Streekmuseum Reeuwijk

Wie meer wil weten over de geschiedenis van het Reeuwijkse land gaat naar Streekmuseum Reeuwijk. Het museum laat zien dat de Reeuwijkse Plassen zijn ontstaan door turfwinning. Deze blokken turf werden in die tijd als brandstof gebruikt. Naast het leven op en aan de plassen geeft het museum een uitgebreid beeld van het dagelijks leven op het platteland in ‘grootmoeders tijd’. Het museum toont voorwerpen, foto’s, boeken, films en biedt een speurtocht voor de jeugd. Het museumgebouw zelf is een oude boerderij uit 1907.

 “Sparen en bewaren” 
Van 31 maart tot 30 juli 2018 is de expositie SPAREN EN BEWAREN te zien. Een tentoonstelling van verzamelingen vanaf 1900. Sparen en bewaren, wie is er niet mee opgegroeid? Suikerzakjes, postzegels, bierviltjes, luciferdoosjes, poëziealbums en plaatjes, strips van Flipje, je kunt het zo gek niet bedenken of het is verzameld. In de loop van jaren zijn aan het Streekmuseum heel wat verzamelingen aangeboden. Dat loopt uiteen van sigarenbandjes en Verkade-albums tot vogeleitjes en blikken speelgoed. Daarvan willen we u graag een selectie laten zien. Een aantal verzamelingen zijn verbonden met de streek, zoals ansichtkaarten, suikerzakjes en kaasmerken. 


Collectie Beunder
Bovendien is in het museum is een deel van de collectie Beunder ondergebracht. De docent Cees Beunder (1938-2014) was als bevlogen amateurarcheoloog belangrijk voor de archeologie van Bodegraven. 

 

Contact & Adres
Streekmuseum Reeuwijk
Oudeweg 3 te Reeuwijk

www.streekmuseumreeuwijk.nl

Openingstijden    
Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur 
Zondag van   13.00 – 17.00 uur

Eerste Pinksterdag is het museum gesloten. Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag open van 13.00 – 17.00 uur.

 

Streekmuseum Reeuwijk Streekmuseum  Streekmuseum Reeuwijk turfhoek Streekmuseum Reeuwijk

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page