Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Natuur, cultuur en recreatie

Middenin het Groene Hart ligt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk waar je volop mogelijkheden hebt om te recreëren. Voor een dagje uit, een lang weekend weg of een relaxte vakantie kun je kiezen uit Landal De Reeuwijkse Plassen, Gr8hotel, campings of een sfeervolle B&B. Of je neemt plaats in één de vele restaurants voor een lekkere kop koffie, een smaakvolle lunch of een culinaire afsluiting van een actieve dag. Ook is het huren van een boot om te varen op de Reeuwijkse Plassen een leuke activiteit voor jong en oud. Na een dag wandelen of fietsen tijdens jouw bezoek aan Bodegraven-Reeuwijk kun je heerlijk relaxen, maar ook lekker eten en genieten van de natuur.

Naast natuur heeft de omgeving van Bodegraven-Reeuwijk een rijke historie. Terug in de tijd op het Fort Wierickeschans tussen Bodegraven en Nieuwerbrug, maar je kunt ook een bezoek brengen aan het Streekmuseum Reeuwijk en het Kaasmuseum in Bodegraven. Deze lokale musea zijn makkelijk bereikbaar op de fiets of lopend.

Wandelen en fietsen

Je vindt in Bodegraven-Reeuwijk prachtige wandelpaden langs de groene weilanden en fietsroutes door de polder. Wij hebben voor jou de mooiste plekken voor recreatie en buitenactiviteiten op een rijtje gezet. Ook voor het boeken van een overnachting of een diner vind je tips op deze recreatiewebsite. We laten je graag kennismaken met lokale specialiteiten in uiteenlopende horecagelegenheden.

De oude ambachten zijn het meest kenmerkend aan de dorpen binnen Bodegraven en Reeuwijk. Kaas maken, bier brouwen en familiebedrijven die eerlijke producten uit de streek verkopen. Je kunt de ambachten bij een aantal bedrijven ook bekijken. En proeven!

Dagje uit met het hele gezin

Wanneer je eropuit wilt gaan met de kids in de omgeving van Bodegraven en Reeuwijk kun je kiezen voor een actieve middag naar één van de vele speeltuinen, een bezoek aan kinderboerderij De Oude Zustertuin in Bodegraven, een dagje naar het zwembad, met z’n allen naar de film of gewoon een spontane picknick in de natuur. Voor recreatie Bodegraven Reeuwijk geven we je graag een paar leuke tips voor gezellige uitjes met het hele gezin. Gaan jullie samen op ontdekkingsreis?

Buitengewoon!

Welkom in Bodegraven-Reeuwijk

Nieuws!

Tips uit de agenda

Tent-Event-Reeuwijk

Reeuwijk-Brug , 22 October 2021
More info

Patisserie XL Workshop – Thema Macaron

Reeuwijk-Brug , 23 October 2021
More info

Repair Café in Huis van Alles

Bodegraven - Reeuwijk-Brug - Waarder , 30 October 2021
More info

SIZA Vrouwenochtend

Bodegraven , 12 November 2021
More info
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Life here is exceptionally beautiful! You will find peace and space in our municipality. Around us the bustle of the Randstad, but once in our villages you will find the tranquility of the countryside. Bodegraven-Reeuwijk has many recreational opportunities, pleasant shopping streets and excellent restaurants. Our villages have their own character. Living together still has its true meaning here. It is coming home every day.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk