Kunst & cultuur

Met lokale tentoonstellingen en exposities laten we zien hoe waardevol kunst en cultuur in Bodegraven-Reeuwijk is. Je kunt veel kunstwerken gratis bezichtigen in het Evertshuis en Het Groene (H)arthuys in Bodegraven. In de ontvangsthal van onze cultureel centrum het Evertshuis wordt kunst getoond van lokale kunstenaars. Bijzonder is ook Het Groene (H)arthuys, een plek voor kunst en historie over de regio Bodegraven Reeuwijk.

Laat je inspireren in Bodegraven Reeuwijk

In de dorpen rondom Bodegraven en Reeuwijk vind je prachtige monumenten en historische gebouwen die je van binnen kunt bezichtigen.
Het Kaas Museum in Bodegraven laat je zien hoe we in Bodegraven vroeger kaas maakten. Juist dat pure ambacht is indrukwekkend om te zien. Tegenwoordig wordt kaas maken vaak geautomatiseerd. Toch zijn er in Bodegraven, Reeuwijk en omgeving zeker nog boerenbedrijven te vinden die zelf kaas maken en de kaas in moderne kaaspakhuizen laten rijpen.

Indrukwekkende historie

Met een aantal musea en bezienswaardigheden uit de oudheid richt de recreatie in Bodegraven-Reeuwijk zich specifiek op cultuur en historie. In Reeuwijk vind je die historie over het turfgebied van vroeger in het Streekmuseum Reeuwijk.

Download de app

En wil je het verhaal weten achter de Oude Hollandse Waterlinie uit 1672, dan kun je zelfs een app downloaden.

Exposities & inspiratie

Bezoek een museum in Bodegraven of Reeuwijk

Onze karakteristieke molens

Commissies & stichtingen

Wandelen, fietsen & tours

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk