en te vieren. Dat doen we nog steeds. In grote en kleine vieringen op zondag; met Kerst en Pasen. In kleine groepen en in gesprekken op belangrijke levensmomenten. Met elkaar gaan de teksten leven en delen we momenten van bezieling. Het predikantschap is een voorrecht. De ontmoeting met elkaar en de teksten inspireren me steeds opnieuw.
In dagen dat de kerk kleiner wordt, zoekt hij graag naar nieuwe vormen voor deze oude bronnen. Met scholen, in kleine groepen, op onverwachte plekken, in gesprekken binnen en buiten de muren van de kerk. Voor hem ligt de toekomst van de gemeente - zonder te weten hoe die eruit zal zien - in de confrontatie. Confrontatie tussen oud en nieuw, tussen gelovig en ongelovig, tussen de kerk en  de wereld, tussen traditie en nieuw begin.

Laat U opnieuw inspireren op woensdag 20 februari 2019.

Aanvang 20.00 u. Entree € 5,-.

Commissie: “ZinSpelen – Lezingen in de Ark”, ‘t Kerkestuk 1, Reeuwijk


Donderdag 21 februari 2019

Activiteit aanmelden

Kunstbusreis – Scheepvaartmuseum Amsterdam en Stedelijk Museum Alkmaar

do. 21-02-2019

Het geheel gerenoveerde Scheepvaartmuseum in Amsterdam wordt bezocht, waar behalve ongeveer 30.000 objecten, afkomstig van onder andere rederijen ook een replica van het VOC-schip 'Amsterdam' te bewonderen is. De 'Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum' is in 1926 opgericht en bezit een van de meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld. Oorspronkelijk was het museum gevestigd in een gebouw op de hoek Cornelis Schuytstraat/De Lairessestraat, thans veilinghuis Christie's. 

In het Stedelijk Museum Alkmaar wordt het verleden gepresenteerd in afwisselende en interactieve opstellingen met hoogwaardige collecties oude en vroegmoderne schilderkunst en kunstnijverheid. De 'Gouden Eeuw', 'Victorie!' en 'Portret van Alkmaar' belichten de roemrijke stadsgeschiedenis. Daarnaast is een verrassende presentatie van de fraaie collectie Bergense School te zien.

Wanneer: Donderdag 21 februari 2019
Vertrek: 09:00 uur vanaf NS Station Bodegraven
Kosten: € 37,50 inclusief vervoer, entree en rondleidingen, € 26,50 indien u in het bezit bent van museumkaart.

Meer informatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven, Tel: 0172 – 618484, www.evertshuis.nl.


Vrijdag 22 februari 2019

Activiteit aanmelden

Jongerencarnaval in Amicitia

vr. 22-02-2019 t/m vr. 22-02-2019

Op 22 februari is er Jongerencarnaval in Amicitia in Reeuwijk. Ook jongeren vanaf 11 jaar kunnen met de voetjes van de vloer. Speciaal voor hen is er een avond vol supervette platen, mocktails (alcoholvrije cocktails) en gezelligheid. Een betere start van hun carnaval kunnen jongeren niet wensen! Samen met de Prins, hofdames en Raad van 11 maakt de jeugd er een spetterend feest van op de vrijdag een week 
voor het carnavalsweekend.

Leeftijd: Jeugd groep 7 t/m 15 jaar.
Reserveren is niet nodig.
Dresscode: verkleed in thema, boerenkiel mag uiteraard ook.
Tijdstip: 20.00-23.30 uur
Er wordt geen alcohol geschonken. In de entreeprijs (in 2017 € 5 euro) zit de frisdrank inbegrepen.

Meer informatie: www.reedeurp.nl


Johan Goossens – Vlam (16+)

vr. 22-02-2019

Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: 'Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.'

Persoonlijk en kwetsbaar. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo's en hetero's en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld.

Adviesleeftijd: 16 +
Wanneer: Vrijdag 22 februari
Aanvang: 20:30 uur
Entree: €18,50 (incl. consumptie) 

Meer informatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven, Tel: 0172 – 618484, www.evertshuis.nl.

fotograaf: Merlijn Doomernik


Zaterdag 23 februari 2019

Activiteit aanmelden

Workshop: : Kennismaken met Glasfusen"

za. 23-02-2019 t/m za. 23-02-2019

De workshop wordt gegeven door Marry Buiks, glaskunstenaar. In een inspirerende omgeving krijgt de deelnemer aan deze workshop eerst een korte uitleg over glasfusen, het glassnijden en kleurengebruik. Vervolgens leert men hoe het glas te snijden, breken en zagen. In deze workshop wordt gewerkt met glasresten. Van gesneden en gebroken losse stukjes wordt met eigen creativiteit - dit is dan het eigen ontwerp - door de glasdelen naast en over elkaar te leggen - een uniek glasobject, wat aan maten gebonden is, gemaakt.

Locatie: Marryzglaz, Zuidzijde 92, 2411 RV Bodegraven
Aanvang: 10.00 uur tot ± 14.00 uur 
Kosten: p.p. € 75,00, inclusief BTW, incl. gemiddeld hoeveelheid glas; 
1 x stoken in de glasoven; koffie/ thee/ frisdrank en lunch

Aantal deelnemers: Minimaal 2 – maximaal 4
Aanmelden alleen via de mail - marryzglaz@outlook.com - www.marryzglaz.com

Voorkeur voor een andere datum, laat het via de mail weten.


Workshop Handlezen, Jij & Romantiek

za. 23-02-2019

Wie ben ik in de liefde?

Handen zijn fantastisch. Handen zijn prachtige werktuigen maar ook fantastische tastorganen. We kunnen er dingen mee voelen en herkennen. Vooral de vingertoppen zijn super gevoelig zodat je er zelfs de fijnste trillingen mee kunt waarnemen. De tastzin is dan ook van essentieel belang bij menselijke contacten zo ook bij het beminnen van je allerliefste. Deze workshop Handlezen, Jij & Romantiek geef je de mogelijkheid om jezelf in de liefde beter te leren kennen. Waar liggen jouw verlangens, voorkeur en hoe ga je ermee om, maar ook hoe je met je liefste omgaat. Het geeft je inzicht en begrip over je gedrag, behoeftes maar bovenal in je vermogen om lief te hebben. We behandelen natuurlijk allerlei vormen van de Hartlijn maar ook andere aspecten van de hand die met de liefde te maken hebben.

1 dagdeel start 13.00 uur.
Locatie : Zuidzijde 69b, Bodegraven
Kosten : € 60,- incl. workshopboekje, koffie,thee,frisdrank
Tel. : 0172-645211
email : magda.vandijk@planet.nl
Info : www.magdavandijk.nl


55+ carnaval in Amicitia

za. 23-02-2019 t/m za. 23-02-2019

Dat ook ouderen kunnen swingen was u misschien nog niet bekend. Toch hoeft u er deze middag niet raar van op staan te kijken als er ineens een rolstoel- of rollatorpolonaise voorbij komt lopen! Heeft u ook zin in een middagje feest en bent u 55 jaar of ouder? Dan mag u deze middag zeker niet missen!

Leeftijd: 55+
Reserveren is niet nodig. Indien u geen vervoer heeft dan kunt u contact opnemen met het bestuur.
Dresscode: boerenkiel, feestelijke vrijetijdskleding
Tijdstip: 14.00 uur - 16.30 uur
Meer informatie: www.reedeurp.nl


Evertshuis Podiumcafé

za. 23-02-2019

Voor Evertshuis Podiumcafé toveren we de theaterzaal van het Evertshuis om tot het gezelligste podiumcafé van het Groene Hart. Kleinschalig met knusse zitjes waar je gezellig met je vrienden kunt borrelen maar ook met voldoende ruimte om een dansje te wagen. Bij de eerste editie in december ging het dak eraf met de bands Beter Music en De Bende van Éliënde. De line-up van 23 februari blijft nog even een verrassing, maar dat het weer een feestje wordt is zeker.

We zien je graag!!

Wanneer: Zaterdag 23 februari 2019
Aanvang: 21:30 uur
Toegang: gratis

Meer informatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven, Tel: 0172 – 618484, www.evertshuis.nl.


Maandag 25 februari 2019

Activiteit aanmelden

Zeemeermin/man zwemmen

ma. 25-02-2019 t/m ma. 25-02-2019

Heb jij een A- en B-diploma en heb je altijd al eens in het water willen bewegen als een echte zeemeermin of zeemeerman? En ben jij tussen de 8 en 14 jaar? Doe dan mee met onze clinic zeemeermin/man zwemmen!

Bij Sportcentrum De Kuil wordt in de Voorjaarsvakantie drie clinics georganiseerd op maandag 25 februari van 13:30 tot 14:15 uur, 14:15 tot 15:00 uur en op woensdag 27 februari van 11:00 tot 11:45 uur. De clinic is bedoeld om je kennis te laten maken met het zwemmen met een staart. Er zullen verschillende basisbeginselen uitgelegd worden door onze opgeleide lesgevers. Ben je na deze clinic nog steeds enthousiast en wil je je verbeteren? Dan bieden wij vanaf het voorjaar een cursus aan van vier lessen en een zeemeermin/man examen. De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt. Tijdens deze lessen leiden we je op tot een echte zeemeermin/man. Aan het einde van deze lessen ontvang je een certificaat.

Wil je meedoen met de clinic?

Voor deze activiteit moet je je aanmelden en je leeftijd doorgeven, vanwege de maten van de vinnen. De kosten voor de clinic zijn € 15,- (incl. huur vin en vrijzwemmen). Aanmelden kan via www.sbab.nl. Meld je snel aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen.


Dinsdag 26 februari 2019

Activiteit aanmelden

SALLY Dansgezelschap Maastricht – Woest (4+)

di. 26-02-2019

VOORJAARSVAKANTIE AANRADER! DANSVOORSTELLING 

Stel je voor…2 gebalde vuisten en 1 rode kop. Té veel keren geprobeerd tot 10 te tellen. Een enorme stilte…en dan… rookwolkjes uit je oren en de tanden stevig op elkaar…
Woest is een voorstelling over onstuimige woedeaanvallen. Een jongen van gescheiden ouders reageert zich af op alles en iedereen. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zijn zoals het was… "In je keer bonst je hart, je benen trillen en je loopt rood aan. Het borrelt diep van binnen en is onstuitbaar. Het moet eruit… KWAAAAAAK… Pas op, de driftkikker is los. Hij is Woest!" Dans mee met de woest-workshop!

Na de voorstelling organiseert SALLY een dansworkshop. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. Blijf na de voorstelling daarom nog even in de zaal en dans mee met Woest op het toneel. Deelname is gratis.

Wanneer: Dinsdag 26 februari 2019
Aanvang: 14.00 uur
Entree: kinderen € 10,00, volwassenen € 12,50

Meer informatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven, Tel: 0172 – 618484, www.evertshuis.nl.

fotograaf Jochem Jurgens


Kinder Bingo in voorjaarsvakantie

di. 26-02-2019

Op dinsdag 26 februari wordt er een Kinder Bingo georganiseerd in het Huis van Alles, Wierickehuis te Nieuwerbrug.


Sport Try Out Vechtsporten

di. 26-02-2019 t/m di. 26-02-2019

Kom op dinsdag 26 februari van 14:00 - 16:00 uur kennis maken met wel 5 verschillende vechtsporten! De sportverenigingen komen deze middag aan iedereen tussen de 8 en 15 jaar een clinic geven.  Weet jij hoe Krav Maga, Aikido en Kung Fu gaan? Of heb je altijd al eens willen boksen of judoën?  Dit jouw kans! Schrijf je (samen met een vriendje/vriendinnetje) in!

Meer informatie en inschrijven via www.buurtsportcoach-bodegraven-reeuwijk.nl


Voorjaarsvakantie aanrader: Dansvoorstelling 'Woest' (4+) in het Evertshuis

di. 26-02-2019

Bodegraven – SALLY Dansgezelschap Maastricht danst op dinsdag 26 februari deze dynamische voorstelling over een jongen van gescheiden ouders. Hij is BOOS! Dansen is spelen in deze voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. En dat voelt alsof dansen de normaalste zaak van de wereld is.
Stel je voor, 2 gebalde vuisten en 1 rode kop. Té veel keren geprobeerd tot 10 te tellen. Een enorme stilte…en dan… rookwolkjes uit je oren en de tanden stevig op elkaar. 'Woest' is een dansvoorstelling over boos zijn en liefde. Een jongen van gescheiden ouders reageert zich af op alles en iedereen. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zijn zoals het was. 'In je keel bonst je hart, je benen trillen en je loopt rood aan. Het borrelt diep van binnen en is onstuitbaar. Het moet eruit… KWAAAAAAK… Pas op, de driftkikker is los. Hij is Woest!'

Dans mee met de Woest-workshop
a de voorstelling organiseert SALLY een dansworkshop. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. Blijf na de voorstelling daarom nog even in de zaal en dans mee met de Woest-Workshop op het toneel.

Tickets voor deze voorstelling zijn online te bestellen via www.everthuis.nl of bij de theaterkassa.

Praktische informatie:
Datum: Dinsdag 26 februari 2019
Genre: Dans jeugd
Aanvang: 14:00 uur
Entree: € 10,00 kinderen, € 12,50 volwassenen
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484


Woensdag 27 februari 2019

Activiteit aanmelden

Workshop: "Kennismaken met Glasfusen"

wo. 27-02-2019 t/m wo. 27-02-2019

De workshop wordt gegeven door Marry Buiks, glaskunstenaar. In een inspirerende omgeving krijgt de deelnemer aan deze workshop eerst een korte uitleg over glasfusen, het glassnijden en kleurengebruik. Vervolgens leert men hoe het glas te snijden, breken en zagen. In deze workshop wordt gewerkt met glasresten. Van gesneden en gebroken losse stukjes wordt met eigen creativiteit - dit is dan het eigen ontwerp - door de glasdelen naast en over elkaar te leggen - een uniek glasobject, wat aan maten gebonden is, gemaakt.

Locatie: Marryzglaz, Zuidzijde 92, 2411 RV Bodegraven
Aanvang: 10.00 uur tot ± 14.00 uur
Kosten: p.p. € 75,00, inclusief BTW, incl. gemiddeld hoeveelheid glas; 
1 x stoken in de glasoven; koffie/ thee/ frisdrank en lunch

Aantal deelnemers: Minimaal 2 – maximaal 4
Aanmelden alleen via de mail - marryzglaz@outlook.com - www.marryzglaz.com

Voorkeur voor een andere datum, laat het via de mail weten.


Zeemeermin/man zwemmen

wo. 27-02-2019 t/m wo. 27-02-2019

Heb jij een A- en B-diploma en heb je altijd al eens in het water willen bewegen als een echte zeemeermin of zeemeerman? En ben jij tussen de 8 en 14 jaar? Doe dan mee met onze clinic zeemeermin/man zwemmen!

Bij Sportcentrum De Kuil wordt in de Voorjaarsvakantie drie clinics georganiseerd op maandag 25 februari van 13:30 tot 14:15 uur, 14:15 tot 15:00 uur en op woensdag 27 februari van 11:00 tot 11:45 uur. De clinic is bedoeld om je kennis te laten maken met het zwemmen met een staart. Er zullen verschillende basisbeginselen uitgelegd worden door onze opgeleide lesgevers. Ben je na deze clinic nog steeds enthousiast en wil je je verbeteren? Dan bieden wij vanaf het voorjaar een cursus aan van vier lessen en een zeemeermin/man examen. De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt. Tijdens deze lessen leiden we je op tot een echte zeemeermin/man. Aan het einde van deze lessen ontvang je een certificaat.

Wil je meedoen met de clinic?

Voor deze activiteit moet je je aanmelden en je leeftijd doorgeven, vanwege de maten van de vinnen. De kosten voor de clinic zijn € 15,- (incl. huur vin en vrijzwemmen). Aanmelden kan via www.sbab.nl. Meld je snel aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen.


Familiefilm Paddington 2

wo. 27-02-2019

Bodegraven – Wie kent hem niet? Deze Britse beer met zijn overbekende blauwe jas en rode hoed. In de voorjaarsvakantie wordt deze leuke familiefilm vertoond in de theaterzaal van het Evertshuis op woensdag 27 februari.
Het zachtaardige beertje Paddington voelt zich helemaal thuis bij de Engelse familie Brown. Zoekend naar een cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy, ontdekt hij een mooi pop-up boek van Londen. Wanneer dat echter wordt gestolen door Phoenix Buchanan - een charismatisch acteur en meester in vermommingen - krijgt Paddington de schuld en belandt hij in de gevangenis. Terwijl de familie Brown er alles aan doet om zijn onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

Tickets voor deze jeugdfilm zijn online te bestellen via www.everthuis.nl of bij de theaterkassa. Adviesleeftijd: 6+

Praktische informatie:
Datum: Woensdag 27 februari 2019
Genre: Film jeugd
Aanvang: 14:00 uur
Entree: € 6.00 (inclusief een drankje en wat lekkers)
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484


Donderdag 28 februari 2019

Activiteit aanmelden

Peutervoetbal

do. 28-02-2019 t/m do. 28-02-2019

Op donderdag 28 februari organiseren onze buurtsportcoaches een sportieve middag voor de allerkleinste. Kinderen tussen 2 en 5 jaar kunnen onder begeleiding van een ouder/verzorger kennis maken met voetbal. Op spelenderwijze leren zij de verschillende aspecten van het voetballen in sporthal de Kuil in Bodegraven. Na volbrengen van alle onderdelen behalen de kinderen een peutervoetbal diploma! 

Meer informatie en inschrijven via www.buurtsportcoach-bodegraven-reeuwijk.nl


Gnaffel – Gandhi (10+)

do. 28-02-2019

JEUGDVOORSTELLING – VOORJAARSVAKANTIE AANRADER!

De dertienjarige Charlie sluit zich op in haar kamer. Ze heeft genoeg van het geschreeuw en gescheld van haar ouders die op het punt van scheiden staan. Ze zijn zo druk met ruziemaken dat ze Charlie niet meer horen. Hun gezichten staan wel in luisterstand maar hun oren staan uit. Hoe kan ze de ruzies in vredesnaam stoppen?
Dan verschijnt haar grote idool Gandhi; dé Indiase held in geweldloos verzet. Samen smeden ze een plan. Charlie start een hongerstaking Pas als haar ouders beloven bij elkaar te blijven en écht naar haar te luisteren, zal ze opgeven. Charlie besluit haar actie te delen met de wereld. Wow… zoveel 'likes' heeft ze nog nooit gehad, haar post gaat compleet viraal. Binnen de kortste keren staan er cameraploegen voor haar huis die het nieuws over Charlie razendsnel verspreiden. Het loopt compleet uit de hand. Dit was niet de bedoeling. Bereikt ze nu wel wat ze wil?

De voorstelling Gandhi gaat over de dunne grens tussen staan voor je overtuiging en staan op je strepen. Tussen fanatiek zijn en je ideaal nastreven. Want wat moet je doen om écht gehoord te worden? Of is het soms beter iets toe te geven wanneer je iets voor elkaar wilt krijgen…?

Theater Gnaffel
Het Zwolse gezelschap 'Theater Gnaffel' maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De voorstellingen doen een groot beroep op verwondering en verbeelding en zijn eigenzinnig en verrassend. Theater Gnaffel brengt een ode aan iedereen die gezien mag worden.

Adviesleeftijd: 10+
Donderdag 28 februari 2019
Aanvang: 14.00 uur
Entree: kinderen € 10,00, volwassenen € 12,50 

Meer informatie: Evertshuis, Julianastraat 4, 2411 CV Bodegraven, Tel: 0172 – 618484, www.evertshuis.nl.


Oude foto’s en ansichten van "Rijngezichten"

do. 28-02-2019

Op donderdagavond 28 februari a.s. kunt u oude foto's en ansichten van "Rijngezichten" bezichtigen.
U bent vanaf 20.00 uur van harte welkom in het Hervormd Gemeentecentrum 't Anker bij de Dorpskerk, Pastorieplein 2, Bodegraven.


Zaterdag 02 maart 2019

Activiteit aanmelden

Workshop: Kennismaken met Glasfusen

za. 02-03-2019 t/m za. 30-03-2019

De workshop wordt gegeven door Marry Buiks, glaskunstenaar. In een inspirerende omgeving krijgt de deelnemer aan deze workshop eerst een korte uitleg over glasfusen, het glassnijden en kleurengebruik.
Vervolgens leert men hoe het glas te snijden, breken en zagen. In deze workshop wordt gewerkt met glasresten. Van gesneden en gebroken losse stukjes wordt met eigen creativiteit - dit is dan het eigen ontwerp - door de glasdelen naast en over elkaar te leggen - een uniek glasobject, wat aan maten gebonden is, gemaakt.

Data: 
Dinsdag: 19 maart
Woensdag: 6 maart, 13 maart, 27 maart
Zaterdag: 2 maart, 9 maart, 16 maart, 23 maart, 30 maart

Locatie: Marryzglaz, Zuidzijde 92, 2411 RV Bodegraven
Aanvang 10.00 uur tot ± 14.00 uur
Kosten: € 75,00 p.p., inclusief BTW, incl. gemiddeld hoeveelheid glas;
1 x stoken in de glasoven; koffie/ thee/ frisdrank en lunch
Aantal deelnemers Minimaal 2 – maximaal 4 

Aanmelden alleen via de mail - marryzglaz@outlook.com - www.marryzglaz.com

Voorkeur voor een andere datum, laat het via de mail weten.


Carnavalsoptocht in Reedeurp

za. 02-03-2019

Van prinsessen tot ridders en van muizen tot olifanten: je kunt het zo gek niet bedenken of u komt het tegen in de carnavalsoptocht in Reedeurp. Maar één ding is zeker: u kijkt uw ogen uit als u honderden deelnemers voorbij ziet komen in een bontgekleurde optocht. De optocht start om 11:11 uur bij Edelman en gaat dan via Reeuwijk-Brug naar Reeuwijk-Dorp. Hoe meer publiek langs de kant, hoe gezelliger wij dat vinden. Komt u ook kijken?

Meer informatie: www.reedeurp.nl 


Carnavalszaterdag in Amicitia

za. 02-03-2019 t/m zo. 03-03-2019

Brabant is dichterbij dan 'oe denkt! Want niet alleen in Kielengat of Oeteldonk moet u zijn voor het carnaval, maar in Reedeurp! Scheelt toch weer een stukkie fietsen! ;-) Vergeet je niet te verkleden, want niet verkleed = geen toegang.

Wanneer: 2 maart 2019
Tijd: 21.00 - 02.00 uur: feest in Gasterij Vergeer
Leeftijd: leden 16+, niet leden 18+.
Reserveren is niet nodig.Vol = Vol. Na 23.00 uur enkel toegang voor leden.
Meer informatie: www.reedeurp.nl


Woensdag 06 maart 2019

Activiteit aanmelden

Creatieve middag voor jong & oud

wo. 06-03-2019 t/m wo. 06-03-2019

Ben je tussen de 9 en 99 jaar oud en wil je graag creatief bezig zijn, dan ben je elke maand op woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur van harte welkom bij Dienstencentrum De Reehorst!

Datum: 6 maart 2019: Bloemen van papier
Kosten: € 2,50. Graag pinnen of gepast geld meenemen. 

Wij zorgen voor koffie/thee/limonade en een koekje. 
Je neemt na afloop je eigen creatie mee naar huis.

Geef je op via Dienstencentrum De Reehorst: dereehorst@zorgpartners.nl. t.a.v. M. Falter of  via tel: 0182 – 393222 (iedere werkdag van 09.00 – 11.30 uur).


Cursus: Schrijf jouw verhaal

wo. 06-03-2019 t/m wo. 06-03-2019

Evertshuis-Volksuniversiteit Het Groene Hart 
Tijdens deze cursus ga je aan de slag met het schrijven jouw persoonlijke verhaal. Ieder mens heeft een verhaal, ieder mens heeft veel te vertellen over wat hij heeft gedaan en meegemaakt. Maar dat verhaal dat je vertelt, dekt vaak maar een deel van het geheel. Het is een soort samenvatting, die geen recht doet aan wie je helemaal bent. 

4 lessen van 2,5 uur, elke 2 weken
Aanvangstijd: 20:00 uur
Prijs: € 70,00
Mw. H. (Hilde) van Halm

Aanmelden en meer info: https://www.vuhetgroenehart.nl/mens-en-maatschappij/filosofie-en-levensbeschouwing/schrijf-jouw-verhaal


Donderdag 07 maart 2019

Activiteit aanmelden

Cursus: Duits op reis

do. 07-03-2019 t/m do. 07-03-2019

Volksuniversiteit Het Groene Hart / Evertshuis Bodegraven. 
Als je de Duitse taal graag wat beter leert spreken voor je op vakantie gaat in een Duitstalig land dan is deze cursus vast iets voor jou. Het accent ligt op het spreken en aanleren van praktisch en bruikbaar Duits, zodat je boodschappen, reserveringen en eenvoudige gesprekjes in het Duits kunt voeren.        

10 lessen van 1,5 uur
Aanvangstijd 20:00
Prijs: € 120,00
Mw. J. (Johanna) Snieder

Meer info en aanmelden: https://www.vuhetgroenehart.nl/talen/duits/duits-op-reis


Dinsdag 12 maart 2019

Activiteit aanmelden

Informatieavond Bodegraven-Reeuwijk Hartveilig

di. 12-03-2019 t/m di. 12-03-2019

Op 12 februari heten Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en het Rode Kruis Bodegraven u van harte welkom op een informatieavond met als thema ‘Bodegraven-Reeuwijk hartveilig – Levensbelangrijk!’. De avond vindt plaats in het gemeentehuis in Bodegraven.

Als u burgerhulpverlener bent of als u dat graag wilt worden bent u van harte welkom. Op deze avond kunt u meer informatie krijgen over oproepsysteem HartslagNu en het volgen van een reanimatiecursus. Ook als u van plan bent een AED aan te schaffen of als u een crowdfundingsactie wilt opzetten nodigen wij u van harte uit.

Om 19:30 uur zullen we de avond openen in in de trouwzaal van het gemeentehuis, waarna er op diverse plekken binnen het gemeentehuis informatie te halen valt.


Zaterdag 16 maart 2019

Activiteit aanmelden

Reeuwijkse Plassenloop

za. 16-03-2019

De Reeuwijkse Plassenloop is één van de oudste wedstrijd- en prestatieloop van Nederland en al ruim 65 jaar een begrip in de regio en ver daarbuiten.
Het evenement vindt plaats op een vlak, verkeersluw parcours tussen de mooie Reeuwijkse plassen. De afstanden 5, 10 en 15 kilometer bestaan ieder uit één ronde en hebben een eigen kleur.
Elke afgelegde kilometer wordt met een bordje gemarkeerd. Voor de jeugd zijn er afstanden van 1100 en 2400 meter. Hierbij mag een ouder de kinderen begeleiden.
Dankzij onze sponsoren, organisatie en de vele vrijwilligers wordt de komende editie van de Reeuwijkse Plassenloop er weer één om naar uit te kijken.
Zet dus 16 maart 2019 snel in je agenda!

Contact gegevens: Ronald van der Wolf, Vdwolf@sportclubreeuwijk.nl, tel.: 06-53763755.


Zaterdag 27 april 2019

Activiteit aanmelden

Koningsdag Reeuwijk-Brug

za. 27-04-2019 t/m zo. 28-04-2019

Vier Koningsdag in het Bruisende Reeuwijk-Brug. Met veel activiteiten zoals een vrijmarkt, kinderdisco, kinderspelen en een spetterend podium programma. 


Zaterdag 15 juni 2019

Activiteit aanmelden

Rommelmarkt Ontmoetingskerk

za. 15-06-2019 t/m za. 15-06-2019

Op 15 juni 2019 is er een rommelmarkt in en rond de Ontmoetingskerk (Willemstraat/Spoorstraat). Naast de verkoop van de tweedehands spullen laten we het Rad van Fortuin draaien. Hierbij kun je leuke en mooie prijzen winnen, waaronder drie hoofdprijzen. In 't Centrum is een 'terras' waar de bezoekers, voor en na het snuffelen bij de kramen, rustig wat kunnen drinken. Binnen staan de kramen met kleding, curiosa, speelgoed, elektra, boeken, lp's en dvd's. Buiten staan de kramen met meubelen, huishoudspullen, planten en glas- en aardewerk. Ook kunnen de bezoekers buiten heerlijke oliebollen kopen. Tot slot kunnen de kinderen zich laten schminken en kunnen de bezoekers meedoen aan diverse spelletjes. De opbrengsten van de rommelmarkt gaan naar diverse goede doelen .

Contactgegevens: F. Baas (sfbaaskoers@kpnmail.nl)


Vrijdag 05 juli 2019

Activiteit aanmelden

Zomerfeest Margriet - Sluipwijk

vr. 05-07-2019 t/m za. 06-07-2019

Het zomerfeest in Sluipwijk belooft ook dit jaar weer een fantastisch feest te worden. Kijk voor meer informatie op hun site


Zaterdag 06 juli 2019

Activiteit aanmelden

Jam in the park!

za. 06-07-2019 t/m za. 06-07-2019

Jam in the park! Het festival zonder line-up is terug! En wel op 06 juli 2019. Buitenlucht, hapje, drankje, knap stukje techniek en een hele grote bak gezelligheid. Met je biertje, op een kleedje, in de zon in de Oude Zustertuin. Spelen of alleen kijken/luisteren, alles kan. In samenwerking met Café Vrienden van de Hoeck zorgen we ervoor dat je aan je koude biertje of frisje komt en we zorgen er ook voor dat je lekker iets kunt happen. Je kids meenemen? Doen! Die zullen zich vermaken op het coole springkussen en hebben de hele dag gratis limo!  Meld je je aan? En nodig je maatjes ook uit. JAM IN THE PARK!

Tijden: van 15:00 tot 19:00 uur.

Powered by Startistic Entertainment, Music and Gig en Café Vrienden van de Hoeck.


Vrijdag 12 juli 2019

Activiteit aanmelden

Kinderfeest op Raadhuisplein, Bodegraven

vr. 12-07-2019 t/m ma. 14-01-2019

Kinderfeest Bodegraven is een jaarlijks terugkerend feestje voor alle kinderen van 4 tot 10 jaar. Tijdens het programma zullen we gaan knutselen, spelletjes doen, kijken naar toneel en nog veel meer! Zien we jou ook?
Het Kinderfeest zal gehouden worden op 12, 13 en 14 juli op het Raadhuisplein van Bodegraven.
Meer informatie: www.kinderfeestbodegraven.nl


Maandag 26 augustus 2019

Activiteit aanmelden

54e Rabo-Meijeloop

ma. 26-08-2019

De Oranjevereniging "De Meije" organiseert op maandagavond 26 augustus 2019 de 54e Rabo-Meijeloop over 2 - 6,5 - 15 km.
Deze start om 19.30 uur. Inschrijven kan vanaf 18.30 uur tot 19.15 uur bij de start van bovenstaande afstanden. Het inschrijfgeld bedraagt: €4,00 (kinderen €2,00).

START EN FINISH:  Alle afstanden bij de Hollandse Boerderij, Meije 63 te Bodegraven.
2 KM:  Kinderen t/m 12 jaar
6,6 KM: Keerpunt voor de rotonde bij de Rijn
15 KM:  Keerpunt bij kruising Oude Meije

Inlichtingen: 06 – 39855320 en 0172 – 685512.


Vrijdag 06 september 2019

Activiteit aanmelden

Bruisend Reeuwijk - Feest in de Tent

vr. 06-09-2019 t/m za. 07-09-2019

De vrijdagavond zal staan in het teken van één groot feest. Er komen diverse artiesten naar Reeuwijk-Brug om het plein helemaal op zijn kop te zetten. 


Zaterdag 07 september 2019

Activiteit aanmelden

Bruisend Reeuwijk - Familiedag

za. 07-09-2019 t/m zo. 08-09-2019

Tijdens de zaterdag van Bruisend Reeuwijk zijn er veel activiteiten voor jong & oud. Naast de kinderspelen en de markt zal er ook een gezellig podium programma zijn met een geweldige band en diverse optredens van artiesten. 


Vrijdag 27 september 2019

Activiteit aanmelden

Sluipwijkse Markt

vr. 27-09-2019 t/m za. 28-09-2019

In het laatste weekend van september houden we rondom en in de Sluipwijkse kerk weer onze traditionele Sluipwijkse markt. Vrijdagavond en zaterdag kunt u van alles verkrijgen en beleven op de markt in Sluipwijkse sferen en blijf gezellig mee eten op ons terras. Tot ziens op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 september!


  • Algemeen
  • Theater Film
  • Vergadering
  • Lezing Expositie
  • Muziek
  • Buitenactiviteit
  • Kerk
  • Senioren
  • Jeugd
  • Zakelijk
Activiteit aanmelden