Melkveebedrijf Oostdam

Yvonne en Jorden Oostdam wonen samen met 2 van hun 4 kinderen op een boerderij in Bodegraven, midden in het Groene Hart van de Randstad. Het is een familiebedrijf. Jorden, Yvonne en zoon Niels  runnen het bedrijf. Zoon Erwin zit nog op school maar werkt als het kan graag mee.

Zij willen mensen graag laten zien wat zij doen op de boerderij en vertellen hoe hun melk geproduceerd wordt.

Op de boerderij zijn er 130 melkkoeien. Deze koeien zijn van verschillende rassen waardoor je kan zien dat deze koeien sterk zijn en een lang en gezond leven leiden. Niet voor niets is hun motto: Lang Leve de Koe.

Vroeger kwamen mensen vaker op een boerderij dan nu. Er was altijd wel iemand in ieders familie-, vrienden- of kennissenkring die op een boerderij woonde en werkte en men haalde zelf op de boerderij de dagverse melk. Tegenwoordig lijkt de connectie tussen boer en burger langzaam te verdwijnen. Hierdoor weten veel mensen niet waar hun eten vandaan komt en welke stappen het product heeft afgelegd om in de supermarkt te komen. De missie van de familie Oostdam is om hier verandering in te brengen. Daarom zijn zij in 2020 gestart met een minimelkfabriek op hun erf. Doordat zij een groot deel van de melk nu zelf verwerken – van koe tot fles – en grotendeels lokaal afzetten weten zij precies waar de melk naartoe gaat. Zo halen zij hun melk uit de anonimiteit en kunnen zij hun verhaal vertellen. Door de korte keten is de melk vers. Zij voegen niets toe en halen er (bij de volle melk) ook niets uit! En dat proef je.

Nieuwsgierig geworden? Koop ook eens een fles Oostdam Zuivel! Bij de meeste lokale supermarkten staat het op het schap.

Op de kaart

Contactgegevens

Melkveebedrijf Oostdam
  • J.C. Hoogendoornlaan 3
  • 2411 NB Bodegraven
  • 0172 - 616998
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk