Driebruggen

Het ligt voor de hand dat de naam van dit dorp verwijst naar een drietal bruggen. Deze bruggen lagen over de Grote of Dubbele Wiericke. In het dorp Driebruggen zijn veel agrariërs te vinden. Ook vind je er prachtige boerderijen, sommige van deze boerderijen komen uit de 16e eeuw! Voor je verse dagelijkse boodschappen breng je een bezoek aan de slager en de dorpswinkel. Verder vind je genoeg levendigheid in het dorp. De verschillende sportverenigingen zorgen zo nu en dan voor leuke feestjes, dit geldt ook voor de muziekvereniging. Houd je van wandelen? Maak dan eens een wandeling door polder Oukoop en ontdek een prachtig stukje Nederland. Vanuit Driebruggen ben je zo op de snelweg. Uniek gelegen dus. De lijfspreuk van bewoners in Driebruggen is ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Een ‘gewoon’ dorp met prachtige plekjes!

Driebruggen in beeld

Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk