Fietsen-kruiden-borrelen

Start Sup & Watershop

Je begint bij de Sup & Watershop in Reeuwijk. Hier krijg je een fiets en de fietsroute. Je fietst een prachtige tocht van ongeveer 16-18 km door de polders van onze streek over boerenwegen langs mooie tuinen.

Rondleiding Schouten’s Kruiden

Halverwege de fietsroute kom je bij Schouten’s Kruiden in Boskoop. Hier word je ontvangen met koffie, thee en een plak huisgebakken kruidencake! Daarna krijg je een rondleiding waarbij verteld wordt over de verschillende kruiden, het kweken, de werking van sommige kruiden en uiteraard wordt er geroken en hier en daar geproefd. Wist je dat er 26 soorten munt zijn? Zoals chocolademunt, citroenmunt, grapefruitmunt, aardbeimunt en appelmunt. Daarnaast heeft Schouten’s Kruiden nog 140 soorten andere kruiden! Een paar leuke zijn: champagneblad oftewel batterijbloempje (zorgt voor een tinteling in de mond en neutraliseert de smaak), kerrie (ruikt naar het bekende kerrie-melange) en saffraan krokus (in de bloemen zitten 3 draadjes waar de safraan van geoogst wordt). Voor je weer op de fiets stapt, mag iedereen 2 kruidenplanten uitzoeken, die je kunt gebruiken bij de bereiding van de borrelhapjes en amuses tijdens de workshop.

Workshop Patissiers Femke en Sander

Na het tweede deel van de fietstocht word je ontvangen bij Patissiers Femke en Sander in Reeuwijk met koffie, thee, fris en wat lekkers uit de eigen patisserie. Daarna ga je in de bakkerij aan de slag met het maken van de diverse hartige borrelhapjes en amuses. Je maakt onder andere boerenkaas kroketjes, hartige cake, saucijzen hapje, bruchetta’s en gevulde broodjes op een stokje. Om de gerechten lekker op smaak te maken gebruik je onder andere de meegebrachte verse kruiden. Daarna is het tijd om aan de gezellig gedekte tafel al dit lekkers te nuttigen! Hierbij krijg je 2 drankjes van het huis. Uiteraard krijg je de receptuur en de kruidenplanten mee naar huis. Vanaf de patisserie is het 10 minuten fietsen naar de Sup & Watershop waar je bent gestart.

 

 • Start arrangement: 12.30 uur 
  Totale tijdsduur: 6,5 uur
  Tijdsduur fietsen:
  1,5 uur
  Tijdsduur rondleiding: 1,5 uur
  Tijdsduur workshop: 3,5 uur
  Groepsgrootte: vanaf 10 tot ongeveer 30 personen
  Periode:
  mei tot oktober op donderdag, vrijdag en zaterdag (zondag in overleg)

 

Op de kaart

Contactgegevens

Fietsen-kruiden-borrelen
 • Jan Tinbergenstraat 27c
 • 2811 DZ Reeuwijk
 • 0182 - 50 37 07
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk