Tips wandelroutes door de polder

Houd je van wandelen in de natuur? Ben je een liefhebber van veel groen, water en het Nederlandse polderlandschap? Recreatie in Bodegraven-Reeuwijk is genieten en ontdekken. Je vindt de mooiste plekjes langs onder andere de Oude Rijn, de Limes, de Reeuwijkse Plassen en De Meije, maar ook tijdens de dorpswandeling door Bodegraven.

Wandelen in Bodegraven en Reeuwijk

Er zijn heel veel leuke wandelroutes die je kunt afleggen in de omgeving van Bodegraven of Reeuwijk. Onderweg kom je gezellige restaurants tegen, waar je kunt uitrusten met een kop koffie, een lunch of een drankje.

Wandelen in het Groene Hart is een activiteit voor iedereen; voor jong en oud, families, groepen en natuurliefhebbers. Veel verschillende vogelsoorten hebben een broedplaats in de stiltegebieden. Daar vind je rust, water en veel groen.

Routes voor een leuke wandeltocht

Je kunt wandelen in Bodegraven-Reeuwijk onder begeleiding van een gids of je loopt je eigen rondje. Tijdens het wandelen kun je genieten van een prachtige natuur en waar je de rust en ruimte voelt. Op de route liggen leuke plaatsen om te bezoeken, zoals museum De Koffietuin in Nieuwerbrug, het Streekmuseum Reeuwijk, het Kaasmuseum in Bodegraven en het Limes park.

Tijdelijke Afvalpunten (TAP) | Openbare toiletten

Van april tot en met september zijn er op een aantal locaties in het Reeuwijkse Plassengebied TAP’s (tijdelijke afvalpunten) gerealiseerd. Bij een TAP vind je een openbaar toilet en afvalbak en in enkele gevallen een dispenser met afvalzakjes.

Overige informatie

 

 

Op pad

Check het weer

Blijft het droog? Het beste weer om te wandelen in de regio Bodegraven of Reeuwijk check je op Weeronline.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

La vie est extrêmement belle ici! Dans notre commune, vous trouverez calme et espace. Autour de nous l’agitation de la Randstad, mais une fois dans nos villages vous trouverez le calme de la campagne.

Bodegraven-Reeuwijk offre de nombreuses possibilités de loisirs, d’agréables rues commerçantes et d’excellents établissements de restauration. Nos villages ont leur propre caractère. Vivre ensemble, c’est encore vivre ensemble ici. Il rentre ici tous les jours.