Volop waterpret

Ultiem genieten op het water

In en op het water beleef je de natuur heel intens. De rust geeft je een relaxt gevoel. Het kabbelende water en de wind door je haren laten je helemaal ontspannen. Op de Reeuwijkse Plassen lijkt het wel of je in een andere wereld bent. En ook onder water valt er veel te beleven en dat kun je ontdekken bij het onderwaterduikpark.

De leuke tips voor varen en watersport

De Reeuwijkse Plassen is een populair gebied om te varen, te surfen of te suppen. Suppen is een sportieve activiteit op het water en wordt steeds populairder. Reeuwijk staat bekend om het plassengebied dat je kunt ontdekken met een boot. Je kunt een fluisterboot huren in Reeuwijk bij Café Bistro ’t Wapen, restaurant ’t Vaantje, FunVerhuur, Bootje bij Loetje en de Sup & Watershop (ook kano’s en sup). Er zijn ook mogelijkheden voor vaartochten of een zeiltocht.

Zwemmen en zwembaden

Wil je gaan zwemmen met het hele gezin of met een groep vrienden? Dan kun je gebruikmaken van de zwembaden in Bodegraven of Reeuwijk De Fuut of in Landal, waar je binnen en buiten kunt spelen met de kinderen. Er is ook een overdekt zwembad met een peuterbad voor de kleintjes. Of neem een duik in de Surfplas in Reeuwijk, de recreatieplas aan de Reeuwijkse Houtwal. Aan de Elfhoevenstrook, Reeuwijk, ligt zwemlocatie Elfhoeven.

Zwemwater in de natuur

Klik hier voor meer informatie over de zwemwaterkwaliteit.

 

Bootverhuur

Check het weer

Schijnt de zon? Het beste weer voor watersporten in de regio Bodegraven of Reeuwijk check je op Weeronline.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk