Bodegraven

Ook wel ‘Borft’ genoemd, is het grootste en meest gezellige kaasdorp van Nederland! In Bodegraven vind je het hele jaar door genoeg unieke (dorps)evenementen die leuk zijn voor jong en oud. Een gezellige traditie is de Najaarsmarkt. Sinds 1952 kent Bodegraven deze traditie en ieder jaar wordt er naast dat er een gezellige braderie en een goed feestje wordt gehouden een Kaaskoningin verkozen. Verder kun je in Bodegraven uniek shoppen in de leuke winkels die er te vinden zijn. Naast het centrum zijn er nog een aantal winkelcentra waar je terecht kunt voor al jouw dagelijkse boodschappen. Houd je van een drankje drinken op het terras of lekker eten in een goed restaurant? Ook dan zit je goed in Bodegraven. Bodegraven heeft door de ligging aan de A12 en aan de spoorlijn van Utrecht naar Leiden een uitstekende bereikbaarheid. Ook per boot is Bodegraven goed te bereiken. Leg je boot aan de Rijnkadehaven en ga het bruisende dorp in!

Bodegraven in beeld

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk