Knodsenburg

Achter een rijk gesmeed hek in Lodewijk XIV stijl, geflankeerd door twee ingegraven kanonnen, ligt de boerderij Knodsenburg. Hier zou prins Willem III hebben verbleven, tijdens de bouw van Fort Wierickerschans. Er gaan zelfs verhalen over een tunnel, die van de boerderij naar het fort zou lopen.
Op de boerderij wordt melkvee gehouden.
Het terrein van dit Rijksmonument is niet toegankelijk voor publiek, maar goed te zien vanaf de weg of de Oude Rijn.

Boerderij Knodsenburg

Contactgegevens

Knodsenburg
  • Weijland 26
  • 2415 BB Nieuwerbrug 
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk