De Weijpoortse molen

De Weijpoorstse molen is bijna iedere zaterdag te bezoeken. Wanneer de molen draait, is de vrijwillige molenaar aanwezig om meer over de molen te vertellen.

Dit Rijksmonument is bereikbaar via het voetpad naast de oprit van het voetbalveld van de voetbalvereniging Rijnstreek aan de Weijpoort. Voor jonge kinderen is een bezoek in verband met de veiligheid niet mogelijk.

De wipmolen is gebouwd in 1674, nadat de voorganger in 1672 was verwoest door het terugtrekkende Franse leger. Deze molen heeft nog meegeholpen bij het leegmalen van de Oude Hollandse Waterlinie, die dit Franse leger had moeten tegenhouden.

 

 

Op de kaart

Contactgegevens

De Weijpoortse molen
  • Weijpoort 25
  • 3448 BW Nieuwerbrug
logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk