De lekkerste kaas komt uit Bodegraven-Reeuwijk

De lekkerste kaas komt uit Bodegraven-Reeuwijk. Punt. Het is zo. De vele gewonnen (en naar verwachting nog te winnen) kaasprijzen bevestigen dat. Zelfs de beste kaaskeurders komen uit het Groene Hart. Ook zij sleepten (en slepen keer op keer) namelijk prijzen in de wacht. En al die heerlijke, vers ambachtelijk gemaakte kaas kunt u bij diverse kaasboerderijen en -speciaalzaken kopen. In buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk. Lekker lokaal.

Hoe fijn is dat?


Op diverse kaasboerderijen kunt u kaas kopen:

Bodegraven
Kaasboerderij de Graaf, de winkel is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.30-17.00 uur. Naast verkoop van boerenkaas verkopen zij ook streekproducten en smaakvolle steekpakketten. Voor meer informatie: www.kaasboerderijdegraaf.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen: 0172-614704.

Kaasboederij Arcadiahoeve Van Dieijen, via een automaat kunt u dagelijks tussen 09.00-21.00 uur kaas kopen. In de automaat treft u jong, jong belegen, belegen en extra belegen kaas. Oude kaas is niet altijd voorradig, maar kunt u bestellen. Voor meer informatie: http://www.arcadiahoeve.nl/. U kunt ook telefonisch contact opnemen: 0172-615325.

Reeuwijk
Kaasboerderij Olieman, de winkel is ieder dag behalve zondag geopend van 09.00-17.00 uur. Zij verkopen diverse soorten kaas: oud en jong/belegen, kruidenkaas: fenegriek, mosterd, truffel, sambal, brandnetel, tuinkruiden, komijn. Tevens is er de mogelijkheid om biest te kopen. Voor meer informatie: http://www.boerderijzuivel.nl/locaties/familie-olieman/. U kunt ook telefonisch contact opnemen: 06-24189212.

Driebruggen
Kaasboerderij Conny Vroege, geopend van woensdag tot en met zondag. U kunt telefonisch contact opnemen: 0348-501394. 

 

Er zijn ook diverse kaasspeciaalzaken waar u terecht kunt voor de lekkerste kaas:

Reeuwijk
Kaashuys Reeuwijk, de winkel is open op maandag: 12:00 – 18:00, dinsdag t/m vrijdag: 8:00 – 18:00, zaterdag: 8:00 – 16:00. U vindt het Kaashuys in winkelcentrum De Miereakker te Reeuwijk.
U kunt daar terecht voor een breed assortiment Hollandse kazen , zoals de Weydeland kazen uit de Beemsterpolder, Stolwijkse boerenkazen in alle leeftijden van jong tot overjarig, geiten-en schapenkaas en kazen met heerlijke toevoegingen zoals brandnetel of truffel. Kom gerust een proeven! Voor meer informatie: www.kaashuysreeuwijk.nl/. U kunt ook telefonisch contract opnemen: 0182-300797.

Bodegraven
De Kaashal / De Bodegraafse Kaasboer Bodegraven, de winkel is open op dinsdag: 8.00 – 15.00 uur, vrijdag: 8.00 – 21.00 uur en zaterdag: 8.00 – 16.00 uur. U vindt De Kaashal  in de Prins Hendrikstraat 24 te Bodegraven. In het oude kaaspakhuis is tevens onze winkel gevestigd. Hier verkopen we de lekkerste traditioneel gerijpte kaas: kom proeven en ervaar het zelf! Tevens verkopen we hier verschillende van de lekkerste Boerenkazen uit de streek. Deze worden op ambachtelijke wijze bereid. Onder andere streekproducten uit het Groene Hart, zoals ‘Le petit Doruvael’ en de prijswinnende Blue de Graven van Veldhuyzen Kaas. Voor meer informatie: www.debodegraafsekaasboer.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen: 

 
De Kaashal / De Bodegraafse Kaasboer
 

 
Kaasproeverij
Houd u van Kaas en vind u het leuk om in een groep bijzondere en nieuwe smaken te ontdekken dan bent u bij proeflokaal pons.nu op de goede plek. In een rustieke ambiance neemt Pons u mee in zijn verhaal terwijl de kaas waarover wordt verteld geproefd kan worden. Ga voor meer informatie naar de site van Pons

Kaaskoningin (Bodegraven)
Ieder jaar, in september, vindt tijdens de najaarsmarkt in Bodegraven de bekendmaking en kroning van de Kaaskoningin plaats. De Kaaskoningin heeft 2 hofdames. De keuze voor de Kaaskoningin wordt gemaakt door de secretaris van de Stichting ECB/Marktcommissie. Dit is tot en met het begin van de optocht het geheim van Bodegraven. Traditie is dat het ene jaar de Kaaskoningin uit de kaashandel komt en het andere jaar van de zelfkazende boeren. Het is traditie dat tijdens de najaarsmarkt de Kaaskoningin haar foto plaatst bij de portrettengalerij in het kaasmuseum.

De najaarsmarkt vindt plaats in september in het centrum van Bodegraven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page