De Schatkamer van Andrélon

André de Jong was de grondlegger van het merk Andrélon. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw had hij één kapsalon in Schiedam, verkocht die, en kwam in 1932 naar Bodegraven. In 1936 liet hij het gehele pand slopen en bouwde een nieuwe kapsalon met badhuis. In die kapsalon in Bodegraven ontwikkelde hij haarverzorgingsproducten met zijn zoon Hugo. Zijn zoon André verkocht die aan collega kappers. Dit was de oorsprong van het Andrélon merk.

In de Schatkamer van Andrélon kan je oude verpakkingen, de welbekende flesjes met schubben, reclamemateriaal, maar ook spullen uit de oude kapsalon bekijken. Er is een wisselende expositie te zien in de etalage van de Van Tolstraat 25/27 in Bodegraven. In 1932 begonnen de oprichters van Andrélon hier eerst een kapsalon en werd later “Parfumerie Andrélon gestart. Zie ook het filmpje over de etalage.

Het verhaal achter Andrélon wordt verteld in de Schatkamer. De beheerders nemen je mee in de historie.

De beheerders van “de schatkamer van Andrélon” zijn daar doorgaans aanwezig op woensdagmorgen van 09:30 uur t/m 11:30 uur. Wil je hen een bezoek brengen en er zeker van zijn dat je niet voor een dichte deur staat, maak dan een afspraak voor bezichtiging via één van de onderstaande mailadressen.

Meer informatie kun je vinden via deze link.

De Schatkamer van Andrélon

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk