Toegankelijkheid

Stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk vindt het belangrijk dat iedereen de informatie op onze website makkelijk kan gebruiken. Dus ook voor mensen met een visuele-, gehoor-, lees- of andere beperking. Het is daarnaast belangrijk dat de website via elke computer, tablet of smartphone toegankelijk is.

Vanaf 23 september 2020 zijn alle Europese overheidsorganisaties verplicht hun digitale informatie toegankelijk te maken aan de hand van de toegankelijkheidseisen uit de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1. Kort samengevat houden deze eisen in dat alle overheidsinformatie voor iedereen waarneembaar, bedienbaar, begrijpelijk en robuust moeten zijn. Het onderstaande rapport toont aan dat de stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk voldoet aan de verplichte toegankelijkheidseisen.

PDFToegankelijkheidsrapport website Gemeente Bodegraven-Reeuwijk (PDF, 229.73 KB)

Toegankelijkheidsverklaring

De toegankelijkheidsverklaring voor de website van de stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk kunt u inzien in het centrale register: https://www.toegankelijkheidsverklaring.nl/register/4611

Pdf-bestanden

Heeft u problemen met het krijgen van informatie uit een pdf-bestand? Laat het ons weten door te mailen naar

[email protected]. Wij kijken dan samen met u hoe we de informatie op een passende manier kunnen aanbieden.

Werkprocessen

Het toepassen van de toegankelijkheidseisen is een vast onderdeel binnen de werkprocessen van de website (redactie, beheer, doorontwikkeling). De webredactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.

Heldere taal

Het leesniveau van de teksten op onze website is B1/B2. De teksten zijn te begrijpen door ten minste 40 tot 65 procent van de Nederlandse bevolking. Komt u toch een moeilijke tekst tegen? Laat het dan weten. Geef in de tekst aan wat u moeilijk vindt of maak een foto en stuur deze door naar [email protected].

 

Meer informatie

Op de website www.digitoegankelijk.nl vindt u meer informatie over de richtlijnen voor toegankelijke websites.

 

Vragen

Is er, ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen, iets op onze website voor u niet goed toegankelijk? Laat het ons weten via [email protected]. Vermeld in ieder geval het probleem dat u ervaart en de link naar de pagina waar het probleem zich voordoet.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk