Bomenwandeling langs oude bomen met een verhaal

Deze wandeling voert je langs 10 oude bomen in het centrum van Bodegraven. Een aantal bomen zijn door middel van een bordje voorzien van hun naam en enige relevante gegevens.
Oude bomen hebben eigenlijk altijd een verhaal, waarom staan ze op die plek, hoe zijn ze er gekomen, wat is het voor een boom. Hoe groeit en bloeit hij, draagt hij vruchten en wat kun je met die houtsoort doen. Op de bordjes staan slechts de hoofdzaken maar bij deze wandeling wordt er nog wat extra uitleg gegeven.

De bomenwandeling is uitgezet door de Stichting Historische Kring Bodegraven. Zij hopen met deze serie over oude en bijzondere bomen aandacht te houden voor dit stukje historische natuur.

Kijk hier voor meer informatie en de routebeschrijving.

Op de kaart

Contactgegevens

Bomenwandeling langs oude bomen met een verhaal
  • Startpunt: NS Station Bodegraven (Stationsplein 1, Bodegraven)
  • 0172 - 611451
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk