Zwemmen in de Reeuwijkse Plassen

Surfplas Reeuwijk

De Reeuwijkse Plassen bestaan uit 13 plassen waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, varen, duiken, windsurfen en…. zwemmen! Vooral de Surfplas en de Elfhoevenplas bieden hier uitstekende faciliteiten voor. 

Surfplas
Aan de rand van de Reewijkse plas ligt een zandstrand met speel- en ligweide. Hier is het `s zomers goed toeven. Het zwemgedeelte is afgeschermd en geschikt voor kleine kinderen. Een ideale plek voor dagrecreatie!

Toiletten, douches en EHBO zijn aanwezig op het strand. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid en er is een ruimte fietsenstalling. (Tip: stel uw navigatie in op Reeuwijksehoutwal 4, 2811 NW Reeuwijk). Tussen 1 april en 1 oktober is het strand verboden voor honden. In het aangrenzende Reeuwijkse Hout zijn honden het gehele jaar toegestaan en kunt u heerlijk wandelen. Er is ook een hondenstrandje aanwezig.

Restaurant het Reeuwijkse Hout ligt direct aan het strand en heeft een gezellige en ontspannen sfeer. U kunt ieder moment van de dag binnenvallen: voor een kopje koffie/thee, de lunch, een borrel of diner. 
Tevens kunt u bij mooi weer tussen 1 april en 1 oktober aan de zijkant van het restaurant (direct aan het strand) terecht voor eten, drinken en ijs. 
Voor meer informatie:  http://www.reeuwijksehout.nl/


Elfhoeven
De zwemlocatie Elfhoeven ligt in de gelijknamige plas  in het noordoostelijke deel bij de zogenoemde “Elfhoevenstrook”. De ligweide is ruim en er zijn toiletten aanwezig. Via de zwemsteigers en trappetjes kan men het water in. Parkeergelegenheid (gratis) is aanwezig bij Korssendijk en Notaris d’Aumerielaan.

Honden aan de lijn zijn toegestaan, tenzij de bebording anders aangeeft. 
Voor meer informatie: http://heerlijkbuiten.nl/recreatiegebieden/deelgebied/elfhoeven

Op een paar minuten loopafstand treft u Restaurant ’t Vaantje aan. Of u nu langskomt voor een kopje koffie met overheerlijk gebak, een snelle of uitgebreide lunch of een heerlijk diner; zij zorgen voor een ongedwongen sfeer en plezierige, warme omgeving. Gedurende de zomermaanden serveren zij bij mooi weer de lunch en het diner op het heerlijk beschut liggende terras en kunt u lekker op het gazon tot laat in de avond in de zon genieten van en kopje koffie of een heerlijk glas wijn; naar uw wens vergezeld van een gerecht van hun terraskaart of een bittergarnituur. Voor meer informatie: http://www.vaantje.nl/

Actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater, vindt u op:  http://www.zwemwater.nl/. Let op: per 1 mei 2017 geldt een waarschuwing blauwalg voor zwemlocatie Reeuwijkse Hout in Reeuwijk.

Beide recreatieplassen lenen zich bij uitstek ook voor prachtige wandel- en fietstochten. 

 

Vertel anderen over deze paginaShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page