De Weijpoortse Molen

De Weijpoortse Molen is een wipmolen in de buurtschap Weijpoort bij Nieuwerbrug in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De molen dateert uit 1674 en heeft tot 1975 de polder bemalen, tot 1938 met een scheprad; van 1938 tot 1975 met een vijzel.

Op de kaart

Contactgegevens

De Weijpoortse Molen
  • Weijpoort 25
  • 2415 BW Nieuwerbrug
  • 0172 - 61061
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk