Verken de mooiste plekken in een kano

In een kano beleef je onze gemeente vanaf het water. Geniet van de prachtige natuur om je heen. Stap in de kano en ga op avontuur. Je kunt zelf een route plannen of een van de routes hieronder varen. 

 

De Reeuwijkse Plassen
De Reeuwijkse Plassen is een gebied met een uniek karakter. Het gebied bestaat uit dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De totale oppervlakte is circa 735 hectare en zijn in de 18e eeuw ontstaan vanuit turfwinning.
Een mooie route over de Reeuwijkse Plassen: klik hier.

 

Reeuwijk-Brug / Reeuwijk-Dorp / Bodegraven
Onze gemeente kent vele prachtige plekken die je per kano kunt verkennen. Een mooie route door een gedeelte van onze gemeente: klik hier.

 

De Meije
Het kronkelende veenriviertje Meije is verbonden met de Nieuwkoopse Plassen. Ga in een kano door de rietlanden richting de plassen en maak onderweg even een tussenstop bij picknickplaats De Meij. Bij de picknickplaats is een kano aanlegsteiger aanwezig. Ook voor sloepen zijn er veel vaarroutes op de Nieuwkoopse Plassen. 
Een mooie route door de Meije: klik hier.

 

Een kano huren kan onder andere bij de Sup & Watershop, klik hier voor meer informatie. 

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page