Lokale tentoonstellingen en exposities laten zien hoe waardevol kunst en cultuur in Bodegraven-Reeuwijk is. Veel kunstwerken zijn gratis te bezichtigen in de ontvangsthal van cultureel centrum het Evertshuis en Het Groene (H)arthuys in Bodegraven.
In de dorpen rondom Bodegraven en Reeuwijk vind je prachtige monumenten en historische gebouwen die je van binnen kunt bezichtigen.
Het Kaasmuseum in Bodegraven laat je zien hoe we in Bodegraven vroeger kaas maakten. Het pure ambacht is indrukwekkend om te zien. Tegenwoordig wordt kaas maken vaak geautomatiseerd, al zijn er in Bodegraven, Reeuwijk en omgeving zeker nog boerenbedrijven te vinden die zelf kaas maken en de kaas in moderne kaaspakhuizen laten rijpen.
Met een aantal musea en bezienswaardigheden uit de oudheid richt de recreatie in Bodegraven-Reeuwijk zich specifiek op cultuur en historie. In Reeuwijk vind je die historie over het turfgebied van vroeger in het Streekmuseum Reeuwijk. En wil je het verhaal weten achter de Oude Hollandse Waterlinie uit 1672, dan kun je zelfs een app downloaden.

Tentoonstellingen & exposities

Bezoek een museum in Bodegraven of Reeuwijk

Molens

Commissies & stichtingen

Wandelen, fietsen & tours

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Life here is exceptionally beautiful! You will find peace and space in our municipality. Around us the bustle of the Randstad, but once in our villages you will find the tranquility of the countryside. Bodegraven-Reeuwijk has many recreational opportunities, pleasant shopping streets and excellent restaurants. Our villages have their own character. Living together still has its true meaning here. It is coming home every day.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk