Koopzondagen

De landelijke Winkeltijdenwet geeft aan dat winkels open zijn van maandag tot en met zaterdag van 06.00 uur tot 22.00 uur. Openstelling op zon- en feestdagen regelt de gemeente in de lokale Winkeltijdenverordening. In Bodegraven-Reeuwijk geldt onderstaande.

Supermarkten

Alle supermarkten binnen de gemeente mogen elke zondag open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag (indien deze op zondag valt) is openstelling niet toegestaan.

Winkels op de periferie (Rijnhoek, bedrijventerrein Broekvelden, Reeuwijkse Poort)

Bouwmarkten, tuincentra, meubel-, keuken-, auto-, en motorzaken die zijn gevestigd binnen deze gebieden mogen elke zondag open van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag (indien deze op zondag valt) is openstelling niet toegestaan.

Winkelcentra

Bodegraven (Bodegraven-centrum en winkelcentrum Broekvelden)

 1. 24 maart
 2. 26 mei
 3. 30 juni
 4. 8 september
 5. 27 oktober
 6. 1 december
 7. 15 december
 8. 22 december

 

Reeuwijk-Brug (Miereakker en Westplein)

 1. 24 maart
 2. 26 mei
 3. 30 juni
 4. 8 september
 5. 27 oktober
 6. 1 december
 7. 15 december
 8. 22 december
 9. 29 december (extra koopzondag)

Koopfeestdagen

Tijdens feestdagen die niet op zondag vallen mogen alle winkels geopend zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op Goede Vrijdag, 4 mei en 24 december mogen winkels tot 19.00 uur geopend zijn.

Let op, niet alle ondernemers maken gebruik van de zondagsopenstelling. Bekijk op de website van de betreffende winkel of zij open zijn op koopzondag(en).

 

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk