Streekmuseum Reeuwijk

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het Reeuwijkse land gaat naar Streekmuseum Reeuwijk. Het museum laat zien dat de Reeuwijkse Plassen zijn ontstaan door turfwinning. Deze blokken turf werden in die tijd als brandstof gebruikt. Naast het leven op en aan de plassen geeft het museum een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in ‘grootmoeders tijd’. Het museum toont voorwerpen, foto’s, boeken, films en biedt een speurtocht voor de jeugd. Het museumgebouw zelf is een oude boerderij uit 1907.

Resultaat van Naald en Draad
Van 1 april tot en met 30 juli 2017 is de tijdelijke expositie “Resultaat van Naald en Draad” te zien. Tentoonstelling over kleding, huishouden en leefgewoonten in de periode 1900 tot 1950.

Poppenhuizen
Aan de hand van ruim 50 poppenhuizen wordt een beeld gegeven van stijlkamers en het dagelijks leven in de 19e en 20e eeuw. De tentoonstelling is te zien van 2 september tot en met 26 november 2017.

Collectie Beunder
Bovendien is in het museum is een deel van de collectie Beunder ondergebracht. De docent Cees Beunder (1938-2014) was als bevlogen amateurarcheoloog belangrijk voor de archeologie van Bodegraven. 

 

Contact & Adres
Streekmuseum Reeuwijk
Oudeweg 3 te Reeuwijk

www.streekmuseumreeuwijk.nl

Openingstijden    
Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur 
Zondag van   13.00 – 17.00 uur

Eerste Pinksterdag is het museum gesloten. Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag open van 13.00 – 17.00 uur.

 

Streekmuseum Reeuwijk Streekmuseum  Streekmuseum Reeuwijk turfhoek Streekmuseum Reeuwijk

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page