Over Driebruggen

Graag vertellen we je iets over Driebruggen

Over Driebruggen | Het ligt voor de hand dat de naam van dit dorp verwijst naar een drietal bruggen. Deze bruggen lagen over de Grote of Dubbele Wiericke. Beide kanalen zijn in de 15e eeuw gegraven en zijn onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Het eerste landelijke Groene Kruis gebouw, opgezet door dr. Poolman, stond in Driebruggen.

Agrariërs

Driebruggen is een dorp waar men nog veel agrariërs treft. Je vindt er bijzondere boerderijen, sommige uit de 16e eeuw. Een slagerij en dorpswinkel zorgen ervoor dat je de dagelijkse boodschappen dichtbij kunt halen. Twee basisscholen en kinderopvang maken het een prettige woonomgeving voor jonge gezinnen. Het verenigingsleven biedt voor ieder wat wils. Het dorp heeft als enige binnen onze gemeente een muziekvereniging, welke al bijna 90 jaar een begrip in de omgeving is. Vanuit Driebruggen ben je zo op de snelweg, waardoor werken in de Randstad, maar wonen in rust en ruimte heel goed samengaat.

Huis van Alles Driebruggen

In het Huis van Alles, (Custwijc en dependance in de handwerkwinkel ByAnja) treffen Driebruggers elkaar graag. Een praatje, bakje koffie of thee, handwerken, bridgen; er is altijd wel iets te doen. De vele vrijwilligers zetten zich graag in.

Oude Waterlinie

Voldoende fiets- en wandelroutes in Driebruggen. Bijzonder is de Oude Waterlinie route over grasdijken langs de Enkele en Dubbele Wiericke. Ook is er een voetbalvereniging en volleybalvereniging.  Senioren die graag bewegen en dit gezellig vinden om in groepsverband te doen, kunnen gymen in het Huis van Alles. Een wandeling door polder Oukoop is zeker een aanrader.

Buurtschap Hogebrug

Ook Driebruggen heeft een buurtschap; Hogebrug. Het ligt tussen de Enkele Wiericke en Dubbele Wiericke. Je vindt er veeteelt, een trappenfabriek en een fabrikant van meubels.

Doe maar gewoon…

De lijfspreuk van bewoners in Driebruggen is  ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Elkaar helpen in tijden van nood is kenmerkend voor de inwoners.

Eropuit?

Maak een heerlijke wandeling of fietstocht door het prachtige Driebruggen en geniet van de natuur. Hier check je de weersvoorspelling in Driebruggen.

Meer dorpen ontdekken

Ontdek de puurheid van de natuur in de dorpen binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Op onze recreatie website geven we je graag wat tips voor het bezoeken van onze dorpen.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk