Herfstvakantie

Herfstvakantie!!!
Van 20 tot en met 28 oktober is het herfstvakantie. Heerlijk een weekje vrij. Je hoeft je niet te vervelen, want er is zoveel te doen! En je hoeft er niet eens de gemeente voor uit. Hieronder tref je diverse leuke tips aan. Wij wensen je een leuke, gezellig, actieve vakantie toe.

 

20 oktober van 10.00 – 15.00 uur: Dag van de Geschiedenis: Opstand! in het Evertshuis – Bodegraven
Tijdens het Kinderfestival op zaterdag 20 oktober zijn er allerlei kinderactiviteiten. Het wordt een lekker actief festival over geschiedenis!
In het Evertshuis is van alles te doen met het thema ‘Opstand’. Jij kiest waar je aan meedoet, alles mag. Wouter van de Waterlinie vertelt in de theaterzaal over zijn avonturen tijdens het rampjaar 1672. Bij de Buttonbar kan je je eigen opstandige button maken. Je kan een geuzenpenning maken. Of leer marcheren en je ‘tegenstander’ intimideren met geluiden en bewegingen. Bij ‘Bang the drums’ leer je signalen trommelen om te waarschuwen dat de vijand er aan komt. 

En nog veel meer…. Kijk voor het volledige programma en tickets op de site van Toen Inbr.

Kosten: passe-partout € 10,00 per kind, één ouder / verzorger mag gratis mee
Leeftijd: voor alle kinderen op de basisschool
Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven
Contactgegevens: www.evertshuis.nl /  info@evertshuis.nl / 0172 618 484


20 oktober van 17:00 – 19:00 uur: disco dansen en plaatjes aanvragen bij de DJ bij PUHA – Bodegraven
Tijdens de disco mag je onder begeleiding zelf een pizza rollen, versieren en bakken in een echte pizza oven (prijs is inclusief: Disco, pizza, onbeperkt limonade tappen). Ouders zijn van harte welkom. Geschikt voor de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar.
Kosten:
Aanmelden Kids / Pizza arrangement:  € 15,- (via info@puhabodegraven.nl)
Ouders: Gratis (zij kunnen gebruik maken van de horeca in PUHA of het naastgelegen Bruincafé Tante Zwaan)
Locatie: PUHA, Wilhelminastraat 29, Bodegraven
Contactgegevens:  info@puhabodegraven.nl / 06 37 39 43 16


20 en 27 oktober van 10.00 tot 16.00 uur: Het Kaasmuseum – Bodegraven
Het Kaasmuseum is open op zaterdag en heet alle kinderen van harte welkom. Er is een computer letterspel voor de jeugd en ook kunnen ze meedoen aan een spannende fotospeurtocht in het museum.
Kosten: entreeprijs is voor kinderen van 5 t/m 12 jaar € 1,50.
Locatie: Julianastraat 4, Bodegraven
Contactgegevens:  http://kaasmuseum.org / 0172-650909


22 oktober van 9.00-12.00 uur (uitloop tot 15.00 uur): watervoetbal in De Kuil – Bodegraven
Watervoetbal is een voetbalwedstrijd voor kinderen in een zwembad met beweegbare bodem waarin een klein laagje water van 10 cm staat. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van 4 personen  zonder keeper. De techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal en levert vaak verrassende winnaars op! Houd er dus wel rekening mee dat je meer kracht moet gebruiken om de bal te schoppen vanwege het water. Ervaren veld- of zaalvoetballers hebben bij watervoetbal veel minder voordeel ten opzichte van onervaren spelers. Iedereen kan hier dus aan deelnemen. Het team wat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd. Doordat jongens en meisjes samen in een team spelen levert dit verrassende winnaars op.          Elk team heeft maximaal 6 deelnemers, die geboren moeten zijn in 2006, 2007, 2008 of 2009. Dit moeten ze aantonen met een ID bewijs of een kopie daarvan. Daarnaast dient ieder team een coach te zijn van minimaal 18 jaar.
Kosten/aanmelden: € 18,-per team. (is voor het watervoetbal én het vrij zwemmen) via “hier aanmelden”.
Locatie:  Sportcentrum De Kuil, Sportlaan 1, Bodegraven.
Contactgegevens: buurtsportcoach@sbab.nl / 06-52331036


24 en 25 oktober: Muntjesduiken in Wedstrijdbad De Kuil – Bodegraven
De munten moeten door de kinderen opgedoken worden, daarna ligt er een leuke verrassing klaar voor de opgedoken munten.
24 oktober van 15.30 tot 16.00 uur en 25 oktober van 14.45 tot 15.15 uur.
Kosten: € 4,50
Locatie:  Sportcentrum De Kuil, Sportlaan 1, Bodegraven. 
Contactgegevens: kim@sbab.nl 


24 tot en met 26 oktober: Tent-Event Reeuwijk-Brug
Tijdens het Tent-Event worden er in de tent diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij kunt u/jij denken aan een kinderprogramma met een poppenspeler, een tienerprogramma met een workshop van bijv. een rapper. Verder zijn er diverse activiteiten voor alle leeftijden zoals een poppenkast, een lampionnenoptocht, een crea avond of een voetbal toernooi. Aanmelden is niet nodig. Houd de site in de gaten voor een up to date programma.
Locatie: Kennedysingel 23, Reeuwijk
Contactgegevens: info@tent-event-reeuwijk.nl / www.tent-event-reeuwijk.nl/.


26 oktober: Halloweendiscozwemmen in Recreatiebad De Kuil – Bodegraven
Op vrijdag 26 oktober, aan het einde van de herfstvakantie wordt Halloween gevierd in het zwembad van Sportcentrum De Kuil. Van 19:00 tot 21:30 uur kan je komen zwemmen en dansen in ons recreatiebad. DJ Robel is deze avond weer aanwezig om er een gezellige avond van te maken. Deze avond mag je verkleedt komen, geheel in Halloweensferen.
Kosten: € 4,50
Locatie:  Sportcentrum De Kuil, Sportlaan 1, Bodegraven. 
Contactgegevens: kim@sbab.nl 


27 en 28 oktober: Streekmuseum – Reeuwijk-Brug
Wie meer wil weten over de geschiedenis van het Reeuwijkse land gaat naar Streekmuseum Reeuwijk.
Openingstijden: zaterdag 10.00 – 17.00 uur;  zondag 13.00 – 17.00 uur
Kosten: zie website 
Locatie:  Oudeweg 3, Reeuwijk 
Contactgegevens:  info@streekmuseumreeuwijk.nl / 0182 – 393 773


 

Audiotours: voor wie in de voetsporen wil treden van Henrick en Adriaan zijn er twee Waterlinie Luister routes uitgezet. Ga naar  www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/spannende-auditours/ voor meer informatie.

Limes paspoort: het Limespaspoort – voor kinderen vanaf acht jaar – staat vol met bijzondere plekken in Zuid-Holland die 2000 jaar geleden tot het Romeinse grensgebied behoorden. Op www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/limespaspoort/ staat alles wat je er over moet weten. 

Speeltuinen: buiten spelen is leuk en gezond! In de speeltuin kunnen kinderen lekker ravotten en met elkaar op ontdekkingsreis. Weten waar je moet zijn? Ga naar www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/heerlijk-spelen-in-de-speeltuin/.

Zwemmen: in het binnenbad De Kuil! Op www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/lekker-zwemmen-in-het-zwembad/ lees je er meer over.

Kids & tips: www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/category/zien-en-doen/kids-en-tips/

 

Niks missen? Vind ons leuk op facebook en je blijf op de hoogte!

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page