Expositie Dirk van der Vecht – Evertshuis

Zondag 20 augustus wordt om 16.00 uur de jubileumtentoonstelling van kunstschilder Dirk van der Vecht, geopend door Theo Aarsen, voorzitter van de Kunstkring Woerden. De expositie is te bezichtigen tot en met 20 september 2023.

 

Een droom komt uit

Dirk bracht zijn jeugd door op de Zuidzijde in Bodegraven, in buurtschap de Molenbrug vlakbij de Wierickerschans. In de loop van zijn leven waarin hij zich ontwikkelde tot veelzijdig kunstschilder, vormde zich langzaam een droom. Namelijk te kunnen exposeren in het Evertshuis, hét culturele centrum van Bodegraven. Dit gevoel bleef en werd vele, vele jaren later steeds sterker.

Voor Dirk van der Vecht is 2023 bovendien een jubileumjaar: hij is 80 jaar oud én 40 jaar kunstschilder. Dat het Evertshuis hem nu de mogelijkheid biedt voor een heuse solo tentoonstelling is voor hem het hoogtepunt van dit jaar. Deze expositie ‘40 jaar schilderkunst’ is met medewerking van helpers en meedenkers tot stand gekomen. Van der Vecht laat hier een overzicht zien van zijn veelomvattende werk. Onder meer twee voor hem betekenisvolle schilderijen ‘Balans/ uit Balans’ en ‘De Ontsnapping’ met thema corona zijn te bewonderen.

Op zondag 20 augustus om 16.00 uur wordt zijn expositie in de gezellige foyer van het Evertshuis geopend. Iedereen is welkom. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen t/m 20 september 2023, tijdens reguliere openingstijden van Het Evertshuis.

 

 

Evertshuis

Contactgegevens

Expositie Dirk van der Vecht – Evertshuis
  • Julianastraat 4
  • 2411 CV, Bodegraven
  • 0172-618484
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk