Ervaar de turf-geschiedenis

De dag begint met een schitterende vaartocht over de Reeuwijkse Plassen. Een ervaren gids vertelt je alles over de natuur en het bijzondere ontstaan van de plassen. Om echt kennis te maken met de plassen ga je halverwege de tocht zelf aan de slag met de baggerbeugel en stikgraaf om turf te steken. In het Streekmuseum Reeuwijk, waar turfwinning centraal staat, zie je hoe dat vroeger ging. In de middag ervaar je het plezier van de Reeuwijkse Plassen door zelf te peddelen in een kano of een sup.

 

 

 

Op de kaart

Contactgegevens

Ervaar de turf-geschiedenis
  • ’s-Gravenbroekseweg 154
  • 2811 GK REEUWIJK
  • 0182 - 39 54 60
Logo Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk

Buitengewoon, dat vinden wij een mooie omschrijving van onze dorpen binnen Bodegraven-Reeuwijk. Hier vind je rust en ruimte in een prachtige natuur met veel groen en water. De mooiste plekken voor recreatie met het hele gezin en activiteiten met groepen. Heerlijk in de buitenlucht kun je genieten van een lang weekend weg of een vakantie in eigen land in het Groene Hart, één van de mooiste plekjes in Nederland.

Bodegraven-Reeuwijk heeft veel mogelijkheden voor recreatie, wandel- en fietsroutes, een museum bezoeken, winkelen, lekker uit eten of een gezellige avond uit. Hier vind je leuke winkels, gezellige grand cafés en uitstekende restaurants. Je kunt genieten van streekproducten van de boerderij tot een biologische high tea. Elk dorp heeft zijn eigen historie en een eigen karakter. De sfeer is goed en de mensen zijn vriendelijk. Voel je welkom!

© 2022 Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk