Lokale tentoonstellingen en exposities laten zien hoe waardevol kunst en cultuur in Bodegraven-Reeuwijk is. Veel kunstwerken zijn gratis te bezichtigen in de ontvangsthal van cultureel centrum het Evertshuis en Het Groene (H)arthuys in Bodegraven.
In de dorpen rondom Bodegraven en Reeuwijk vind je prachtige monumenten en historische gebouwen die je van binnen kunt bezichtigen.
Het Kaasmuseum in Bodegraven laat je zien hoe we in Bodegraven vroeger kaas maakten. Het pure ambacht is indrukwekkend om te zien. Tegenwoordig wordt kaas maken vaak geautomatiseerd, al zijn er in Bodegraven, Reeuwijk en omgeving zeker nog boerenbedrijven te vinden die zelf kaas maken en de kaas in moderne kaaspakhuizen laten rijpen.
Met een aantal musea en bezienswaardigheden uit de oudheid richt de recreatie in Bodegraven-Reeuwijk zich specifiek op cultuur en historie. In Reeuwijk vind je die historie over het turfgebied van vroeger in het Streekmuseum Reeuwijk. En wil je het verhaal weten achter de Oude Hollandse Waterlinie uit 1672, dan kun je zelfs een app downloaden.

Tentoonstellingen & exposities

Bezoek een museum in Bodegraven of Reeuwijk

Molens

Commissies & stichtingen

Wandelen, fietsen & tours

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Das Leben ist hier außergewöhnlich schön! In unserer Gemeinde finden Sie Ruhe und Weite. Um uns herum herrscht der Trubel der Randstad, aber in unseren Dörfern finden Sie die Ruhe des Landlebens. Bodegraven-Reeuwijk hat ein großes Angebot an Freizeitaktivitäten, gemütliche Einkaufsstraßen und ausgezeichnete Gastronomiebetriebe. Unsere Dörfer haben ihren ganz eigenen Charakter. Zusammenleben bedeutet hier wirklich noch „zusammen leben“. Man fühlt sich hier einfach zu Hause.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk