Reeuwijkse Plassen

De Reeuwijkse Plassen is een gebied met een uniek karakter. Het gebied bestaat uit dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De totale oppervlakte is circa 735 hectare en zijn in de 18e eeuw ontstaan vanuit turfwinning.

Nu worden de plassen gebruikt voor diverse vormen van recreatie zoals wandelen, fietsen, varen, duiken en windsurfen. De plassen en de omliggende polders zijn een waar paradijs voor weide- en watervogels en haar spotters.

Wandelen met de hond bij het Reeuwijkse Hout
Van 1 april tot 1 oktober is het strand bij het Reeuwijkse Hout verboden terrein voor honden i.v.m. het zwemseizoen. In het Reeuwijkse Hout is een apart hondenstrand waar de honden heerlijk kunnen spelen en zwemmen. Er zijn delen waar honden los mogen lopen (maar te allen tijde onder apel en in het zicht van de eigenaar). Bij de overige paden/delen geldt honden aan de lijn .

Informatie
Algemene informatie: folder Reeuwijkse Plassen / Varen op Reeuwijkse Plassen / Regels Reeuwijkse Plassen

Recreatieve informatie:

Zwemmen in de Reeuwijkse Plassen

Verhuur boten, fietsen, kano’s en sup bij Sup en Watershop (Reeuwijk)

Fluisterboot huren bij Café – Bistro ’t Wapen (Reeuwijk)

Fluisterboot huren bij ’t Vaantje (Reeuwijk)

Fietsverhuur JanWillem Dat is Fietsen (Bodegraven)

Fietsverhuur Nomen (Reeuwijk)

Huur elektrische loopfiets (Reeuwijk)

Wandel-, fiets- en vaarroutes (Struinen en Vorsen) 

Tips voor leuke activiteiten in en om het water

 

DSC_0233

 

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page