Varen in Reeuwijk

Een vaartocht op de Reeuwijkse Plassen is een aanrader voor iedereen. Wil je genieten van de rust en schoonheid van het water of houd je van sportiviteit? De waterrijke omgeving van Reeuwijk staat bekend als een populair natuurgebied voor vaarliefhebbers en toeristen. Varen in Reeuwijk kun je doen met een eigen boot of via een bootverhuurbedrijf. Wie kiest voor recreatie in Reeuwijk, kiest voor varen op de Reeuwijkse Plassen.

Want varen op de Reeuwijkse Plassen is puur genieten. In de prachtige natuur kom je volledig tot rust. Je kunt varen met een eigen boot of je kunt een boot huren in Reeuwijk. Voor de meeste boten heb je geen vaarbewijs nodig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het huren van een fluisterboot, kano, roeiboot of sloep. Zoek je een bedrijf voor bootverhuur in Reeuwijk, kijk dan op deze website voor tips.

Varen in Reeuwijk

Recreatiegebied De Reeuwijkse Plassen ligt in Zuid-Holland, tussen Bodegraven en Gouda. Reeuwijk is een klein dorp waar je fijn kunt recreëren met familie of vrienden. Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten in een B&B of een hotel. Reeuwijk is een rustig en gezellig dorp met verschillende restaurantjes en terrassen aan het water.

Het uitzicht over de Reeuwijkse Plassen is geweldig. Een vaartocht door de natuur is dan ook echt een beleving. Met je gezin of met een groep vrienden kun jij je de hele dag vermaken op het water. Je kunt een kleine boot of een grotere boot huren. Een weekend weg of een korte vakantie in Reeuwijk is een leuke activiteit voor jong en oud.

Ik ga varen en ik neem mee:

Mijn vaarontheffing voor het Reeuwijkse Plassengebied, aanvragen kan op: Vaarontheffing – Stichting VEEN

Mijn kennis van de regels:
de maximale snelheid op het water is 6 km per uur | vaar niet dichter dan 50 meter van de kant | houd altijd stuurboord aan | roeiboten en zeilboten hebben voorrang op gemotoriseerde recreatievaart | vaar alcoholvrij, de wettelijke grens ligt op 0,5 promille.

Neem alleen een ligplaats in op locaties waar dit is toegestaan. Deze locaties staan met borden aangegeven. Gebruik wachtplaatsen voor bruggen alleen om te wachten op de eerstvolgende brugopening. Zwemmen in de vaargeul, bij bruggen, sluizen en wachtplaatsen is niet toegestaan.

Mijn sociale karakter:
Ik val andere bezoekers niet lastig met geluidsoverlast. Ik heb respect voor de omgeving en privacy van de omwonenden

Meer weten over de vaarregels? Kijk dan op Veilig varen doe je zo | Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 

Watersporten in Reeuwijk

Op het water in Reeuwijk kun je varen, maar ook andere activiteiten doen. Suppen is een watersport die steeds populairder wordt. Als je een weekend weggaat met familie of een groep vrienden kun je gaan suppen op de Reeuwijkse Plassen.

Na een lange dag op het water kun je in Reeuwijk lekker eten. Er zijn verschillende restaurants in Reeuwijk en omgeving. Verblijf je in vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen, dan kun je kiezen voor een van de naastgelegen restaurants, Mercatu of Paviljoen Reeuwijkse Hout.

In Reeuwijk varen is buitengewoon mooi en rustgevend. Kijk voor meer tips over recreatie in Bodegraven en Reeuwijk op de website van Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk.

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk