Kruiden-fietsen-borrelen-koken

Na aankomst bij de Sup en Watershop in Reeuwijk krijgt iedereen een fiets en de fietsroute. Jullie fietsen een prachtige tocht van ongeveer 16 a 18 km door de polders van onze streek over boeren wegen langs mooie tuinen. Halverwege de fietsroute kom je bij Schouten’s Kruiden in Boskoop. 

 arr2  arr4 arr1

Hier word je ontvangen met koffie en thee met een plak huisgebakken kruidencake. Daarna krijg je een rondleiding waarbij verteld wordt over het kweken, de verschillende kruiden, de werking van sommige kruiden en uiteraard wordt er geroken en hier en daar geproefd.  Ze hebben 26 soorten munt waaronder: Chocolade munt, Citroen munt, Grapefruit munt, Aardbei munt, Appel munt. Daarnaast hebben ze nog 140 soorten andere kruiden, waaronder hele leuke zoals: Champagneblad (batterijbloempje), dit kruid geeft een tinteling in de mond en neutraliseert de smaak, Kerrie, deze plant ruikt naar het bekende kerrie-melange, Basilicum soorten, in de zomermaanden. Saffraan krokus, in deze plant komen laat in het jaar de bloemen waar de 3 draadjes in zitten waar de safraan van geoogst wordt, etc. 

Voor je weer op de fiets stapt, mag iedereen 2 kruidenplanten uitzoeken, die je kunt gebruiken bij de bereiding van de borrelhapjes en amuses tijdens workshop.
Na het tweede deel van de fietstocht worden jullie ontvangen bij Patissiers Femke en Sander in Reeuwijk met een koffie, thee, fris met wat lekkers uit de eigen patisserie. Daarna ga je in de bakkerij aan de slag met het maken van de diverse hartige borrelhapjes en amuses. Je maakt o.a. boerenkaas kroketjes, hartige cake, saucijzen hapje, bruchetta’s, gevulde broodjes op een stokje etc. Om de gerechten lekker op smaak te maken gebruiken we o.a. de meegebrachte verse kruiden. 
arr3arr5
Daarna ga je aan de gezellig gedekte tafel met de verse hapjes lekker borrelen. 
(tijdens de workshop serveren we een drankje en tijdens het nuttige van de borrelhapjes en amuses krijg je twee drankjes van het huis.) 
Uiteraard krijg je de receptuur en de kruidenplanten mee naar huis.

Vanaf de patisserie is het nog 5 a 10 minuten fietsen naar de Sup en Watershop waar je bent gestart.

Start arrangement om : 12.30 uur 
Totale tijdsduur +/- 6,5 uur
Tijdsduur fietsen 1,5 uur
Tijdsduur rondleiding 1,5 uur
Tijdsduur workshop 3 a 3,5  uur

Kosten Kruiden, Fietsen, Koken, Borrelen arrangement € 59,50 p.p.*
(fiets huur € 11,00 ,  rondleiding met kruiden € 10,00 , high tea workshop € 38,50)
*(prijzen zijn incl. btw.)

Groepen vanaf 10 tot  +/- 30 pers.
Dit arrangement is mogelijk vanaf  begin mei tot oktober op do, vrij, zaterdag (zondag in overleg).

Voor meer informatie
Patissiers Femke & Sander: www.patissiers.nl
Sup en Watershop: www.supenwatershop.nl
Schouten’s Kruiden: www.schoutenskruiden.nl/

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page