Kunst in Bodegraven-Reeuwijk

In Bodegraven-Reeuwijk zijn tal van kunstenaars actief. Alle technieken en alle stijlen worden beoefend van schilderkunst tot beeldhouwwerk. Maar ook fotografen, edelsmeden, couturiers, keramisten en glaskunstenaars. De één werkt professioneel de ander hobbymatig, maar bij allen straalt het plezier er vanaf.

 Kunstkring 12

Atelierroute Kunstkring

Het beste moment om kennis te maken met al deze kunstenaars is tijdens de tweejaarlijkse atelierroute waaraan traditiegetrouw meer dan honderd kunstenaars meedoen. Tijdens de atelierroute gaan de deuren van de huizen, ateliers en andere locaties weer open en zijn alle werkstukken te bewonderen. Kijk op de website van Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk voor een overzicht van de deelnemende kunstenaars en locaties en data. 

www.kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl

Atelier Hoek 29

Hoek 29 is de plaats waar kunstenaars en publiek samen komen. In het pand aan de Marktstraat 29 in Bodegraven werken en exposeren zes kunstenaars: Jackie de Lima, Nisett de Wit, Rifka Seijsener, Ap Quist, Ineke Hamoen en Renske van Vliet-Koster. Belangstellenden zijn op dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag  van 10.00 tot 16.00 uur welkom om de werken van de kunstenaars te bewonderen.

www.facebook.com/hoek29

Beelden in Bodegraven

Liefhebbers van beeldende kunst wandelen in het centrum van Bodegraven langs verschillende prachtige beelden van twee Bodegraafse kunstenaars Alphons van Leeuwen en Leon Veerman. Veel werk van Alphons van Leeuwen is te zien in Atelier Leeuwendeel, Zuidzijde 28 in Bodegraven. Maar een aantal van zijn werken staan ook op openbaar toegankelijke locaties in Bodegraven. Het driedimensionale reliëf ligt in de vijver voor het gemeentehuis: het symboliseert het gezin als hoeksteen van de samenleving. Een ander werk van Van Leeuwen is het bevrijdingsmonument bij het rosarium aan de Ruyterlaan. Een derde werk staat bij winkelcentrum Broekvelden op het plein voor de sporthal. Het bronzen beeld verbeeldt twee sportende, acrobatische figuren. Het daagt kinderen uit hun grenzen te bepalen, zij klimmen en klauteren in het beeld. Léon Veerman maakte in zijn begintijd als kunstenaar een serie bolvormige kunstwerken, waarvan er een aantal te zien zijn in de Kerkstraat van Bodegraven. Ook in het Julianaplantsoen staan enkele van zijn werken. Bovendien is de Romeinse helm op het pleintje aan de Willemstraat van zijn hand.

Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk

De Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk, bestaande uit een team van vrijwilligers, verbindt de culturele organisaties van Bodegraven-Reeuwijk. De commissie is het aanspreekpunt en vraagbaak voor gemeente, organisaties, verenigingen, bands en inwoners als het gaat om cultuuraangelegenheden. De website van de culturele commissie biedt een mooi overzicht van het kunst en cultuur aanbod in Bodegraven-Reeuwijk.

www.kunstencultuurbenr.nl

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page