Driebruggen

Het ligt voor de hand dat de naam van dit dorp verwijst naar een drietal bruggen. Deze bruggen lagen over de Grote of Dubbele Wiericke. In het dorp Driebruggen zijn veel agrariërs te vinden. Ook vind je er prachtige boerderijen, sommige van deze boerderijen komen uit de 16e eeuw! Voor je verse dagelijkse boodschappen breng je een bezoek aan de slager en de dorpswinkel. Verder vind je genoeg levendigheid in het dorp. De verschillende sportverenigingen zorgen zo nu en dan voor leuke feestjes, dit geldt ook voor de muziekvereniging. Houd je van wandelen? Maak dan eens een wandeling door polder Oukoop en ontdek een prachtig stukje Nederland. Vanuit Driebruggen ben je zo op de snelweg. Uniek gelegen dus. De lijfspreuk van bewoners in Driebruggen is ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Een ‘gewoon’ dorp met prachtige plekjes!

Driebruggen in beeld

logo-BBR

Het leven is hier buitengewoon mooi! In onze gemeente vind je rust en ruimte. Om ons heen de drukte van de randstad, maar eenmaal in onze dorpen vind je de rust van het platteland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel recreatiemogelijkheden, gezellige winkelstraten en uitstekende horecagelegenheden. Onze dorpen hebben hun eigen karakter. Samen leven is hier nog samenleven. Het is hier iedere dag thuiskomen.

© 2018 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk