Atelier Domenicus van Tol

Atelier Domenicus van Tol is een ‘levend’ atelier. Je kunt er zien hoe een kunstschilder werkt en je kunt er kunst van bekende en minder bekende kunstenaars beleven.

Het Atelier is alleen op afspraak open. Of als dit bij de ingang is aangegeven. Je kan bellen of mailen voor een afspraak.

Robert Scholten
Robert Scholten is de vaste kunstenaar die zijn atelier hier heeft gevestigd. Robert Scholten schildert en tekent. Zijn vaak terugkerende thema is:  ‘Nieuw Impressionisme in een oud jasje”.
Hij schildert op basis van oude ansichtkaarten, foto’s uit documentaires en film. In een modern kleurenpallet, wat aansluit bij de kleuren die de ‘oude’ impressionisten gebruikten.
Vaak verzorgt hij de lijsten van zijn schilderijen zelf. Hij koopt die op bij veilingen uit 1800 en begin 1900. Vandaar het oude jasje. Vaak geeft hij hier weer een eigen draai aan.
Inmiddels schildert hij vaak in opdracht en wordt hij vermeld in het Jaarboek voor beeldende kunst.

Wie was Domenicus van Tol?
Het atelier is vernoemd naar de bekendste Bodegraafse kunstschilder Domenicus van Tol (Bodegraven, ca. 1635 – Leiden 1676). Van Tol was een neef van fijnschilder Gerrit Dou.
Werk van Domenicus van Tol hangt in het Rijksmuseum te Amsterdam, de Lakenhal in Leiden en de Hermitage in Sint Petersburg. De Van Tolstraat in Bodegraven is naar hem vernoemd en vanaf eind juli is in deze straat een grote muurschildering van hem te bewonderen.

 

 

 

 

 

 

Atelier Domenicus van Tol

Contactgegevens

Atelier Domenicus van Tol
  • Kerkstraat 61a
  • 2411 AB Bodegraven
  • 06 - 34042425
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk