Varen in Bodegraven

Een vaartocht op de Oude Rijn door Bodegraven is een leuke activiteit voor iedereen. Je kunt genieten van de rust en tegelijkertijd vind je er de gezelligheid van het dorpscentrum. De karakteristieke panden langs het water, kerken en kaaspakhuizen kenmerken de vaarroute door Bodegraven. Wil je varen in Bodegraven, dan kun je ook een boot huren.

Rijnkadehaven in Bodegraven

Overnachten op het water doe je aan de Rijnkadehaven. Vanaf de kade loop je het gezellige centrum van Bodegraven in, waar je leuke winkels en restaurants aantreft. Een drankje doen op één van de terrassen op het dorpsplein of genieten van een heerlijke lunch. Varen in Bodegraven is populair bij vaarliefhebbers en toeristen.

Varen door het Groene Hart

Wie kiest voor recreatie in het Groene Hart, kiest voor rust, natuur en lekker eten in één van de vele restaurants. De verbinding op het water richting Woerden, Leiden en de Nieuwkoopse plassen biedt een prachtige vaarroute door het Groene Hart. Varen in Bodegraven is puur genieten.

Grote steden in de buurt

Bodegraven heeft een centrale ligging ten opzichte van de grote steden. Zo zijn Rotterdam, Leiden, Utrecht, Den Haag en Amsterdam in 30 minuten met de auto te bereiken. Voor toeristen die willen varen in Bodegraven en de fietsen mee hebben kunnen een bezoek brengen aan Gouda of Woerden.

Vlakbij de Reeuwijkse Plassen

Ook zijn de Reeuwijkse Plassen eenvoudig te bereiken met een boot. Varen op de Reeuwijkse Plassen is genieten van de prachtige waterrijke omgeving. Kom tot rust in de natuur op de vaarroutes vanuit Bodegraven. Met het hele gezin een dagje varen of met een groep vrienden. Op het water is altijd iets te beleven.

Vakantie in eigen land

Een weekend weg of een korte vakantie in eigen land? Dan is varen in Bodegraven en Reeuwijk een fijne activiteit voor jong en oud. Naast varen kun je ook andere watersporten doen, zoals suppen of roeien. Maak jouw vakantie of weekend weg lekker actief en sluit je dag smaakvol af in een restaurant in Bodegraven.

Door Bodegraven varen is buitengewoon leuk en gezellig. Kijk voor meer tips over recreatie in Bodegraven en Reeuwijk op de website van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk