Vanwege de laatste coronamaatregelen in Nederland zijn locaties zoals horeca, musea en theater gesloten.
Lokale ondernemers bieden veel online aan en bezorgen en/of afhalen is mogelijk. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je door naar de website en/of facebookpagina van de ondernemer.

Binnen onze gemeente zijn er diverse mogelijkheden voor een buitenactiviteit, zoals een wandeling.

Zorg goed voor elkaar en hou vol!


Lokale tentoonstellingen en exposities laten zien hoe waardevol kunst en cultuur in Bodegraven-Reeuwijk is. Veel kunstwerken zijn gratis te bezichtigen in de ontvangsthal van cultureel centrum het Evertshuis en Het Groene (H)arthuys in Bodegraven.
In de dorpen rondom Bodegraven en Reeuwijk vind je prachtige monumenten en historische gebouwen die je van binnen kunt bezichtigen.
Het Kaasmuseum in Bodegraven laat je zien hoe we in Bodegraven vroeger kaas maakten. Het pure ambacht is indrukwekkend om te zien. Tegenwoordig wordt kaas maken vaak geautomatiseerd, al zijn er in Bodegraven, Reeuwijk en omgeving zeker nog boerenbedrijven te vinden die zelf kaas maken en de kaas in moderne kaaspakhuizen laten rijpen.
Met een aantal musea en bezienswaardigheden uit de oudheid richt de recreatie in Bodegraven-Reeuwijk zich specifiek op cultuur en historie. In Reeuwijk vind je die historie over het turfgebied van vroeger in het Streekmuseum Reeuwijk. En wil je het verhaal weten achter de Oude Hollandse Waterlinie uit 1672, dan kun je zelfs een app downloaden.

Tentoonstellingen & exposities

Expositie in Het Groene Harthuys

Bodegraven , 25 januari 2022
Meer info

Bezoek een museum in Bodegraven of Reeuwijk

Molens

Commissies & stichtingen

Wandelen, fietsen & tours

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2018-2020 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk