Tentoonstelling Wierickehuis

Door het hele land worden oude dorps- en stadsgezichten, plekken, of gebouwen vaak bewonderd en krijgen als ze bijzonder zijn speciale aandacht. Rijk en gemeente geven ze dan de status van monument. Veel van die oude gebouwen en straatbeelden zijn om welke reden dan ook inmiddels verdwenen. Het zijn eigenlijk “verdwenen monumenten”. Ze worden soms na enkele tientallen jaren al door velen niet meer herkend.

Van de Brandschouwerij Nieuwerbrug worden ze binnenkort weer zichtbaar gemaakt op de fototentoonstelling “Het onherkenbare verleden van Nieuwerbrug”. Naast de oude verdwenen situatie wordt ook het huidige gebouw of straatbeeld getoond door foto’s van Marc van Heel.

In het kader van Open Monumentendag worden ook “Plekken van plezier” getoond, zoals de Put van Broekhoven waar uit de hele omgeving vroeger gezwommen werd. Ook het eeuwen oude Grauwe Paard en de consumptie kiosk later wegrestaurant De Witte Wimpel langs de oude “Rijksstraatweg”.

De onthulling van deze tentoonstelling in het Wierickehuis was op vrijdag 13 september om 19.30 uur.

De tentoonstelling is bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden.

 

Tentoonstelling

Contactgegevens

Tentoonstelling Wierickehuis
  • Graaf Albrechtstraat 1
  • 2415 AW Nieuwerbrug
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk